אחרי מבצע "צוק איתן", כולנו חוזרים לשגרה ומתארגנים לתקופת החגים. זה הזמן להיזכר בשירה של המשוררת נעמי שמר ז"ל, שחרזה במתיקות: "יש עת לדבש, ויש עת לתפוח/ ויש לכל חפץ מועד ומקום/ עת לעמול יש, ועת לנוח/ ועת מלחמה יש, ועת שלום". אז עכשיו זו "עת הפסקת אש", רגע אחרי המלחמה ורגע לפני הממולאים והפחמימות.
עצרנו את הבישולים והסידורים כדי לבדוק איך נראתה השנה האחרונה לעומת זאת הקודמת. התשובות לא חגיגיות במיוחד. בסקר השבוע של מכון המחקר "פאנלס פוליטיקס" ו-mako בדקנו האם הישראלים חשו שינוי מהשנה הקודמת לשנה הנוכחית בתחום החינוך, התרבות והביטחון האישי. בנוסף, הסקר בדק באיזו מידה הישראלים מרוצים מההתנהלות של ממשלת ישראל בשנה החולפת.
הסקר מציג תמונה לא אופטימית אך קצת צפויה, לפיה 62% מהישראלים חשים שינוי לרעה בתחושת הביטחון האישית. אך אם את הנתון הזה עוד אפשר לקשר לתקופת המלחמה הארוכה והקשה, הנתונים בשאר הנתונים גם צריכים להדאיג. 48% מהישראלים מדווחים על שינוי לרעה בתחום החינוך, לעומת 15% שמדווחים על שינוי לטובה ו-29% שלא חשים בשינוי. גם בתחום התרבות מדווחים על שינוי לרעה של 42%. דווקא בתחום הכלכלי ההפכפך הישראלים המגמה קצת שונה, כאשר 48% מדווחים שלא חל שינוי במצבם השנה, לעומת 37% שמדווחים על שינוי לרעה ו-12% מדווחים על שינוי לטובה.
לפי הסקר על תפקוד הממשלה השנה החולפת, שנערך לפני התפטרותו של גדעון סער מהממשלה, נראה ששר הפנים הימר על הסוס הנכון כשהוא עזב את הממשלה שלא זוכה לפופולריות רבה מהציבור, בלשון המעטה. רק 2% מהנשאלים אמרו שהם מאוד מרוצים מהתנהלות ממשלת ישראל בשנה האחרונה, כאשר 26% הביעו תמיכה מסוייגת. לעומתם 69% דיווחו שהם לא מרוצים מממשלת נתניהו, מתוכם 41% שטענו שהם לא מרוצים בכלל.