כשמדברים איתנו על נשים רווקות בדרך כלל מדברים איתנו על נשים מסכנות, עצובות, עניות, אפילו על ממורמרות עם חתולים בדירה שכורה. פרט לעובדה שכל זה לא נכון - ושאנחנו לא מוגדרות לפי הסטטוס הזוגי שלנו ושאלת נוכחותו של גבר בחיינו, מסתבר שיש עוד ייתרונות גדולים מאוד ללהיות רווקה.
דו"ח חדש של קרן ההלוואות האמריקאית LendingTree מצא כי נשים רווקות הן הבעלים של הרבה יותר בתים ממקביליהן הגברים. המחקר, שסקר את הבעלויות על בתים ודירות בחמישים המטרופולינים הגדולים בארצות הברית גילה שכמות הבתים בבעלות נשים רווקות כמעט כפולה מכמות הבתים בבעלות גברים רווקים.
הנשים הרווקות בניו אורלינס, למשל, מחזיקות בכ-27% מסך כל הבתים שבבעלות פרטית, זאת לעומת 15% בלבד אצל הרווקים. בעוד בחלק מהערים היו פערים של למעלה מ-10% לטובת הנשים, באף אחת מהערים שנבדקו לא נמצא ששיעור הגברים הרווקים שמחזיקים בבית בבעלותם גבוה משיעור הנשים.
מדובר בממצאים מפתיעים, במיוחד אם לוקחים בחשבון את בערי השכר בארה"ב (שרלוונטיים גם לישראל) והעובדה שאיתה מרוויחה רק בין 70%-80% ממה שגבר מרוויח על אותה עבודה. אז מה בכל זאת יכול להסביר את הפערים?
אז אולי בכלל עדיף להישאר רווקה
אחד ההסברים לתופעה המפתיעה מסתמך על מחקר אמפירי שנערך לאחרונה ומצביע על כך שהפער נובע בעיקר מהבחירות שביצעו אותן נשים וגברים בחיים. לדוגמה: להחלטה להתחתן ולהוליד ילדים יש השפעה שלילית קשה על ההכנסה של רוב הנשים בעוד משכורתם של גברים לא נפגעת לאחר שהם מתחתנים ומביאים ילדים.
כך שבעוד הגבר הממוצע מרוויח יותר כסף מהאישה הנשואה הממוצעת, הפער הזה מתהפך כשאנו בוחנות משכורות של רווקות. על פי נתונים שנאספו מ -2,000 יישובים עירוניים בארצות הברית, מחקר אחר מצא כי השכר החציוני של נשים צעירות, רווקות, ללא ילדים גבוה בכ-8% ממקביליהן הגברים. מחקר נוסף הראה כי נשים רווקות משכילות בגילאי 40-64 מרוויחות בממוצע 17.5 אחוז יותר מאשר עמיתיהן הגברים.
לנישואין לעתים קרובות יש השפעות הפוכות על ההכנסה של גברים ונשים. מאישה נשואה, ברוב המקרים, מצופה לטול על עצמה את רוב האחריות הביתית, כולל טיפול בילדים, ולפנות את הזמן לבעלה להתמקד בקריירה שלו.
כשמבינים את המצב הזה, מבינים שזה כמעט לא הגיוני לצפות שנשים נשואות תרווחנה כמו רווקות - עם זאת, עלינו לשים לב למשמעות של הדברים הללו לגבי הפגיעה של מוסד הנישואין ושל היחד שלנו כחברה לנשים נשואות, ביכולת ההשתכרות של נשים מרגע שהן מפסיקות להיות רווקות.