בית המשפט העליון בהודו ביטל פה אחד את סעיף 497 לחוק העונשין ההודי הקובע כי ניאוף היא עבירה פלילית ומאפשר להעניש גבר אשר שכב (בהסכמה) עם אישה נשואה בלי אישור בעלה. השופטים קבעו כי החוק, בן ה-158, היה בלתי חוקתי ומעוות ופגע בזכות לחיים וחירות אישית ובזכות לשוויון.
במקביל ביטל בית המשפט העליון בהודו גם סעיפים שאפשרו לבעל להגיש אישומים נגד האיש איתו נאפה אשתו. "בעוד ניאוף יכול להיות בסיס לתיקים אזרחיים, כולל פירוק של נישואים, זו לא יכולה להיות עבירה פלילית" אמר השופט דיפאק מיסרה, "הגיע הזמן לומר שבעל אינו אדון האישה. הריבונות המשפטית של מין אחד על פני מין אחר שגויה".
השופטים כינו את הסעיף ארכאי וטענו כי הוא פוגע בזכויות לשוויון ולשוויון הזדמנויות לנשים, שכן הוא "מבוסס על סטריאוטיפים מגדריים לגבי תפקיד הנשים ומתייחס אליהן כאל רכושו של הבעל. לחברה יש שתי מערכות של אמות מידה לשפוט את המוסריות - אחת לגברים ואחת לנשים וזה יוצר הטייה מגדרית. כאשר יחסי המין מתרחשים בהסכמת שני הצדדים, אין סיבה שאחד מהצדדים ייחשב פושע, גם אם מדובר באקט מפוקפק מבחינה מוסרית".
לפי החוק המקורי שבוטל, "מי שמקיים יחסי מין, בהסכמה, עם אישה שיש סיבה להאמין שהיא אשתו של אדם אחר, ללא הסכמתו של הבעל, אשם בעבירה של ניאוף". העונש על העבירה היה קנס ואפילו מאסר של עד חמש שנים.