בעולם הישן, זה שכלל התקהלות בברים חשוכים ואינטראקציה אנושית חופשייה מחרדה, ניר פור גילה שהוא מגנט. "המלצרית ניגשה אלי, אמרתי לה 'כבר הזמנו', ואז היא הגישה לי פתק ובו מספר הטלפון של מישהי שישבה בצד השני של הבר", הוא משחזר ומצליח להיראות נבוך אפילו מבעד למסך בשיחת הווידאו שלנו. "הייתה גם פעם שישבתי בבר ופתאום מישהי טפחה לי על הכתף, אמרה שלום, נתנה לי פתק עם מספר הטלפון שלה והלכה".

התקופה היפה שבה לא היה צורך לרסס פתקים זרים באלכוהול. 
"נכון, זה היה כשהתכנית רק עלתה, כשאנשים עוד ניגשו אליי ברחוב".

ועכשיו, כשאהבה היא ריחוק?
"אני מקבל לא מעט תגובות מבחורות ברשתות החברתיות. פניות בלי סוף בפייסבוק, באינסטגרם, אפילו בלינקדאין. מישהי כתבה לי שאני מזכיר לה את בעלה, הרבה כותבות לי שאני ג'נטלמן".

הרבה מנסות לברר מה הסטטוס הזוגי שלך.
"גם גברים".

גברים מתחילים איתך?
"היו כמה. שאלו שאלות. פחות נעים לי לספר מה".

אוקיי. איך נשים מתחילות איתך?
"יש את אלה שכותבות 'היי' ויש כאלה שכותבות שהן התרשמו ממני וישמחו להכיר. זה מאוד מחמיא לי, אבל אני לא עונה להן".

ניר פור (צילום: שי פרנקו_)
חולצה: cos, בלייזר: מנגו, מכנסיים: זארה | צילום: שי פרנקו_

או, זה מה שחיפשתי

פור אמנם לא עונה להודעות שלכן, אבל כמו שאומרים בסצנת הדייטינג - זה לא אתן, זה לגמרי הוא. הפעם לא מדובר בקלישאה שקרית, אלא בעונה הנוכחית של "חתונה ממבט ראשון" שמגוללת את סיפורו של המדען הרגיש בן ה-41, שפגש את בחירת לב המומחים מתחת לחופה במטרה להבין אם היא גם בחירת ליבו. על המסך, הדרך לא הייתה סוגה בשושנים. השידוך שלו, הגר משה בת ה-39, לא מגיבה טוב לפרחים כשהם מחכים לה על השולחן בבוקר. ההתחלה של השניים, סטאז'רית לרפואה ומנהל קבוצות מחקר ופיתוח האוחז בארבעה תארים - שניהם מופיעים במילון תחת ההגדרה "מצליחנים" - הייתה רחוקה מלהופיע באותו מילון תחת ההגדרה "רומן רומנטי". להפך: במובנים מסוימים זה נראה בתחילה כמו חיבור בין שני אנשים שהמכנה המשותף היחיד שלהם הוא ששניהם השקיעו את שנות השלושים שלהם בקריירה, וכעת, סביב גיל 40, התפנו להתמסד.

הוא ידע שהשתתפות בתכנית היא הימור, כזה שעלול להסתיים בקטסטרופה מצולמת היטב, וכבר בשלב המיונים לתכנית גמלה בליבו החלטה לפרוש. "באתי לתכנית מתוך אמונה שלמה, התייחסתי לזה בתור משרד השידוכים האולטימטיבי. כשראיתי שהמיונים זורמים התיישבתי לצפות בעונה השנייה של התכנית ופרק אחרי פרק אמרתי לעצמי 'למה אתה צריך את החשיפה הזו? למה להכניס את כולם לתוך הקרביים?'. ככל שהפרקים התקדמו רציתי פחות ופחות להמשיך במיונים אבל אז היה את פרק הפולו אפ של שירי ולירן, וראיתי שזה עבד להם, ראיתי מאיזה מקום הם הגיעו ואמרתי 'או, זה מה שחיפשתי'. היה שלב שלירן טס לחו"ל וכשהוא חזר שירי הכינה לו הפתעות בבית. אמרתי יאללה, בוא נעשה את זה".

מעניין שהמודל של שירי ולירן גרם לך להצטרף לעונה החדשה. ההתנהלות שלכם בשלב זה דומה להתנהלות שלהם בתכנית. אתה נכנסת פנימה בקלות ובטבעיות, לה היה יותר קשה להיפתח.
"נכון".

וכמו שירי ולירן, אתה אהוב הקהל והגר סופגת מהצופים תגובות אחרות לגמרי.
"הגר חוותה דברים מאוד קשים מהקהל, מאוד מאוד קשים. לא קל לראות את זה". 

ניר פור (צילום: שי פרנקו_)
חולצה: רועי אוחיון, מכנסיים: דיזל | צילום: שי פרנקו_

אתה יכול להבין את האמוציות שהגר עוררה בקהל?
"הגר מאוד חששה, בגלל העבר שלה, להיפגע שוב. אני זיהיתי בשלב די מוקדם שמה שאני רואה מולי הן החומות שלה, ולא היא עצמה. כשאתה לא בסיטואציה ולא רואה את התמונה המלאה אתה לא בהכרח מבין למה הבן אדם תוקף, ואולי משם נובעת חוסר ההבנה של הקהל את הגר. אני הבנתי מהרגע הראשון את המניעים שלה. לא היה לי קל, אבל כל הזמן אמרתי לעצמי 'זה כרגע מה שקורה, תספוג לפעמים, זה בסדר, תראה לה שאתה שם ושאתה רוצה להכיר אותה וסקרן לגביה'. כל הזמן ניסיתי לבוא ולהגיד לה את הדברים האלה, להראות לה שאני רוצה לנסות".

מאוד חיזרת. אוכל, פתקים, זר פרחים שעליו היא מאוד התבאסה. הבנת את ההתנגדות שלה לחיזור שלך?
"יכול להיות שבנקודה מסוימת לא ידעתי להוריד את הרגל מהגז, ואם הטעות הכי גדולה שלי זה שהבאתי לבחורה פרחים - בכיף, הטעות הזו עלי", הוא צוחק. "אגב, הפרחים שהבאתי לה באותו בוקר היו הפעם הראשונה שגבר הביא לה פרחים".

אז למה לדעתך זה יצר תגובה כל כך שלילית?
"כי מול מצלמות זה לא קל. דמייני שאת קמה בבוקר, רואה פרחים, פרחים שאת מקבלת פעם ראשונה מגבר, ורואה גם מצלמה מול העיניים. היא לא ידעה איך להתמודד עם זה וזה יצר איזושהי תגובה". 

מה לדעתך כל כך הפריע להגר בחיזור שלך?
"עצם החיזור".

אבל מדובר במחוות מקסימות שהרבה נשים חפצות בהן. מבחינתה היית צריך להיות גבר נטול מחוות?
"אני לא רוצה לדבר בשמה, אבל אולי אחרי הרבה שנים שלא רגילים ליחס כזה, אז יחס כזה הוא קשה לעיכול. אני כזה, אוהב להשקיע, אוהב לתת, נהנה לראות את הצד השני מחייך. אני מאמין שבכל מערכת יחסים צריך לעשות משהו אקטיבי כדי להפוך אותה לטובה יותר ולא לקחת דברים כמובנים מאליהם או להגיד 'יהיה בסדר'. בשביל שיהיה בסדר צריך לעשות שיהיה בסדר".

ניר פור (צילום: שי פרנקו_)
חולצה, וז'קט ומכנסיים: זארה | צילום: שי פרנקו_

איך החיזורים האלה התקבלו אצל נשים בעבר? היו כאלה שזה היה להן יותר מדי, כמו במקרה של הגר?
"אני לא זוכר מקרה ספציפי עם בנות הזוג הקודמות שלי אבל הייתה מישהי שפעם אמרה לי 'אתה נחמד מדי'. לפעמים כן חוויתי שנחמדות ונתינה יכולות להתפרש כחולשה אצל נשים ישראליות. אני לא חושב שזה מוריד ממני".

אחרי סצנת הפרחים הייתה סצנה של ריב ברכב. זו הייתה סצנה לא קלה לצפייה, ואני מניחה שקשה בהרבה בחוויה האישית שלך.
"נכון, זו הייתה סצנה לא קלה, גם לא בחוויה התגובתית אחר כך. קיבלתי המון הודעות של 'למה אתה מרשה להגר להתנהג ככה? מה אתה עושה איתה?', המליצו לי להיפרד ממנה, וזה לא היה לי קל לקבל את התגובות האלה".

היה שלב בריב ששאלת אותה 'ממתי את כזאת?'. למה הוספת שמן למדורה? ניסית להחזיר לה?
"יכול להיות, כי ניסיתי לעשות טוב וחטפתי. היא לא עשתה את זה בזדון אבל כן נפגעתי מהיחס שלה. בסיטואציה הזו ניסיתי כל פעם נתיב אחר כדי שהיא תבין שאני רואה אותה, ובסוף איכשהו יצא לי המשפט הזה, שבו ניסיתי בעצם לשאול 'למה את כועסת?'. בסך הכל רציתי להראות לה שאני מעוניין בה ומחכה לרגע שהיא תאפשר לי להכיר אותה".

זו לא סצנה שאחריה שקלת לחתוך מהקשר הזה?
"תמיד יש את המחשבה של 'אוקיי, האם זה היחס שמגיע לי?'. תמיד היה את הקונפליקט הזה, אבל ידעתי שהגעתי לתהליך שהוא לא טבעי, ל-42 יום עם מצלמות, עם התערבות בזוגיות, ובנוסף שנינו מאוד עסוקים. במשך כל תקופת הצילומים רק רציתי לישון".

ניר פור (צילום: שי פרנקו_)
חולצה, מכנסיים וז'קט: הילי ארי | צילום: שי פרנקו_

הטוויסט בעלילה הפתלתלה הזו הגיע ברגע הכי פחות צפוי. דווקא המפגשים הראשונים עם המשפחות - שעלולים להוליד לא מעט רגעי מתח גם אצל זוגות לא מצולמים - הציתו אצל ניר והגר את הרומנטיקה, או לפחות המיסו את הקרחון שעמד ביניהם. רגע לפני המפגש עם משפחתה של הגר השניים עוד רבו על ספונג'ה בסלון, רגע אחרי הוא כבר שיחק עם האחייניות שלה והיא הסתכלה עליו בעיניים אחרות. "אחרי 'ריב המגב' באתי למשפחה שלה עם המון חששות", הוא מודה. "לא הבנתי איך אני מעביר את הערב, אבל עמדנו בזה יפה".

מה זה יפה, פתאום קרה הקסם. זה באמת היה מעבר כל כך חד כפי שראינו בפרק?
"זה לא היה רחוק מזה. הגר הייתה במקום הבטוח שלה, במקום עוטף ומקבל, ובמקום כזה היא הצליחה להתנהל איתי בצורה רכה ונעימה ולהבין מי אני".

ומאז נראה על המסך שהרבה יותר קל לכם. אז הדרך לליבה באמת עוברת בהקסמת האחייניות שלה?
"שיחקתי איתן שעה שלמה, עשינו יחד צמידים".

אז יכול להיות שאתם תהיו השירי ולירן של העונה הזו?
"אני לא אספר לך". 

ניר פור (צילום: שי פרנקו_)
חולצה: cos, בלייזר: מנגו | צילום: שי פרנקו_

שאלתי את עצמי כל יום מתי אני חוזר לישראל

הרבה מים עברו בנהר לפני שהרומנטיקן המזוקן החליט להתחתן בפריים טיים. הוא נולד בקיבוץ כנרת לרופא מנתח ולקרמיקאית, בן זקונים אחרי אחות ואח. את ילדותו העביר במושב מצפה. "מגיל צעיר אני מפסל, יש בי פן אמנותי שלקחתי מאמא שלי", הוא משחזר, "אבל גם פן אנליטי ומדויק שקיבלתי מאבא. אלה שני צדדים שונים, הצלחתי לקבל את השילוב של השניים". המדע והאומנות השתלבו לאורך חייו של פור כמו יין ויאנג: אחרי השירות הצבאי עשה תואר ראשון בכימיה, פיזיקה וביולוגיה, ותואר שני ודוקטורט בכימיה. הדוקטורט הוביל אותו לפוסט דוקטורט במוסד האקדמי הנחשק MIT (המכון הטכנולוגי של מסצ’וסטס) ולשהות בת ארבע שנים בארצות הברית. דווקא שם, במעוז האקדמאים, דגדג שוב הפן האומנותי, ופור נרשם לקורס סטנדאפ בבוסטון. "זה משהו שתמיד רציתי לעשות, ב-MIT הייתי בסביבה שמאוד דומה לי ורציתי לחוות אנשים שונים, לא רק מדענים, ועל הדרך לשפר את האנגלית שלי", הוא מסביר. "החלטתי לנסות להצחיק אנשים בשפה שונה".

איך היית בזה?
"האמת? הייתי טוב!"

הצחקת?

"הצחקתי. במופע הסיום שלנו זה היה השיא, אחריו הלכתי לערבים קטנים של מיקרופון פתוח, ושם חוויתי גם רגעים פחות טובים".

קרה לך שהגעת לפאנץ' והיה שקט בקהל?
"כן, זה בהחלט קרה לי. היה ערב שהתחיל בשעה שמונה, אותי העלו לבמה רק באחת וחצי בלילה, ישבו בקהל אנשים שיכורים לגמרי, אני מדבר וכולם אומרים 'אוקיי, מה זה המבטא המוזר הזה?' אמרתי פאנץ' אחרי פאנץ' ולא קרה שום דבר".

וזה היה הערב האחרון שבו עסקת בסטנדאפ?
"היה עוד ערב מטעם הקורס ומאז עשיתי דברים אחרים".

אז אבי נוסבאום לא צריך לחשוש לפרנסתו.
(צוחק): "ממש לא".

השנים מעבר לים כללו גם פרידה אחת כואבת, שסימנה לפור את מסלולו האמיתי של הלב. "הייתה לי זוגיות של שנתיים וחצי עם בחורה אמריקאית, פסיכולוגית ילדים", הוא חושף. "הייתי מאוד שם, אבל בסופו של דבר לא רציתי להיות זר שכלוא במדינה זרה. הבנתי שאני מאוד רוצה מישהי ישראלית, חינוך ישראלי וילדים ישראלים".

אז הקשר הסתיים לא כי נגמרה האהבה, אלא כי הזהות והתרבות השונה הכתיבו?
"כן, וזה לא היה קל. כל פרידה היא כואבת, אבל בסופו של דבר החיים הכתיבו, כי אתה רוצה בת זוג שתגדל איתך למקום שאליו אתה רוצה לגדול. אני חושב שזוגיות נמדדת ביכולת של בני הזוג לגדול ביחד ולא הצלחנו לייצר את זה שם. התחלתי להרגיש יותר ויותר מנותק מהארץ וזה היה לי מאוד קשה. אחרי הפרידה שאלתי את עצמי כמעט כל יום מתי אני חוזר לישראל, ותוך פחות משנה באמת חזרתי".

ומה קרה בארץ מבחינת מערכות יחסים?
"קודם כל ביססתי כאן את הקריירה (כיום פור מנהל קבוצות מחקר ופיתוח בחברת StoreDot המפתחת טכנולוגיה מהפכנית להטענה מהירה של רכבים חשמליים). בגיל 38 נכנסתי לעולם אתרי ההיכרויות, השידוכים והטינדר, הכל במטרה למצוא בת זוג להקים איתה בית".

היו לך מערכות יחסים משמעותיות בשנים האלה?
"היו שתיים בתקופה שאחרי החזרה לארץ, אבל הן לא הבשילו לחתונה, ולא מהצד שלי. אני מאוד ידעתי מה אני מחפש, ודווקא אלה שהיו איתי היו פחות שם. נפלתי על מישהי שאמרה 'דבר איתי על משפחה עוד חמש שנים, אני רוצה לבנות את הקריירה שלי'. טוב, כולם מכירים את תל אביב ומה קורה שם בשוק הרווקים רווקות".

זה שוק אכזרי.
"כן. ואני לא משחק את המשחק הזה של 'להתרחק כדי שהיא תתקרב', לא מאמין בזה. ואז הגיעה התכנית".

הפרידה השנייה מזו שלא רצתה להתמסד הובילה אותך לתכנית?
"גם, וגם חברים שלי מאוד דחפו אותי. הם אמרו לי 'גם אם לא תצא מזה זוגיות, לפחות יראו מי אתה ואז תגיע האישה שאתה מחפש'. באתי למיונים הכי שקוף לגבי מי אני ומה אני רוצה. דני הפסיכולוג אמר שהוא ראה את האודישן המצולם שלי ונפל מהכסא, כי ניתחתי את עצמי בצורה מאוד ברורה, משהו שלוקח לפסיכולוג שנה לעשות. אני מודע לעצמי". 

ניר פור (צילום: שי פרנקו_)
חולצה: רועי אוחיון, מכנסיים: דיזל | צילום: שי פרנקו_

פור לא מתבייש להגיד את שגברים רבים לומדים, בחסות החברה, התרבות והמגדר, להסתיר: גם גברים רוצים להתחתן, וגם הם מגיעים לגיל שבו הלחץ להקים משפחה חי ובועט. "אני חושב שהרצון בחתונה וילדים התחיל לגרד לי בגיל 33, עם החברה האמריקאית", הוא מודה. "בארצות הברית האופציות בתחום שלי הן מטורפות, היו לי שם הצעות מאוד משתלמות לפני שעזבתי, כאלה שיגרמו לאנשים לשאול 'איך חזרת לארץ?'. אבל רציתי לחזור ולהקים משפחה".

גברים פחות מודים בלחץ שלהם להתחתן, זה משהו שמשייכים בתרבות שלנו לנשים.
"אני מאוד רוצה להתמסד, אני חושב שיש לי כל כך הרבה מה לתת למשפחה, לילדים שיהיו לי. הקריירה שלי במקום מאוד טוב, חברים טובים יש לי, חוויתי את מה שרציתי לחוות ועכשיו אני רוצה משפחה משלי. בעולם שלי זה השיח, החברים שלי מאוד שמחו להתמסד, וכולם נשואים וטוב להם. הם מודל ודוגמא בשבילי. אני הרווק האחרון בחבורה".

איך זה מרגיש עבור גבר להיות הרווק האחרון בחבורה?
"זה לא פשוט כלפי פנים וגם לא כלפי חוץ. מצאתי את עצמי בכל מיני סיטואציות של הישגים מקצועיים, ולא הייתה בת זוג לשתף אותה בהם. מפה הגיע הקושי שלי. הבנתי שאני רוצה לעבור את החיים האלה ביחד. אני גם מאוד רוצה ילדים, יש לי סבלנות לילדים, רצון לזה, ויאללה, תביאי את זה כבר".

הגר וניר (צילום: שחר מייזנר)
צילום: שחר מייזנר


כמה ילדים אתה רוצה?
"לפחות שלושה".

איזה אבא תהיה לדעתך?
"מאוד מלמד, מאוד נוכח, מאוד נותן. אבא שנהנה עם הילדים שלו, שמלמד אותם לנגן, לפסל". 

שמע, באוזני אישה זו ממש שירה.
"אני רומנטיקן, לא הבנת את זה?".

צילום: שי פרנקו | סטיילינג: חומי פולק