למרות שרוב הזוגות בישראל עדיין בוחרים להתחתן כדת וכדין, נראה שבכל הנוגע לגירושין – הם מעדיפים לעשות את זה בבית המשפט, ולא ברבנות. סקר שערכו בחדו"ש - עמותת חופש שוויון ודת - מגלה ש-75% מהציבור היהודי בישראל בעד הנהגת גירושין אזרחיים בישראל, כשרובם הגדול בעד גירושין אזרחיים לכל וחלק קטן בעד גירושין אזרחיים רק למי שגם התחתן בנישואין אזרחיים.
עוד נתון שעולה מהסקר הוא כי ל-69% מהציבור היהודי בישראל אין אמון בבתי הדין הרבניים. בנוסף, מפתיע לגלות שאחוזי התמיכה בגירושין אזרחיים (75%) גדולים מהתמיכה בנישואין אזרחיים (65%).
חצי מתומכי הבית היהודי נגד הרבנות
בקרב מפלגות האופוזיציה התמיכה בגירושין אזרחיים מתקרבת למאה אחוז, אבל גם בקרב מפלגות הקואליציה הלא חרדיות יש רוב גדול לתומכים בגירושין אזרחיים, אבל אולי הנתון המפתיע מכל: 52% מתומכי הבית היהודי בעד גירושין אזרחיים.
"הסקר מהווה הצבעת אי אמון חריפה במונופול האורתודוכסי על הגירושין", אמר בהודעה לעיתונות מנכ"ל עמותת חדו"ש, הרב עו"ד אורי רגב. "הציבור מאס במערכת בתי הדין הרבניים שמפלה נשים לרעה ומאפשרת לבני הזוג לסחוט אותן. עד שיהיו בישראל נישואין וגירושין אזרחיים, ממשלת ישראל תישאר בתחומים אלה בין הגרועות והנחשלות שבמדינות העולם".
"מהנתונים עולה שהמונופול הרבני מאבד מהלגיטימיות שלו", מוסיפה מנכ"לית עמותת "מבוי סתום" בתיה כהנא. "הניכור הציבורי כלפי מוסדות הדת הולך ומתרחב גם בקרב הדתיים והמסורתיים". מנהלת מרכז צדק לנשים, דר' סוזן ווייס מתייחסת לתופעה הקשה של נשים עגונות בישראל: ״הזכות להתחתן וגם הזכות להתגרש הן זכויות יסוד. כאשר ישראל כופה דין תורה על אזרחיה, היא מפרה זכויות אדם". נזכיר שהחוק בישראל היום קובע כי גם זוג שלא התחתן דרך הרבנות, עדיין יצטרך לעבור דרך בית הדין הרבני.