השחקן | יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה בנימין נתניהו
מי אני: בן 21, מתגורר בבית ראש הממשלה בירושלים.
זו ילדותי: אנחנו מכירים בנים של מנהיגים שהפכו לשחקנים (ע"ע אסי דיין), אבל בן של ראש ממשלה שחורך את הבמות עוד לא היה לנו. יאיר נתניהו, בנה הבכור של שרה נתניהו (אחיו הצעיר – אבנר), ובנו השני של ביבי (אחותו הבכורה – נועה) – אולי ישנה את התמונה. הוא למד במגמת תיאטרון בבית הספר התיכון לאמנויות בירושלים, והשחקן מוטי גלעדי, מכר של המשפחה, טוען שליאיר פשוט יש את זה: "יצא לי לראות אותו מופיע. הוא היה יוצא מן הכלל. בסוף השנה הוא גם עשה הצגת יחיד וקיבל עליה ציון גבוה במיוחד".
כבר כנער נתניהו ג'וניור אהב להופיע על הבמה הגדולה בעולם: הרשת. הוא הקים קבוצה באינטרנט שקוראת להחרים עסקים ערבים ונהג לכתוב בפייסבוק הפרטי שלו סטטוסים ימניים רבים שעוררו סערה ונמחקו במהירות.
כשאהיה גדול: קריירת המשחק ולוחמת הסייבר של יאיר נקטעה ביולי 2009, עם גיוסו לדובר צה"ל. הוא שירת בנציגות החטיבה בפיקוד המרכז ובענף המטפל בתקשורת בינלאומית – שניהם בירושלים, קרוב לבית. חיילים ששירתו איתו זוכרים אדם אינטליגנטי וחריף, אך גם כזה שלא חושש להתווכח.
בשני התפקידים שמילא בצבא ניסו מפקדיו למנוע ממנו קשר ישיר עם עיתונאים, ולרוב הוא עסק רק בשיחות עם גורמים פנים צבאיים. אלא שממש לפני סיום השירות משך נתניהו הצעיר תשומת לב רבה כשרותק לבסיס ל-21 יום, בעקבות הפקרת תורנות השבת לטובת ארוחת שישי משפחתית. האירוע התגלה כשעיתונאים זרים צלצלו למשרדי החטיבה ולא זכו למענה, וכשמפקדו של נתניהו ניסה להשיג אותו, סימס לו האחרון שהוא "קפץ להביא אוכל". עונשו, אגב, הומתק כדי שיוכל לבלות את ליל הסדר עם משפחתו.
אני ואבא: להיות בן של ראש ממשלה, תודו, זה לא ממש פשוט. אתה אמנם זוכה להרבה הטבות, אבל גם לא צריך שתעשה הרבה כדי שיפתחו עלייך עיניים. "בהתחלה שמחתי שהוא משרת איתי והתלהבתי, אבל אז הרגשתי שהוא בא עם המניירות של 'הבן של'", מספר חבר ליחידה. "פעם באיזו תכנית סאטירה לא הפסיקו לצחוק על ביבי וכולם אמרו לו 'בוא תראה מה עושים על אבא שלך' והוא לא ממש זרם עם זה. הוא הלך הצידה והתעצבן".
נתניהו הצעיר, שכפי שנוכחנו לראות רק השבוע בעת ביקור אובמה, לא חושש לדבר פנים אל פנים עם מנהיגי העולם, וליווה לאורך את השנים את אביו בהרבה מסעות בעולם. באוקטובר 2010 הצטרף להוריו בביקור מדיני בארה"ב, ובספטמבר האחרון, חודשיים לאחר שחרורו – הצטרף לאביו ולאמו בביקורו של ראש הממשלה באו"ם, לשם הגיע במטוס ראש הממשלה. על הטיול הגדול אחרי צבא כנראה שהוא ויתר, כי באוקטובר האחרון כבר החל ללמוד יחסים בינלאומיים באוניברסיטה העברית בירושלים. מניחים שבבית יכולים לעזור לו עם החומר.
האינטליגנט | יואב לפיד, 25, בנו של שר האוצר יאיר לפיד
מי אני: בן 25, מתגורר עם בת זוגו ביחידת דיור על הגג של דירתה של שולמית לפיד ברחוב לסל.
זו ילדותי: יואב לפיד הוא בנו הבכור של יאיר מנישואיו לאשתו הראשונה תמר פרידמן. יש לו עוד שני חצאי אחים (ליאור ויעל) מנישואיו השניים של יאיר לליהיא. אחרי גירושי הוריו בשנת 1988, כשהיה בן שנה, ונישואי אביו המחודשים, הוא גדל כבן בית בביתם של ליהיא ויאיר. "ההורים שלי התגרשו כשהייתי מאוד קטן והייתי מגיע לאבא שלוש פעמים בשבוע", סיפר בעבר. "בזמן הזה הוא היה גם אבא וגם אמא: מחתל, לוקח לגן ויורד איתי לגינה". יואב זכה לא רק לאבא שהוא גם אמא, אלא לספר ילדים משלו: ב-1992 פרסם אבא יאיר את ספר הילדים "הצל של יואב", בו מגלה יואב הקטן שהצל שלו מסוגל לעשות דברים שצל בדרך כלל לא עושה. זו הייתה מחווה לסבתו של יואב, הסופרת שולמית לפיד, שכתבה על בנה יאיר ספר ילדים כשהוא היה פעוט.
יואב למד בבית הספר היסודי ברמת אביב ומאוחר יותר בגימנסיה הרצליה. הוא היה ידוע כילד חברתי במיוחד, ונחשב לפעיל בולט בשבט צופי רמת אביב ג'. אפילו התנדב כמרכז שבט בזמן שירותו הצבאי. "מדובר בבחור ממש נחמד, סופר חברותי ובעל המון חברים", מספרת לנו מכרה. "הוא איש אשכולות, מאוד מוכשר וגבר-גבר כזה, לגמרי הבן של אבא שלו".
כשאהיה גדול: אחרי שסיים את התיכון ב-2005, התגייס יואב לפרויקט יוקרתי של חיל המודיעין ושירת ארבע שנים בבסיס פתוח בתל אביב. עם השחרור טייל קצת בברזיל, צ'ילה וארגנטינה, ובהמשך עבד כעוזר לסנטור בארה"ב וחי כחצי שנה בוושינגטון. כשחזר לארץ השתלב בחברת הפקה ככותב שאלות לשעשועונים דוגמת "אל תפיל את המיליון" ו"משאבת הכסף", והתחיל להכיר את תעשיית הבידור מקרוב. לאחרונה, לצד לימודיו כסטודנט לספרות אנגלית ומזרח אסיה באוניברסיטת תל אביב (כולל לימודי סינית!), הוא עומד בראש צוות הניו מדיה ב"יש עתיד" והפך אחראי על תפעול עמוד הפייסבוק הפופולרי של אביו – שורה לא רעה לרזומה, בטח תסכימו.
"הוא אחלה ילד, אינטליגנט נורא ואבא שלו סומך עליו בעיניים עצומות", מספר מקורב, וקולגה לשעבר מוסיף: "הוא איש מאוד נעים ומקסים וברור לכולם שאינטליגנציה לא חסרה לו. אני לא יודע מה החלק של אבא שלו בזה, אבל מבחינת ידע מדובר בפנומן. לפי רוחב הידיעות שלו היית חושבת שהוא בן מינימום 40 כי אין שום דבר בהיסטוריה הישראלית והעולמית שזר לו".
אני ואבא: גם הרבה לפני שאבא יאיר נכנס לפוליטיקה, בנו כבר נדרש להתרגל למבטים מהסביבה. ככה זה שמי שאוכל איתך ארוחת ערב בבית גם מנחה טוק שואו פופולרי ואת מהדורת השבט של יום שישי. אלא שהוא לא ממש התלהב מהפרסום – והעדיף להישאר יואב, ולא "יואבי". "חברים שלי תמיד ידעו שאני לא רוצה שהם יספרו לאחרים שאני הבן של יאיר לפיד, כי אני רוצה שיכירו אותי בזכות עצמי", הבהיר. "רק כשהגיעה יש עתיד נהיה לי סוויץ' במחשבה".
קולגה לשעבר של יואב מספר על גישתו הכללית לאילן היוחסין המרשים שלו: "אף פעם לא הרגשתי מיואב שהייחוס המשפחתי גורם לו לחוסר נוחות, אבל לרגע לא הייתה בו שחצנות", הוא אומר. יואב עצמו צוטט בחדשות 2 אומר שהדבר שמקומם אותו יותר מכל הוא כשאנשים מספרים שאבא שלו שונא חרדים. במילים אחרות: תגידו עליו מה שאתם רוצים, אבל אל תלכלכו על אבא.
המעורב | ינקי דרעי, בנו של ח"כ אריה דרעי
מי אני: בן 29, מתגורר בירושלים, נשוי לאלישבע ואב לשניים: אריה מכלוף בן ה-4 (שנקרא על שמו של סבו) ונועם בן ה-3.
זו ילדותי: יעקב, בנו השני של דרעי (יש לו אחות בכורה) ואח לשמונה אחים נוספים (תשעה ילדים בסך הכל במשפחת דרעי – שני בנים ושבע בנות) – מסתובב כבר שנים ארוכות עם הכינוי "ינקי" שדבק אליו כשלמד במוסדות חינוך אשכנזיים בילדותו. מקורביו מספרים שהוא לא חיבב את הטוויסט המעניין בשמו ואפילו ניסה לחזור ל"יעקב" כשהגיע למצוות, אבל ההרגל היה חזק מהסובבים אותו – ולו עצמו רק נותר להצטרף. אגב, כבר בישיבה פיתח ינקי אהבה עזה לכדורגל, ובעבר נצפה לא מעט פעמים ביציע האוהדים של בית"ר ירושלים. היום הוא נהנה בעיקר מכדורגל בינלאומי, ומעריץ – איך לא – את מסי.
כשאהיה גדול: בעבר היו מקורביו של ינקי בטוחים שיהפוך להיות ברוקר. בנערותו בילה חמש שנים בניו יורק, שם למד בישיבות שונות, ובגיל 19 גם זכה להיכרות קצרה עם וול סטריט כשהתלווה לברוקר איך לקנות ולמכור מניות. אלא שהקריירה הכלכלית הענפה נקטעה מהר מאוד כשבגיל 22 חזר ינקי לארץ, למד בישיבה והתחיל לעבוד בשיווק עבור חברה שעוסקת בבקרת נתונים. מאז הספיק לעבוד כטלפן בקריה האקדמית אונו וכמנהל רישום בקמפוס החרדי של הקריה האקדמית בירושלים. אלא שגם זו, אפשר להניח, לא התחנה האחרונה במסלול המקצועי שלו.
אני ואבא: עם חזרתו המתוקשרת של אביו לפוליטיקה, החליט דרעי הצעיר להתפטר ולהצטרף למטה הבחירות של ש"ס. בין הפרויקטים בהם לקח חלק היו תפעול שיחות הטלפון המוקלטות של הרב עובדיה יוסף למצביעים פוטנציאליים ועבודה עם גזבר המפלגה. בחודשיים שעברו מאז הבחירות הוא מלווה את אביו במליאת הכנסת, לומד את השטח ומכיר את בעלי התפקידים השונים. לפי פעיל במפלגה, דרעי האב מייעד לבנו עתיד בפוליטיקה – אך מקורב לינקי דווקא מספר שבעבר ייעץ האב לבנו להתרחק מהתחום. לפי אותו מקורב, ינקי לא שולל קריירה פוליטית, אבל נרתע מאור הזרקורים. כנראה שהניסיון המר של אבא משחק כאן תפקיד מרכזי.
היועץ הפוליטי | נדב גלאון, בנה של יו"ר מר"צ זהבה גלאון
מי אני: בן 31, מתגורר בתל אביב עם מעצבת האופנה אלן לוקאש.
זו ילדותי: כבן ליו"ר מפלגת מרצ, נדב, בנה השני של זהבה (אחיו הבכור יפתח, 33, התחתן ממש השבוע) – היה צריך להתרגל כבר מגיל קטן לאמא שאומרת דברים לא פופולריים, וגם משלמת את המחיר. אחת מחוויות הילדות החזקות שלו, למשל, היא המאבקים נגד הכיבוש ונגד הכפייה הדתית שהובילה אמו בפתח תקווה. "הייתי בן חמש כששרפו להורים שלי רכב, היו הפגנות מחוץ לבית שלנו ואני זוכר את זה היטב. הצלחתי לפתח חסינות למקרים האלה ואני גאה מאוד באמא שלי", הוא אומר. "כבר כילד ידעתי את השמות של כל השרים וחברי הכנסת, עקבתי והייתי מעורה. אני הייתי מהילדים שראו ערוץ הכנסת בבית".
נדב למד בתיכון אחד העם בפתח תקוה, ועשה בגרות מורחבת בערבית ובלימודי מזרח תיכון. "עד היום אני יכול לקרוא את השפה, אבל הערבית שלימדו אותנו הייתה ספרותית ולא מדוברת, כך שכשאני נפגש עם דוברי ערבית, אני מצליח להבין מה הם אומרים אבל לא לענות".
כשאהיה גדול: זהבה גלאון אמנם עומדת בראשות מר"צ, אך נדב זז מעט ימינה בחייו המקצועיים כששימש במשך שנתיים כיועץ התקשורת של השר לענייני מיעוטים אבישי ברוורמן ממפלגת העבודה, והריץ את חבר הכנסת אראל מרגלית לראשות מפלגת העבודה. בבחירות האחרונות הוא חזר הביתה, כאשר ניהל את הקמפיין של אמו לראשות מר"צ ולאחר מכן את הקמפיין של המפלגה כולה, שהכפילה את כוחה. הוא בעל תואר בתקשורת וניהול מהמכללה למנהל, אותו עשה תוך כדי עבודה כאחראי משמרת במחלקת שירות החדרים של מלון דייוויד אינטרקונטיננטל. בצבא שירת ביחידת המחשוב של אגף הלוגיסטיקה, בבסיס פתוח ברמת גן. אחרי השירות טייל שלושה חודשים בתאילנד, לאוס וקמבודיה.
כיום הוא לומד לתואר שני בממשל במרכז הבינתחומי בהרצליה עם התמחות בשיווק פוליטי, במסגרת תכנית מיוחדת למצטיינים. במקביל, הוא עובד בתנועת "One Voice” שפועלת לקידום פתרון שתי מדינות והביאה לארץ את ג'ייסון אלכסנדר (ג'ורג' מ"סיינפלד"). נדב מנהל שם את מחלקת קשרי הממשל והדוברות.
אני ואמא: כמו לכל אדם ידוע, גם לח"כ גלאון יש תדמית ציבורית. אבל האם היא קרובה למציאות? "הדימוי הוא של פייטרית או של תל אביבית אליטיסטית, אבל אמא שלי היא פתח תקוואית גאה. היא נוהגת ברכב שלה בעצמה ותעדיף צלחת של צ'יפס על כל ארוחת גורמה", מבהיר נדב.
בבית גלאון מדברים על פוליטיקה, ועל אף שכולם מחזיקים בדעות שמאליות, הם מוצאים על מה להתווכח. לפחות על אופנה הם לא רבים שם בבית: בת זוגו של נדב, המעצבת אלן לוקאש, עיצבה לאמא זהבה את השמלה לחתונה של אחיו יפתח.
הנביא | טל רוזנטל, בנו של חבר הכנסת מיקי רוזנטל
מי אני: בן 27, מתגורר בגבעתיים ברחוב הסמוך לבית הוריו.
זו ילדותי: מיקי רוזנטל הוא אחד מנציגי העניים והעשוקים בכנסת, אבל את ילדיו הוא בחר לגדל במעוז הבורגנות גבעתיים. טל היה ילד סנדוויץ' בין מי שיהפכו בהמשך לדוקטור למתמטיקה ולחייל. בתיכון, כך מעיד טל על עצמו, הוא היה חננת על. "כשהייתי קטן היה לי קשה עם הפרסום של אבא", הוא מספר. "יש הרבה יתרונות בלהיות 'הבן של', אבל אתה תמיד צריך להוכיח את עצמך יותר מהשאר ולהראות שאתה פה בזכות ולא בחסד. כבר כילד רציתי להיות איש חדשות רציני, אבל בגלל אבא החלטתי להתרחק וללכת לכיוון אחר".
כשאהיה גדול: את ניסיונותיו להיות איש חדשות רציני עשה כששירת בגלי צה"ל, שם שימש כעורך אקטואליה וכתב ספורט. במסגרת התפקיד עבד עם אילנה דיין, רפי רשף, דליק ווליניץ ועדי טלמור ז"ל. אחרי השחרור נרשם ללימודי קולנוע לא פחות משלוש פעמים, אך מעולם לא למד באוניברסיטה.
למרות זאת, רוזנטל הוא תסריטאי ושחקן. בשנה וחצי האחרונות הוא מקדיש את ימיו לכתיבת דרמה קומית ובקורות החיים שלו אפשר למצוא עבודה ב"ידיעות אחרונות", "ארץ נהדרת", "מועדון לילה", יצירת הפורמט הטלוויזיוני "סימון" וכמובן את ערוץ היו-טיוב “too short for modeling”, בזכותו קיבל שתי עונות של תוכנית המערכונים "1.70” ב"קשת".
לנוכח ההישגים האלה, קצת מוזר שרק לפני שנה הוא עזב את הבית. הוא עשה זאת לטובת הקמת קן זוגי בדירה שממוקמת מרחק רחוב אחד מבית הוריו, שם הוא עדיין עושה כביסה ו"אוכל במסעדת רוזנטל", כדבריו.
יש סיכוי שנראה אותך מושבע לכנסת?
"אני לא מאמין. אבל מצד שני יש לפניי עדיין את משברי גיל 30, 40 ו-50 – אז למה לפסול?"
אני ואבא: למען האמת, חברות בכנסת ישראל קטנה על טל. "אני נביא”, הוא מסביר בצניעות. "בסרט 'שיטת השקשוקה', כשאבא שלי מעביר את המשפחה תקופה קשה, אני אומר לו שיילך פשוט להיות ראש ממשלה – והנה הוא בכנסת. היה דיון משפחתי מאוד גדול על האם כדאי שהוא יילך לפוליטיקה ולא היה לי ספק שהוא יגיע לשם בסוף כי אני מכיר אותו".
הציבור הישראלי מכיר את מיקי רוזנטל כבולדוזר, אבל לטל יש זווית קצת אחרת: "אבא שלי הוא איש רגיל ולפעמים אפילו ליצן. אני אף פעם לא תפסתי את התדמית הטלוויזיונית שלו כאיש קשוח ברצינות. הוא משתטה, רואה כדורגל. הוא בן אדם".
השפית | לילך גרמן, בתה של שרת הבריאות יעל גרמן
מי אני: בת 35, מתגוררת ברמת השרון עם בן זוגה ושני ילדיה.
זו ילדותי: כבתה הקטנה של אחת הנשים היחידות בתולדות המדינה שעמדה בראשות עירייה (הרצליה), ללילך גרמן היו מאז ומעולם דעות מוצקות על יחסי גברים ונשים. "כבר בכיתה ו' כתבו לי בספר המחזור שאני פמיניסטית", היא מגלה. "שוויון ופמיניזם זה משהו שגדלתי עליו". כשהייתה נערה, שכלה את אחיה שנהרג בתאונת אימונים בצבא, אחיה הבכור, גיא, מבוגר ממנה בארבע שנים.
כשאהיה גדולה: למרות הפמיניזם, התחום המקצועי שבו בחרה לילך הוא בישול. אתם אולי מזהים אותה מהתכנית שהגישה בערוץ האוכל, משני ספרי הבישול שהוציאה או מהקייטרינג שהיא מנהלת ב-11 השנים האחרונות. לילך תמיד אהבה לבשל, ועשתה אירועי קייטרינג קטנים כבר במקביל לתואר הראשון שלמדה: תקשורת וניהול במכללה למנהל.
בצבא שירתה כמש"קית חינוך ביחידת ההסברה בלטרון ואחר כך בחיל מודיעין. לפני כשלוש שנים עברה לבית של סבא וסבתא של בן זוגה ברמת השרון, "שיהיה ברור שאני לא עשירה גדולה, כן?”, היא צוחקת. לילך גרה בבית עם בן זוגה ב-16 השנים האחרונות, נדב, אותו היא מכירה (תחזיקו חזק) כבר 23 שנים: "הכרנו בכיתה ז' והיינו חברים טובים, אבל הפכנו להיות בני זוג רק מאוחר יותר", היא מספרת. לזוג שני ילדים: נטע בן השנתיים ונוגה בת 9 חודשים.
אני ואמא: נכון שמעצבן לחטוף קנסות? אז היה תושב הרצליה שהחליט לעשות עם זה משהו: "מישהו גילה שאני הבת שלה וצעק עלי כי הוא כעס שקיבל דו"ח חניה. יש גם אנשים ששואלים אותי למה אין שביל אופניים במקום מסוים או מנסים לברר למה לא פינו להם את הזבל. עד היום יש אנשים שמזהים אותי בהרצליה. גם לא שיניתי את שם המשפחה שלי אז אני מקבלת הערות ביקורת, אבל לשמחתי אני מקבלת הרבה יותר מחמאות".
לילך מלאה מחמאות גם לאמה: "כמו לכל אישה חזקה, גם לאמא שלי הודבקה סטיגמה של אדם קשה. חושבים שהיא דורסנית ומדביקים לה תוויות גבריות רק כי היא בפוליטיקה, אבל היא אישה מקסימה, נעימה, לבבית, אמפטית וכל מי שפוגש אותה רואה את זה".
החצוצרן | אמיר פרי בנו של יעקב פרי, שר המדע
מי אני: בן 44, מתגורר בהוד השרון עם אשתו דנה דבורין ושתי בנותיהם.
זו ילדותי: אחד מפרטי הטריוויה הזכורים ביותר על ראש השב"כ לשעבר ושר המדע החדש יעקב פרי הוא חיבתו לנגינה בחצוצרה. פרי ניגן בתזמורות שונות בצעירותו והוריש את אהבת המוזיקה לבנו, אמיר, אחד משלושת ילדיו, שבזכות האב החל ללמוד את הכלי עוד בנעוריו.
כשאהיה גדול: סליחה על משחק המלים, אבל הלימודים האלה נשאו פרי: אמיר הוא המתופף של להקת "פורטרט" שאחראית על להיטים כמו "הכל מבינה", “ואתם רוקדים", “עד אלייך" ו"במקום לבכות". הוא יוצר מוזיקלי מוערך, די-ג'יי במיטב המועדונים וגם באירועים פרטיים, עורך מוזיקלי ומחלוצי המוזיקה השחורה בארץ. יש לו שמונה אלבומים: ארבעה עם הלהקה וארבעה לבד.
"הוא אחד האנשים הכי מוכשרים שאני מכיר ואני מדבר ממקום אובייקטיבי ונקי, לא כחבר", אומר רון רוזנפלד, חברו הקרוב וסולן להקת "פורטרט". "הוא יודע לנגן על המון כלים, מגיטרה דרך תופים, חצוצרה ואפילו חליל. הוא כישרון מולד וגם ויקיפדיה מהלכת בענייני מוזיקה: יודע מי הפיק וניגן כל שיר ומכיר את כל סגנונות המוזיקה מהפאנק השחור ועד הפאנק הבריטי – כולל כל מה שבאמצע".
המוזיקה מלווה את פרי מגיל צעיר מאוד. הוא שירת בתזמורת צה"ל וכעורך מוזיקלי בגלי-צה"ל. אחרי הצבא החליט לנסוע לארה"ב ולבדוק את האפשרויות המוזיקליות שלו שם. כשחברי להקת "פורטרט" הוחתמו ע"י טמירה ירדני, הם הזעיקו אותו מיד לשוב ארצה – והוא התייצב למשימה. פרי נשוי לשחקנית דנה דבורין ולזוג שתי בנות בגילאים עשר וארבע. בקיצור, אמיר מבלה את הארוחות המשפחתיות עם ראש השב"כ לשעבר מצד אחד ועו"ד פנינה דבורין, אמה של דנה והמנחה המיתולוגית של "החוליה החסרה" מהצד השני. מה שנקרא, לחץ פיסי מתון.
אני ואבא: יעקב פרי התארח מדי פעם עם החצוצרה שלו לשיר או שניים בהופעות של פורטרט, אבל זו העזרה המקצועית היחידה שהוא העניק לבנו. "המעמד של אבא שלו מעולם לא היה אישיו בהתנהגות או בקריירה שלו", מספרת קולגה של אמיר. "הוא נגיש, מקסים ואחד האנשים הכי חביבים בתעשייה".
ואיך מקבל הבן את הקריירה החדשה של אבא, כשר מטעם מפלגתו של יאיר לפיד? "הוא מאוד מעריך את אבא ומפרגן לו. הוא שמח שהוא עומד לעשות דברים עבור הקהילה, לעשות טוב", מספר רוזנפלד. למרות התמיכה, לא נראה שהבן יילך בדרכו של האב: "הנשמה שלו כל כולה מוזיקה", מספרת קולגה. "אין שאלה לגבי מה הוא עושה בחיים, אז אני לא מאמינה שנראה אותו יום אחד בפוליטיקה".
מאמנת הכדורסל | מיכל אריאל, בתו של שר הבינוי והשיכון אורי אריאל
מי אני: בת 20, מתגוררת בכפר אדומים עם ההורים.
זו ילדותי: להיות מאמנת כדורסל זה אולי הדבר האחרון שאפשר לצפות מבתו של אחד ממנהיגי המתנחלים והציונות הדתית, אבל זה בדיוק מה שמיכל אריאל עושה. האהבה לכדורסל בערה בה תמיד, ומגיל 11 היא שיחקה בכפר אדומים, מעלה אדומים והפועל ירושלים כרכזת וקלעת. בכיתה י"ב החליטה לעבור קורס מאמנות ואם תהיתם, היא מתנשאת לגובה של מטר שישים וקצת.
מיכל היא הצעירה מבין ששת ילדיו של אריאל, ואביה פעיל ציבורית מאז שהייתה קטנה: "אין לזה שום יתרון בולט או חסרון בולט", היא מספרת. "בתור ילדה לא הבנתי למה מעבירים עליו ביקורת, אבל היום אני יודעת שאלו פשוט חילוקי דעות ולוקחת הכל בערבון מוגבל. אף פעם לא אמרו משהו רע על האישיות של אבא שלי".
כשאהיה גדולה: מיכל עשתה בשנתיים האחרונות יותר ממה שרובנו עשינו בעשור האחרון: עם סיום לימודיה באולפנה בעפרה, היא טסה לחודשיים לפנסילבניה, ארה"ב, שם אימנה נשים בכדורסל במסגרת מחנה קיץ. כששבה, התחילה שנת שירות בעבודה עם נוער בסיכון בכפר הנוער בן יקיר בכפר הרא"ה ומשם טסה לחודשיים לאתיופיה, שם עזרה לבני פלשמורה שעתידים לעלות לארץ להתכונן למסע. עם חזרתה מאתיופיה, התחילה את החלק השני של שנת השירות שלה בהוסטל סגור בכפר יונה, שבו עבדה עם ילדים מכלא אופק. נראה שהחוויה הזו השאירה בה חותם, כי היא רוצה ללמוד עבודה סוציאלית ולהפוך בסופו של דבר לקצינת מבחן לנוער. לא חלום אופייני לצעירה בת 20.
היא גרה אצל אבא ואמא בכפר אדומים ונמצאת בזוגיות של שנתיים עם חייל שאת שמו היא מעדיפה לא לחשוף. היא סיימה את השירות הלאומי בספטמבר האחרון ולא עצרה כדי לנשום: יומיים לאחר מכן החלה לעבוד באימון חמש קבוצות של נערות ונשים ב"שירליגה", חברה שמעודדת דתיות להתנסות בכדורסל. לפני חודש וחצי נסעה לטיול קצר בהודו, ממנו חזרה לפני שבועיים.
אני ואבא: ההורים שלנו עושים לנו פדיחות, בשביל זה הם שם. אבל מיכל טוענת כי רוב התגובות על אביה חיוביות, וכי התגובה הכי חריפה שקיבלה היתה "אה, את מתנחלת". אביה נכנס לכנסת לראשונה ב-2001, בעקבות הרצח של רחבעם זאבי ובגלל הנסיבות המיוחדות מיכל גילתה על התפקיד בדרך מאוד לא שגרתית. "הייתי בבית הספר וחבר לכיתה אמר לי שאבא שלי הופך לחבר כנסת. לא האמנתי לו וצחקתי עליו, אבל כשהגעתי הביתה גיליתי שהוא ממש לא צחק".
כדי להגיע לכנסת, מתברר, צריך לעבוד קשה. "אבא שלי חוזר הביתה מאוחר כל יום", מספרת מיכל. "זה יכול להיות בעשר או בחצות ואפילו אחרי. למשל בקמפיין הבחירות האחרונות הוא חזר הביתה בשש וחצי בבוקר. אני מתארת לעצמי שאם עד עכשיו הוא עבד קשה, מעכשיו הוא יעבוד אפילו יותר קשה ונראה אותו בעיקר בשבתות, אבל אני מאוד גאה בו".
התלמידה המצטיינת | נטלי טיבי, בתו של חבר הכנסת אחמד טיבי
מי אני: בת 15, מתגוררת עם הוריה בשכונת בית חנינא בירושלים.
זו ילדותי: להיות בת של רופא זה דבר מחייב. להיות בת של שני רופאים זה כבר כמעט מעיק. אבל נטלי טיבי, בתו הצעירה של ח"כ טיבי (יש לה אחות אחת גדולה), שלומדת בבית הספר הדו לשוני "יד ביד" בעיר – עומדת באתגר בגדול. עם אבא רופא נשים וחבר כנסת ואמא רופאת שיניים, נטלי מצטיינת במקצועות ריאליים: מתמטיקה, פיזיקה ומדעים. באחרונה היא זכתה, יחד עם שני חברים לכיתה, במקום הראשון בתחרות פיזיקה בירושלים. חוץ מהמספרים, נטלי טובה גם בדיבורים: היא אוהבת שפות ויודעת ערבית, עברית, אנגלית וצרפתית. המטרה הבאה שלה היא ספרדית, שאותה היא מתכננת להתחיל ללמוד בקרוב.
אבל זה לא נגמר כאן: נטלי אוהבת גם לרקוד בלט ולקרוא ספרים מכל הסוגות. היא אפילו מנדבת לנו טיפ לסוף השבוע: “לאחרונה קראתי את הספר 'הסוד', שמדבר על חוקי המשיכה ועל האופן בו חשיבה חיובית משפיעה על חיי האדם. אני ממליצה עליו בחום".
כשאהיה גדולה: נטלי מתכוונת לעשות שימוש מיטבי בכל התאים האפורים האלה, ורוצה ללמוד באוניברסיטה הנדסה ואדריכלות. "אני רואה את ההתפתחות שיש במדינות ערב כמו דובאי וקטאר וחושבת לעצמי איך הבניינים המרשימים שם שמים את המדינות הללו על המפה", היא מספרת, "אני רוצה לבחור בתחום שיעזור לחברה הערבית".
בניגוד לאחותה הגדולה שלומדת רפואת שיניים בירדן, נטלי לא חושבת שתיסע ללמוד בחו"ל ותעדיף להישאר בארץ כי היא מאוד קשורה למשפחתה (ראו הסעיף הבא).
אני ואבא: כן, מאחורי חבר הכנסת הלוחמני מסתבר שמסתתר אבא רך ואוהב: "הוא תומך, מחבק, מעורב בלימודים שלי, ועוזר לי אפילו אם הוא לחוץ בזמן”, מספרת נטלי. אני מאוד גאה בו ובהישגים שלו ואני יודעת שהציבור הישראלי חלוק על דעותיו. יש שמאל שמעריך אותו וימין שמתנגד לו מאוד".
החוויות הנעימות שמגיעות עם התפקיד כוללות השתתפות בעבודה של אבא, ואת האפשרות ללוות אותו בהפגנות, לצפות בראיונות שלו ואפילו להגיע איתו להקלטות של תכניות כמו "לעוף על המיליון". אבל מובן שלא הכל ורוד. נטלי מספרת גם על ההתמודדות עם קשיים שמביא איתו התפקיד הציבורי: "קשה לי לשמוע את הקריאות נגדו ובמיוחד את האיומים על חייו. אני רוצה שיידעו שאבא שלי רואה בחיים כערך עליון, כרופא וגם כפוליטיקאי. כל מה שהוא עושה כפוליטיקאי הוא למען החיים של כולנו כאן ולמען חיי ילדי האזור, שיחיו בשלום".