הסכסוך בין חדשות 12 והעיתונאית דנה וייס לבנו של ראש הממשלה, יאיר נתניהו, הציף מחדש את הסוגייה איך יכול להיות שגם עכשיו - בשנת 2020 - נשים עדיין צריכות להוכיח שהן הגיעו לאן שהגיעו שלא דרך חדר המיטות?
"הנושא הזה אינו שייך רק לנשים הוא שייך לאנשים כולם. נשים אמנם סובלות מסקסיזם יותר מגברים על בסיס יום יומי ואנחנו אפילו לא תמיד מודעות לזה מרוב שינקנו את זה מיום לידתינו" אמרה פאולה במונולוג פתיחה, "תנסו להיזכר האם שמעתם אי פעם מקרה בו נרמז או דובר על גבר כלשהו שהגיע לתפקידו בזכות קשרים מיניים אישיים עם אדם זה או אחר?".
"היה לי מגיב בפייסבוק שלי שכולם יודעים איך השגתי את הסקופים שלי כשהייתי כתבת כלכלית כי שכבתי עם בכירים בשוק ההון, פעם אחרת מנהל בכיר מבנק הפועלים כתב לי בווצאפ שהוא יודע מי האבא של הילדים שלי ושזה מישהו מהבוסים שלי לשעבר" אומרת העיתונאית שרון שפורר, "פרסמתי את הדברים הללו בפייסבוק. יש אנשים שחושבים שצריך להבליג על אמירות כאלה אבל אני חושבת שצריך להציף. שיח הוא דרך לשינוי. השיח שלנו על מגדר, הטרדות, רצח נשים - זו הדרך להציף דברים".
"כל הזמן מחנכים אותנו להקטין ולצמצם אותנו ולא לשים לב שהסקסיזם נמצא בכל מקום מסביבינו כל הזמן. תסתכלו איך נשים מוצגות בתרבות ובאמנות. אנחנו גם צריכות להיות סקסיות ונעימות וגם שותקות", מוסיפה ד"ר גל הרמט, מנהלת מיזם 'הממגדרת' ומרצה בסמינר הקיבוצים, "כל הזמן אומרים לנו שאנחנו יפות וחמודות, מה יפות וחמודות? אנחנו חכמות וחזקות ומבריקות. אי אפשר שההכרה תהיה רק סביב המראה".
כזכור: בשבוע שעבר צייץ יאיר נתניהו בטוויטר: "מישהו יודע איך דנה וייס קיבלה תפקיד כה בכיר בערוץ 2? רהוטה? לא. חכמה? לא. מעניין...". כעבור חצי שעה צייץ נתניהו פעם נוספת: "ואוו! לפי התגובות של השמאלנים 'נמוך מאוד' זה נראה כאילו כל הטוויטר יודע!". בעקבות הציוץ הודיעו חדשות 12 והעיתונאית דנה ויס כי יגישו תביעת דיבה נגד בנו של ראש הממשלה.
צפו בקטע המלא מתוך פאולה וליאון