סדרות וסרטים דוקומנטריים שעוסקים בפשע אמיתי הם תעשייה שנויה במחלוקת. העסק של להפוך טרגדיה לבידור הפך להיות כמעט מובן מאליו, ונדיר שיצירות מהסוג הזה מנסות להגיע לאמת - והרי המטרה שלהן היא לבדר, לעורר שיח וכמובן לשלשל עוד דולרים לכיסים של חברות ההפקה והרשתות המשדרות. מהצד השני, ישנם מעט יוצרי דוקו שניגשים לסיפורי פשע אמיתי ממקום אקטיביסטי וכן, ומנסים להעיר מחדש תיקים שנסגרו או נותרו פתוחים - בין אם כדי למצוא את האשם האמיתי או כדי לשחרר את הנאשמים בלא עוול בכפם.
סיפור האונס והרצח המזעזע של ג'ונבנה רמזי, שהייתה בת שש בלבד כשנמצאה מתה במרתף ביתה בשנת 1996, הוא רגיש במיוחד, כך שטוב לראות שהוא הופקד בידיים של ג'ו ברלינגר - שלו ניסיון משמעותי עם תיקי רצח פתוחים: ברלינגר הוא האיש מאחורי טרילוגיית הסרטים פורצי הדרך "גן העדן האבוד", שעסקו בשלישיית ממפיס - שלושה צעירים שהואשמו ברצח שלושה ילדים ושוחררו לאחר כמעט 20 שנה בזכות הסרטים, שגרמו לפתיחת התיק מחדש.
לפני שאתם ניגשים ל"תיק פתוח: מי רצח את ג'ונבנה רמזי" (Cold Case: Who Killed JonBenet Ramsey), כדאי להזהיר שוב, בעיקר בזמנים האלימים האלה, שמדובר בפשע מצמרר במיוחד. עם אזהרת הטריגר הזאת ואחרי שתקחו נשימה עמוקה, שווה בכל זאת לצלול פנימה - בעיקר כדי להבין את סדרת הכשלים שהובילה לכך שהתיק עודנו פתוח, כמעט 30 שנה אחרי.
להתגורר בעיר עם אחוזי פשיעה נמוכים זה אומנם דבר חיובי, אבל חוסר הניסיון של משטרת בולדר, שלא הייתה רגילה לחקור מקרי רצח, גרם להשתלשלות אירועים ששיבשה את תהליך החקירה ואיסוף ההוכחות בזירת הפשע. בנוסף, כמו רוב מקרי הרצח שנפתחו מחדש בשנים האחרונות, גם כאן מדובר במקרה של טכנולוגיית בדיקת DNA שלא הייתה מספיק מתקדמת באותם הימים.
בהיעדר הוכחות פורנזיות, המקרה של ג'ונבנה הפך לקרקע פורייה להאשמות וסיקור תקשורתי מטורלל, והסדרה מסקרת באופן מוצלח את ההזיה התרבותית שהיא הטלוויזיה האמריקאית בשנות ה-90. ההורים של ג'ונבנה היו הקורבנות העיקריים של הסיקור המשונה, ועד היום נחשבים לחשודים ברצח. יוצר הסדרה, אגב, משוכנע שהם לא אשמים, וכמו במקרה של "גן עדן האבוד" - גם הפעם הוא מסביר שהטכנולוגיה שקיימת היום יכולה לעזור לאתר את האשם האמיתי, ויכול מאוד להיות שמדובר באחד החשודים שמופיעים בסדרה.
גם אם האשם לא יימצא, הסדרה בכל זאת מצליחה לעשות קצת צדק - אחרי עשורים של סיקור צהוב וציני של המקרה והתעמרות תקשורתית בהורים של ג'ונבנה, הפעם מדובר בסיקור רגיש (יחסית) שלא מנסה לזעזע בכוח (רוב הזמן), ונותן להורים הזדמנות לדבר את שעל לבם. אמה של ג'ונבנה, פטסי, הלכה לעולמה ב-2006, אבל אביה, בן 80 כיום, הוא אחד המרואיינים הבולטים בסדרה, והפרספקטיבה השקולה שלו ממרחק השנים מוסיפה נגיעה אישית ופחות סנסציונית לסיפור כולו.