המסע של עדי אשכנזי: היא קומיקאית ושחקנית, ולפני כשנה יצאה למסע מיוחד מצפון ועד דרום במטרה לפגוש את נשות ישראל. בשני הקרוב (מיד אחרי החדשות, ערוץ 12) עדי אשכנזי מגיעה בחלק הראשון מתוך שניים של מופע סטנדאפ מיוחד בו פגשה נשים מכל הארץ, ועם מסקנה ברורה: נשים צריכות לנהל את המדינה. "יצאתי לסיבוב הופעות בכל הארץ, 12 הופעות ב-12 ימים, 5,000 נשים. הופענו גם בעוטף עזה ובכפר בלום", סיפרה ב"גלית ואילנית" על האירועים, ועידות הנשים שקיימה.
"הסיבוב הזה נבע מתוך מקום שהרגשנו שהנשים נדחקות הצידה, שמקומן פשוט נעלם. דיברתי הרבה בהופעות האלה על הגזלייטינג שעושים לנשים, על זה שאת מנסה להתריע על דברים ומתייחסים אלייך כחופרת. חצי שנה לאחר מכן זה התהפך לנו על הראש", המשיכה.
פגשת את הנשים - מה רצית או הצלחת ללמוד עלינו?
"אני נדהמת כמה שאנחנו לא שמות לב לדבר בסיסי שקורה בחיים שלנו. מדברים עכשיו במדינה על ימין ושמאל, אבל איך ייתכן שמדינה שלמה מנוהלת כשחצי מהציבור לא מקבל מקום משמעותי. אין לנו ביטוי, ואנחנו יודעים מה היכולות של נשים. זה כואב לראות את המקום השותק בנו. אם מסתכלים על המלחמה, איפה רואים את הנשים? אנוסות, חטופות, מעל קברים, מחכות בבית בוכות. יש אחת בקבינט, יש מפקדת שמנסה להגיד משהו אבל זורקים את ההערות שלה לפח והתצפיתניות שעשו את התפקיד שלהן. זה כואב לי בלב, אני יודעת שזה יושב על אמת. יש מי שיגיד שאנחנו מעבר לזה, אבל אנחנו ממש לא התקדמנו. אנחנו 50% ואין לנו שום נוכחות, אנחנו נשלטות בידי גברים, זה לא ייאמן. איפה מנהיגה אישה בתוך כל הכוחות העולמיים כרגע. גם המלחמה עכשיו לא הייתה מתרחשת בעולם שנשים היו נמצאות. הבעיה קורית על ידי גברים, הפתרון מומצא על ידי גברים, הטיפול גם על ידם. לפני שנה הלכתי ודיברתי על 50% נשים בממשלה, הוצאת הרבנות מכל מה שקשור בגירושים, שינוי הכללים בגני ילדים - זה דברים של נשים שמבטלים ב'אם יהיה זמן נגיע לזה'. הם מתעסקים בדברים חשובים יותר כמו מלחמה, איך? לא באופן שמיטיב איתנו או שמונע את 7 באוקטובר".
הצלחת להעביר את הדברים מהמקום הקומי, זה השפיע?
"אני חושבת שכן אבל באמת יש לנו קושי גדול לפרוץ את זה. אנחנו לא מצליחות להתקדם, זו האמת. אנחנו חייבות לקדם את עצמנו, בסופו של דבר את חיה את חייך וצריכה לעסוק בעניינים שלך. זה קשה לנהל את כל הדברים האלה".
ביום האישה האחרון הופעת מול נשים. מה ההבדלים בין הנשים שפגשת אז ועכשיו?
"כל הקהל שהזמנתי במופע ביום האישה היה נפגעות המלחמה מיד ראשונה. נשות מילואימניקים, אלמנות, אימהות שאיבדו ילדים, מפונות. היה שם הרבה עצב, מופע שבכיתי במהלכו. זה הפעם הראשונה שהופעתי מאז 7 באוקטובר כי לא הייתי מסוגלת. המופע היה אחר, מופע של להתחבק. הרגשנו שאנחנו יכולות להיות ביחד עוד יומיים. בכינו והתחבקנו, שרנו שיר למעלות, צחקנו, היה מאוד מרגש. הרגשתי את החום החזק שיש עכשיו בקרב כל האנשים. כל העם רוצה את הרגעים הטובים, ליהנות ממה שיש לנו. זה שהיינו רק נשים בקהל עזר לשחרר. כולם מרגישים רע, ואת מרגישה קצת אשמה שאת מפחדת או חושבת אם ככה ייראו החיים מעכשיו. זה היה מקום שבו כולנו הוצאנו את הרגשות האלה כשאין לך את הגבר שכל הזמן אומר שזה שטויות ובקטנה".
יצא לך לשמוע סיפורים שהצחיקו אותך למרות הקושי שאנשים חוו?
"ברור. אישה בת 82 שהייתה לבד בממ"ד בניר עוז בממ"ד במשך שעות סיפרה: 'אתמול בערב הוצאתי את הממולאים לילדים. אם לא אקפיא - כבר לא יאכלו אותם'. היא הייתה עשר שעות בממ"ד, יצאה, וזה מה שחשבה עליו. היא לא הדליקה את האור, מימשה את הממולאים והקפיאה אותם. היא יצאה רק בשביל המטרה הזו, היא דאגה מה יקרה בעוד כמה ימים כשהילדים ירצו לבוא".
ובין לבין, לאחרונה אשכנזי החליפה גבר בתפקיד בכיר מאוד כשנבחרה להחליף את גידי גוב כפרזנטורית של בזק. "אלו הנעליים הכי גדולות בארץ. לא הכרתי אותו, והתרגשתי רק מלפגוש אותו", שחזרה את הרגע המרגש. "הוא אחראי על כל כך הרבה נכסי תרבות שונים בהוויה של כל אחד מאיתנו: מוזיקה, משחק, הומור. החלטתי לא להיכנס לנעליים שלו, נכנסתי לנעלי עקב ליד הנעליים שלו".
בכל הקמפיינים השפה מאוד "עדי אשכנזי". כמה את מעורבת בכתיבה?
"אני מעורבת בכתיבה, בטח בשלב האחרון כשאני מתאימה את זה אליי. אני יושבת עם משרדי הפרסום, ולמזלי יצא לי לעבוד עם גורמים קשובים שנותנים לי את ההזדמנות לבטא את עצמי".
בוועידת הנשים באמת לא היה אף גבר?
"תמיד היה 10% גברים שלא ידעו שזה מופע רק לנשים או שידעו ובכל זאת באו. המופע הזה מלמד המון על נשים".