מאי גולן (32 בליכוד)
מאי גולן היא בעיני רבים המועמדת הבולטת לתפקיד הפרובוקטורית החדשה של הכנסת. כבר שבע שנים שהיא עומדת בחזית מאבק תושבי דרום תל אביב בפליטים/מסתננים/מבקשי המקלט, בווליום הולך וגובר. גולן מנהלת מאבק קולני, זועם – וכזה שגולש לא פעם לאלימות (גולן, לדבריה, הותקפה מספר פעמים – פיזית ומינית – על ידי מסתננים). בעבר היא טענה בראיונות ש"אין אריתראי וסודני בלי סכין בנעליים" וש"אחד מכל שלושה מהם חולה באיידס או בשחפת". הפטרון הפוליטי שלה היה מיכאל בן ארי, חניכו של הרב כהנא ויו"ר עוצמה יהודית, אשר נפסל מהתמודדות בבחירות האחרונות. גולן אף רצה במסגרת עוצמה יהודית לכנסת ב-2013, לפני שחתכה לליכוד ותפסה את המשבצת המשוריינת לצעירים.
בראיון ל"הארץ" ב-2014 הבהירה גולן מי היא: "אני עמך ישראל. רוצים להפוך אותי לילדת תחנה מרכזית? הנה, אני ילדת תחנה מרכזית גאה. זה הדיבור שלי וזאת אני. אחת מהשכונה". כשנשאלה על הסגנון האגרסיבי שלה הסבירה: "כשאתה אומר את האמת ואף אחד לא מקשיב, אז אתה מתחיל לצעוק". המודל שלה בכנסת, כך נראה, לא יהיה חזן אלא מירי רגב, אליה כבר הושוותה גולן בעבר. כשגולן נשאלה על כך בראיון ל-Xnet ב-2015, היא הבהירה: "זו מחמאה".
שלמה קרעי (25 בליכוד)
ד"ר שלמה קרעי, נציג מחוז הנגב ברשימת הליכוד, הספיק לעורר את הסערה הציבורית הראשונה שלו עוד לפני שנכנס לכנסת. קרעי – בן למשפחה חרדית, בוגר ישיבה בבני ברק ומי שעומד בראש מוסדות אוהל משה במועצה האזורית שדות נגב – התראיין בפברואר לרדיו דרום ונשאל בין היתר על מצעדי הגאווה. "אני חושב שזה דבר פסול לגמרי", אמר קרעי, "זה משהו שהוא נגד הטבע ושבא לתת לגיטימציה לתא המשפחתי הטבעי. כל אדם יכול לעשות את מה שהוא רוצה, אבל לעשות את זה קבל עם ועדה – אני לא חושב שזה ראוי". באופן סמלי, הראיון ניתן באותו היום שבו הוגש לנשיא המדינה ראובן ריבלין דו"ח האגודה למען הלהט"ב ולפיו חלה ב-2018 עלייה של כ-54% במקרי הלהט"בופוביה המדווחים בישראל.
קרעי הבהיר שהוא לא חושש מהביקורת ושהוא "מוכן לעמוד באור הזרקורים", והביקורת אכן לא איחרה לבוא. טוויסט מעניין הגיע כשלמחרת התראיינה ב-ynet דודתו של קרעי, שושנה טוכפלד, ששניים מבניה הם הומואים. טוכפלד סיפרה שלא הופתעה מאמירותיו של קרעי, והבהירה ש"גם אצל הדתיים יש להט"בים והמצב שלהם הרבה יותר גרוע בגלל תגובות כאלה ובגלל אנשים שמסתירים ורוצים לטאטא הכל מתחת לשטיח". בנה של טוכפלד, ליאור, אמר ש"אין לי בעיה שאדם יחזיק בדעה, גם אם היא חשוכה. אבל ברגע שאתה חבר כנסת, אתה צריך להבין שאתה מייצג ציבור נרחב ויש לך גם אחריות ומחויבות להיזהר בדברים שאתה אומר. הרבה אנשים כמוהו באים מתוך מקום של בורות או של פחד, והשאלה היא איפה זה יפגע בנו כשהוא יצטרך להצביע על כל מיני חוקים שפוגעים בי ובקהילת הלהט"ב". אל תבנה על האצבע של בן הדוד, ליאור.
בראיון היכרות באתר "סרוגים" הגדיר קרעי את עצמו כ"איש משפחה, רגיש ואוהב אדם, שונא עושק ומשתדל לשאת חן בעיני אלוקים ואנשים". ובכן – לא בעיני כל האנשים.
מטעם ח"כ קרעי נמסר: "אני גורס כי המצעד אינו מועיל. יחד עם זאת, לכל אדם יש זכות לדעותיו ולאורח חייו ואני מכבד כל אדם באשר הוא אדם. בכל מקרה, זהו נושא שאינו במסגרת הנושאים בהם אני עתיד לעסוק בכנסת. אתמקד בנושא הכלכלי-חברתי שבוער בקרבי ובפיתוח הנגב כנציגו הנבחר".
יצחק פינדרוס (8 ביהדות התורה)
מאז סיום הבחירות התנדנד יצחק פינדרוס על סף הכנסת, ממתין ממש עד תום ספירת המעטפות הכפולות שהעניקה ליהדות התורה את המנדט השמיני. פינדרוס, חבר מפלגת דגל התורה הליטאית, כיהן בתפקידים ציבוריים בשתי ערים (ראש עיריית בית"ר עילית ומ"מ ראש עיריית ירושלים) וניסה להתמודד גם על ראשות עיריית אלעד (מועמדותו נפסלה כיוון שאינו תושב העיר).
ב-2010 טענה לורה ורטון, חברת מועצת העיר ירושלים מטעם מרצ, שפינדרוס אמר בפגישה שנערכה ביניהם: "אצלנו בחינוך החרדי לא מקבלים ספרדים, קופים, רוסים ואתיופים". באותה פגישה הציגה ורטון לפינדרוס מסמך שעסק בהדרת תלמידות ממוצא ספרדי מבתי הספר החרדיים. בפגישה נכחו ורטון, פינדרוס ועוזריהם, והעוזרת של ורטון תיעדה את הדברים בכתב. ורטון סיפרה ל"הארץ" שהיא סבורה שפינדרוס "התכוון כמובן בצחוק אבל אני חשבתי שזו בדיחה מאוד לא מוצלחת". פינדרוס דחה את הדברים וטען שוורטון "שקרנית ואנטישמית. המשפט הזה לא היה. חד-משמעי לא היה". פינדרוס לא חזר בו מההאשמה כלפי ורטון: "אני עומד מאחורי כל מילה. כשאדם רוצה לפתור בעיה ולא מנסה להקשיב למה שיש לי לומר זו אנטישמיות".
פינדרוס נחשב דווקא למתון בקרב העסקנים החרדים, ובעבר הוא הותקף מצידו השני של המתרס - על ידי חרדים קיצוניים שראו בו משתף פעולה עם ראש העיר ניר ברקת בחילול השבת (בחניון קרתא ובקו היצור של אינטל). ב-2009 נכח פינדרוס בהפגנה של חרדים, ספג גידופים ולפי עדויות אף הותקף פיזית. מסתבר גם לחלק מהקהל הביתי לא קל עם פינדרוס.
עופר כסיף (5 בחד"ש-תע"ל)
עופר כסיף פרץ לתודעה הציבורית חודשיים לפני הבחירות. המחליף של דב חנין בתקן הנציג היהודי של חד"ש העניק ראיון שלוח רסן ל"הארץ" והבהיר שאין לו שום כוונה להעביר את הקדנציה בכנסת בשקט: "ישראל מבצעת רצח עם זוחל" ו"פגיעה בחיילים אינה טרור" היו רק שתיים מההתבטאויות שהקימו עליו את אנשי הימין. בעבר כינה את איילת שקד "חלאה ניאו-נאצית", את מירי רגב "זוהמת ביבים מחליאה", את נתניהו "רב מרצחים" ואת אביב כוכבי "פושע מלחמה".
כל אלו סללו את דרכו המובטחת של כסיף לפסילה בוועדת הבחירות המרכזית – פסילה שנפסלה על ידי שופטי בג"ץ. כסיף – דוקטור לפילוסופיה פוליטית והישראלי הראשון שסירב לשרת בשטחים – יהיה בכנסת הבאה ויגרום למתנגדיו להתגעגע לעימותים עם חנין זועבי.
חיילי נצח יהודה שהתעללו בפלסטינים וחסרי ישע - 6 חודשי מאסר. עהד תמימי שסטרה לחייל שפלש לחצר ביתה - 8 חודשי מאסר. ככה נראה הכיבוש.
— Ofer Cassif עופר כסיף (@ofercass) February 25, 2019
מטאנס שחאדה (2 ברע"ם-בל"ד)
לפני כשלושה חודשים נפתחה הוועידה לבחירת רשימת בל"ד בשירת ההמנון הפלסטיני ונערכה על רקע דגל פלסטין. כשיו"ר הרשימה הטרי, ד"ר מטאנס שחאדה, נשאל על כך בראיון ל"וואלה!", הוא ענה: "מי שזה צורם לו יכול לקחת כדורים". שחאדה הבהיר ש"אנחנו באמת פלסטינים, זה לא סוד. אז למה אתם מופתעים כל פעם מחדש? הדגל הישראלי לא מייצג אותי, ההמנון לא מייצג אותי".
כשנשאל על ידי שרון גל, בראיון לרדיו גלי ישראל לאחר בחירתו לתפקיד היו"ר, האם חמאס הוא ארגון טרור, אמר שחאדה: "אני לא רוצה לענות על זה". כשנשאל על חיזבאללה אמר: "מה השאלות האלה? אתה מבקש ממני להגדיר ארגון טרור. למה מי אני?". שחאדה הוסיף כי "כל מאבק נגד הכיבוש הוא מאבק לגיטימי. אני בעד מאבק נגד הכיבוש. לאנשים יש זכות להיאבק בכיבוש".
בשנה שעברה פרסם שחאדה תמונה שבה הוא מופיע לצד סמיר סרסאווי, ערבי ישראלי מהכפר איבטין שבצפון, שהשליך רימון ברחוב נורדאו בחיפה ב-1988 ונידון למאסר עולם (שנקצב בהמשך ל-30 שנות מאסר). שחאדה, שצולם עם סרסאווי לאחר שזה שוחרר מהכלא, אמר ל"מקור ראשון" ש"זה היה ביקור של ועדת המעקב. אנחנו מבקרים את כל האסירים הפוליטיים והביטחוניים לאחר שחרורם".
שחאדה, חוקר של החברה הערבית הגר בעספיה, נחשב מתון ביחס לקודמיו בתפקיד עזמי בשארה וג'מאל זחאלקה. זה לא אומר שלימין יהיה קל איתו.