מזל טוב, משטרת ישראל מצאה את הדרך למגר את השנאה שהציבור חש כלפיה. לא, לא מדובר בייעול מערך הגשת התלונות, גם לא בהפסקת האלימות כלפי מפגינים, אפילו לא במיגור הגזענות בקרב השוטרים ושיטור הייתר כלפי מיעוטים או בניהול חקירות יעילות ורגישות של קורבנות אלימות מינית.
משטרת ישראל החליטה להילחם בשנאה שהציבור חש כלפיה בכך ששוטרים חקרו בעל חנות באילת שתלה בכניסה לחנותו שלט עליו נכתב "לא מוכרים לשוטרים". לא רק זאת: במשטרת ישראל עוד הגדילו לעשות והתפארו במעשה בעמוד הפייסבוק הרשמי של המשטרה. לאחר בירור האירוע התברר כי המוכר בחנות היה בנו של בעל המקום, והוא גם זה שיזם את תליית השלט. בעל החנות טען שלא היה מודע למעשה, ולאחר ששמע על כך הסיר את השלט מפתח החנות והתנצל.
נכון, לא למכור לשוטרים זה מעשה לא חוקי. עכשיו אחרי שאמרנו את זה נסו להיזכר מתי המשטרה חקרה באותה מהירות ונחישות בעל מועדון שלא מכניס אתיופים? בעלי דירות שלא משכירים דירות לערבים? חרדים שמגרשים נשים לצד השני של הרחוב? אבל הנה, ראו איזה קסם! ממש על אותה עבירה המשטרה יודעת לפתוח חקירה במהירות ויעילות כשהיא מכוונת כלפי שוטרים.
אלא שלמשטרה אין אף אחד להאשים בסלידה שהציבור חש כלפיה מאשר את עצמה: אותה תרבות שיטור קלוקלת שעושה איפה ואיפה בין עבירות כשהן מופנות כלפי הציבור או כלפי שוטרים, שגורמות לאנשים לחזור הביתה מהפגנות עם רגליים ואפים שבורים אחרי היתקלות עם שוטרים, שמביאה למותם של אזרחים על ידי שוטרים עם יד קלה מדי על ההדק - היא שמביאה לאובדן האמון הציבורי במערכות השיטור והיא שהביאה לתליית השלט הזה.
הפוסט שהעלתה המשטרה וחקירת בעל החנות הן לא סתם צעד חסר מודעות, זה צעד מטופש מאוד. דווקא עכשיו, בתקופה שבה אלימות משטרתית פותחת את המהדורות יום אחרי יום, תקופה בה האמון של האזרחים במשטרת ישראל נמצא בשפל חסר תקדים, תעשה טוב המשטרה אם תשקיע את האנרגיות שלה בלבצע את תפקידה כמו שצריך ותיקון הכשלים הארגוניים שבה תוך שיקום אמון הציבור בה לפני שיהיה מאוחר מדי. ולא, חקירה פלילית של אדם ששם שלט שלא בא בטוב בעין לכמה לובשי מדים היא ממש לא הדרך.