כשיוצרי "מרתה" בנטפליקס ניגשו לעשיית הדוקו על אודות מרתה סטיוארט, הם כבר ידעו מראש שכשמושא הסרט שלהם הוא *מרתה סטיוארט* - אין צורך להכביר בריאיונות או לנסות להפתיע עם עריכה מיוחדת. בכל זאת, המגישה, אשת העסקים והיזמית האמריקאית היא דמות מספיק מרתקת עם סיפור חיים מרתק לא פחות, כך שדי והותר לפתוח את המצלמה, לתת לה לדבר ולתבל עם קטעי ארכיון מהם יש למכביר. 

מלבד השם של הדוקו, שמבהיר שאין שום סיבה להתמקד במשהו שהוא אינו סטיוארט, נראה כי בנטפליקס נעשו בחירות נוספות שמבקשות למקד את תשומת לבם של הצופים אך ורק בה: סטיוארט היא לא רק המרואיינת הראשית בסרט, היא גם היחידה שמופיעה על המסך כמרואיינת - בעוד השאר מושמעים בהקלטות אודיו בלבד. כך יוצא שמדובר בכמעט שעתיים מרוכזות של מרתה סטיוארט במינון גבוה, שמנסות להסביר את התופעה שהיא ולמה היא מעניינת את הקהל במשך עשורים רבים.

הסרט מלווה אותה מילדות ועד היום, כשבין היתר סטיוארט מספרת על אביה הקשוח, ימי הדוגמנות, האהבות והבגידות, השאפתנות העסקית שגרמה לה להצליח בעולם של גברים, וכמובן - החודשים שבילתה בכלא לאחר שהורשעה בעברות הונאה בניירות ערך (מה שפגע לה במוניטין - אבל לא יותר מדי). הרבה מסיפור החיים שלה כבר סופר, אבל הסרט חושף עוד כמה סודות וגם נותן למרתה לקריין את חייה ללא פילטר - אבל גם ללא רגשות, באופן שכל כך אופייני לה. סטיוארט נתנה גישה חסרת תקדים לחייה האישיים, ואפילו סיפקה לצוות ההפקה מכתבים שכתבה לבעלה אחרי שגילתה שהוא בגד בה.

אפשר לדבר על המשמעות התרבותית הרחבה של "מרתה" הסרט ומרתה האישה, ויש בו לא מעט תובנות על נשים בעולם העסקי, אבל האמת היא שמרתה עצמה היא תופעה כל כך אידיוסינקרטית, שאפשר להסתפק רק בניסיון לפצח אותה - האם היא סוציופתית עם שגעון גדלות ופרפקציוניסטית עד כדי אימה, או שמדובר באישה מבריקה, ידידותית שהיא גם קשוחה ויודעת לנחות על הרגליים בכל מצב?

סטיוארט עצמה כבר הספיקה להביע את אי-שביעות רצונה מהסרט, וטענה שהיא מוצגת כזקנה ערירית. ואולם, למרות שהסרט לא חף מביקורת כלפיה ולא מטשטש את הצדדים הבעייתיים שבה, הוא בעיקר מציג אותה כהשראה - כאישה חריפה, חרוצה, מסתורית וחד פעמית שנולדה להיות האישה המצליחה שהיא כיום.