"הבעיה מתחילה איתנו, עיתונאים ואנשים שמזדהים כישראלים": בזמן שמונדיאל 2022 ממשיך להלהיב אוהדי כדורגל מסביב לעולם, עבור אנשי התקשורת הישראלים שנשלחו לקטאר מדובר בחוויה נעימה הרבה פחות. אוהד חמו, שליח חדשות 12 למשחקים, סיפר היום בריאיון לניב רסקין ב"חדשות הבוקר" על החוויות האישיות שלו מסיקור המשחקים, כולל תקרית ויראלית אחת שבה קיבל יחס עוין מאוהד איראני שנתקל בו.
"זה לא מרגיש מפחיד", הבהיר חמו בשיחה איתו, "אבל בוא נעשה הפרדה ברורה בין שני דברים: בין החוויה של רוב האוהדים הישראלים כאן, שזו חוויה טובה וחיובית, אני מניח שאנשים לא מנפנפים בישראליות שלהם והם נטמעים פה, ובסוף יש פה אווירה של קרנבל וחגיגה של כדורגל. אם צופים בנו אוהדים ישראלים שמתכננים להגיע למונדיאל - אני לא רואה סיבה לא להגיע, נהפוך הוא, יש פה באמת אווירה טובה".
חמו המשיך והסביר: "הבעיה מתחילה איתנו, עיתונאים, אנשים שמזדהים כישראלים. אנשים שעומדים עם הלוגו הזה בעברית, כאן ברחוב בדוחא, חשופים למגע עם העולם - לאו דווקא כשאנחנו ניגשים לראיין אנשים. כמו בקטע עם האיראני, זה לא צריך להפתיע אותנו. אני ישראלי ציוני יהודי שעומד עם האוהדים האיראנים, ויש שם חבר'ה שהם אנשי משטר, אנשים שהמשטר שלח כדי לפקוח עיניים על הנבחרת ועל האוהדים. יש פה כל מיני מתנגדי משטר, אנשים שהמשטר רוצה להבין מי ומה. המשטר שולח אנשים משלו כדי לוודא שהדברים לא יוצאים משליטה. אני עומד שם בלי מצלמה, כאחד האדם, ואז ניגש אליי אדם מפחיד מאוד שהרים מצלמה וצרח עליי באנגלית מה דעתי על הרפובליקה האיסלמית של איראן, זו סיטואציה לא נעימה. זו סיטואציה לא נעימה גם עם אוהדים פלסטינים וצפון אפריקאים, אבל הסיפור הגדול הוא העובדה שאנחנו מזדהים כישראלים. אני עומד ברחוב ומראיין אנשים ומדבר עברית ברחוב, זו כבר חוויה אחרת. החוויה הזאת נוגעת באחת המורסות הכי רגישות בציבוריות הערבית, הנורמליזציה עם ישראל".
"הוא נראה כמו אחד הסטודנטים של המהפכה ב-79'", סיפר חמו על האוהד שהתנכל אליו, "גם לי הייתה ציפייה שנתעסק רק בכדורגל, אבל אני לא חושב שאנחנו מופתעים מהדבר הזה. בסוף, זה מזרח תיכון שעדיין לא לגמרי מקבל אותנו, הסוגיה הפלסטינית עדיין נוכחת בכל מקום. אנשים עם דגלים פלסטיניים מסתובבים פה בכמויות יוצאות דופן. וזו הזדמנות מבחינתם, גם תקשורתית, לבוא ולהזכיר לעולם שהממשלות חותמות על הסכמים עם ישראל, לאו דווקא העמים".
"חלק מהסיפור שאנחנו מדברים עליו עכשיו מזכיר את סיפור טרור הטיקטוק. חלק גדול מהאנשים שמטרילים אותנו עושים את זה כדי לקבל לייקים", שיער חמו, "הדברים האלה עולים ברשת ונפוצים מכל עבר ואני מקבל את הסרטונים האלה מכל כך הרבה גורמים ערבים". כשנשאל האם הוא חושש מאפשרות של תקיפה פיזית, השיב בשלילה: "יש כאן תחושת ביטחון אמיתית, אף אחד לא היה רוצה להסתבך עם החבר'ה המקומיים בקטאר. אני לא מרגיש סכנה פיזית בשום צורה, הסיפור תודעתי ותקשורתי. לייצר שיח של אנטי-נורמליזציה. אבל זה עדיין לא נעים".