דלאל דאוד, נסרין מסראווה – וכעת גם סימונה מורי, שעמדו שלושתן במרכז של קמפיין ציבורי שקיבל הד תקשורתי רחב, השתחררו בחודשים האחרונים מהכלא. במטה המאבק לשחרורה של סימונה מורי צוהלים היום, עם החלטת ועדת השחרורים לסיים את כליאתה ארוכת השנים ולהשיבה הביתה לילדיה. אבל לצד השמחה מסמנות הפעילות הנחושות את היעד הבא: לשחרר את אריקה פרישקין, שהורשעה ברצח בן זוגה המתעלל ונשלחה לכלא לרצות מאסר של 30 שנה - שעד היום ריצתה כבר 16 מהן.
סיפור חייה של פרישקין קשה וכואב. בנעוריה בהונגריה הייתה קורבן לאונס מתמשך בן שנים של שומרים שעבדו במפעל ליד ביתה, והיא ניסתה מספר פעמים להתאבד. לישראל עלתה עם בעל וילד, שנפטר בגיל שלוש מסרטן. אחרי ניסיון התאבדות נוסף, הביאו אריקה ובעלה ילד נוסף לעולם. בהמשך הם נפרדו – והאב, שקיבל משמורת מלאה על הילד, עזב עימו לחו"ל. פרישקין עברה ניסיונות התאבדות נוספים וגם אושפזה במצב נפשי קשה. במהלך אחד האשפוזים שלה הכירה את דניאל טטרושווילי, עימו חייתה בזוגיות במשך שבע שנים ולזוג גם נולדה בת.
במשך חייהם המשותפים טטרושווילי התעלל בה, הכה אותה ואנס אותה. פרישקין ניסתה להשיג עזרה – היא שהתה מספר פעמים במקלטים לנשים נפגעות אלימות ואף הגישה תלונות במשטרה. "אריקה הגיעה ממש לסיטואציה שהיא בסכנת חיים ופחדה להיות המודעה הבאה בעיתון", סיפרה נציגה ממטה המאבק, "על הרקע הזה היא ביצעה את העבירה. לצערי, חלק מהציבור וגם ממערכת המשפט לוקה בחוסר ידע, ומשתמש בטיעון כאילו אם היא דקרה אותו 30 פעמים זה מאוד אכזרי. חשוב לנו להדגיש שזוהי בורות. אנשי מקצוע וטיפול שמכירים את תסמונת האישה המוכה יכולים להסביר כי מבחינת האישה בן הזוג המתעלל הוא כל יכול – הוא מוצא אותן לא משנה לאן הן בורחות, הוא משכנע אותן לחזור אליו, יש לו כוחות על. הן חושבות שגם אם הן ידקרו אותו 200 פעם, הוא יחזור לחיים. האישה המוכה לא מגיבה בזמן שבן הזוג מכה אותה, כי אובייקטיבית הוא חזק ממנה, ולכן היא מתכננת את התקיפה מראש. צריך להסתכל על המקרים האלה מהעיניים המקצועיות, מה שלצערנו לא קרה עד היום".
הפעילות הוסיפו כי בקשת חנינה לאריקה פרישקין ממתינה להחלטת נשיא המדינה. "אנחנו בטוחות שהוא יקבל את ההחלטה הנכונה", סיכמו.