יחימוביץ המחרימה את אולמרט על הרשעה ללא מאסר בפועל אינה מתייחסת כלל לאריה דרעי שהורשע וישב מספר שנים במאסר. דרעי אינו מתחרה בה באלקטורט המרכז-שמאל כמו אולמרט.
ספי רכלבסקי במאמרו אתמול ב"הארץ" קורא לאהוד אולמרט לא להתמודד לתפקיד ראש הממשלה או שר בממשלה מכיוון שהוגש נגדו כתב אישום. מבחינה חוקית רשאי אולמרט להתמודד לתפקיד ראש הממשלה אך לא לתפקיד שר. רכלבסקי לא מתייחס אל החוק הקיים אלא למה שהוא קורא "ההלכה הנהוגה במדינה".
אם תהפוך הלכה לא מוגדרת זו לקובעת תינתן בידי הפרקליטות היכולת להתערב במערכות הבחירות ולמנוע מכל מתמודד לעשות זאת באמצעות הגשת כתב אישום נגדו. בכך ממוטט רכלבסקי את יסודות הדמוקטיה המושתתת על בחירת נבחרי ציבור על ידי בעלי זכות הבחירה כולם בהצבעה בקלפי.
הפרקליטות היא מכשיר שלטוני החשוד תמידית בעשיית רצון הממשל . בישראל היא גוף שאינו מבוקר על ידי גורם חיצוני והממשל הנוכחי מסרב לכפות עליה כפיפות לביקורת חיצונית. במקרה אולמרט אי אפשר שלא לחשוד בעומד מאחורי להיטות הפרקליטות לחקור ולהאשים את אולמרט במסע ממושך שלא היה כמוהו במדינה.
המצב הקיים חמור יותר מכיוון שהיועץ המשפטי לממשלה הנוכחי מסרב להתערב בהחלטות הפרקליטות בעניין אולמרט כיוון שייצגו כעורך דין פרטי. יוצא שהפרקליטות יכולה לעשות כרצונה ללא כל פיקוח ובקרה ולנהל חקירה ארוכת שנים נגד אולמרט שהעלתה עילות לכאורה להגשת כתב אישום. עד כה כתבי האישום היו הדגמת האמרה "ההר הוליד עכבר". אם הפרקליטות הייתה עורכת חקירה דומה בהיקפה נגד כל אזרח ובעיקר מי שכיהן בעמדות ניהול בכירות הייתה מוצאת לבטח עילות כל שהן להגשת כתבי אישום. אחרי הכל, מי שאינו עושה אינו טועה.