7. מאיה מילר
בואו נודה באמת, מאיה (דקלה הדר) היא המבוגר האחראי של הסדרה. היחידה שמצליחה לא להיכנס לצרות, שמבינה מה קורה בעולם הזה ואיך אמורים להתנהל כמו שצריך. היא יודעת טוב מאוד מי הגבר שנמצא מולה ומריחה מקילומטרים כל תכסיס שלו. אם יש מישהו בעולם שיכול לנצח את אדיר - הרי זאת אשתו בסדרה שמוכיחה כל פעם מחדש שהכוח בידיים שלה. מה גם שלגנוב למישהו כזה את הפוקוס זו לא משימה קלה.
6. גולן שמיר
הוא הישראלי המצוי, זה שלא אוהב שדופקים אותו, שמכיר את כל הטריקים לקומבינות בעל פה ומזהה עוקץ מקילומטרים. על פניו, ההפך הגמור מאשתו התמימה עם הגינונים האירופיים, אנאלי - ודווקא בגלל זה הם כל כך מתאימים. המסע של גולן (אורי עטיה) לחנך את אנאלי (גיה באר גורביץ') להיות ישראלית שם לנו מראה משעשעת מול הפרצוף, וגורם לנו להבין כמה מגוחכת יכולה להיות התרבות שאנחנו כל כך סוגדים לה. גולן הוא כל מה שאנחנו אומרים שאנחנו לא, אבל בפועל - אנחנו הכי כן.
5. אווה ופטר מילר
הדמות שאדיר מילר כתב לעצמו היא הגרסה המשולבת של ההורים שלו - אווה (מירי אלוני) ופטר (אברהם סלקטר). שניהם אלופים בלמצוא דרכים להתחמק מדברים ולעבוד על אנשים בשביל להשיג את מה שהם רוצים, בין אם זה לספר סיפורי אימה לנכדות כדי לא לעשות בייביסיטר (אימצנו), ובין אם זה להירדם בכל מקום בלי בושה רק כדי לא לשמוע סיפורים חופרים של הסובבים אותנו. אנחנו אוהבים לאהוב אותם והם נמצאים על התפר המושלם בין שפויים למוגזמים.
4. ציפורה
אמא שלא מחבבת את הבן שלה - זאת בדיוק ציפורה (רבקה מיכאלי) שבטוחה שלבן שלה עופר (גל זייד) יש מניע נסתר בקשר איתה. היא האנטיתזה לאמא של אדיר שמעריצה את הבן שלה, ומציגה לנו אמהות שונה בתכלית ממה שאווה מציגה לנו. היינו יכולים לחשוב שמדובר באישה הזויה לחלוטין, אבל אז נזכרנו מי זה עופר והבנו שכנראה הצדק דווקא איתה. הקשר שלהם מציג לנו רגעים על המסך שגורמים לנו קצת להתכווץ על הספה (בקטע טוב) ולבחון מחדש את היחסים שלנו עם ההורים. היא אישה קשה ולא קל להכיל אותה, רוב ההתנהגויות שלה גורמות לנו להרים גבה והשיא זה הדרך שבה היא מכנה את רותם, הנכדה שלה, "שיבוש גנטי". מקווים בעונה הקרובה לקבל ממנה קצת יותר ולראות עוד רגעי אם ובן שלה ושל עופר.
3. עופר שפיץ
איך מתחילים לדבר על התופעה ששמה עופר שפיץ? מה שמסקרן אותנו יותר מכל זה מי היה ההשראה לכתיבת הדמות הזאת - והאם יש בעולם סוכן שחקנים שמתנהג ככה? עופר הוא התגלמות הנרקיסיזם, אבל איכשהו אצלו זה לא מעורר בנו סלידה, אלא הערצה מוחלטת. הוא מאוהב בעצמו עד כלות, לא מתבייש לשקר ולעבוד על כולם, ולא אכפת לו מה חושבים עליו אנשים אחרים. הקשר שלו עם הבת שלו, מוזר ככל שיהיה, מעניק לו בדיוק את הרובד שהופך אותו לדמות עמוקה, מסקרנת ולא מפוענחת. אנחנו יכולים לשבת יום שלם בהנאה מוחלטת ורק לשמוע אותו צורח וצועק על אנשים, קורא לרותם "סתומי" ומספר בדיחות שכל המהות שלהן זה להעליב את האדם שמולו.
2. אנאלי שמיר
אנאלי שמיר, מה אפשר להגיד על הדמות שיש בה הכל? זה המבטא, הדרך שבה היא רואה את החיים, התמימות וחוסר הבושה שלה. היא שמה לנו מראה כואבת מול הפנים כישראלים וגורמת לנורמות החברתיות שלנו לקבל פרשנות חדשה וטובה יותר. במסע שלה להפוך לישראלית מן המניין היא עושה טעויות שרק מישהי שלא נשמה את המנטליות בארץ יכולה לעשות אותן, ואת כל זה היא עושה עם אאוטפיטים שהופכים אותה לציונית הכי צבעונית במדינה. אנחנו משתוקקים לראות מה מחכה לה בעונה הקרובה, כמה שיבושי שפה יהיו לה, ואיזה עוד אלמנטים ישראליים היא תחרב הפעם.
1. רותם שפיץ
זה הסלנג שלה, הסטייל, חוסר המודעות העצמית והגישה האדירה לחיים. רותם שפיץ (עדי חבשוש) היא הדמות שכולנו מתים שתהיה קיימת במציאות, ולא רק - שתהיה הבסטי שלנו, אחות שלנו וכל דבר שיקשור אותנו לאגדה הזאת. אנחנו מאמינים לה שהיא יצאה בחמש, משתמשים במילה "כפרפרה" לפחות שלוש פעמים ביום וצוחקים רק מלראות אותה על המסך. אם יש דמות שאיבדה מזמן כל קשר בינה לבין המציאות אין ספק שזאת רותם, שעל כל יום שהיא מצליחה לשרוד בעולם מגיע לה להדליק משואה. אם בכל זאת מישהו שפגש אישה כזאת בעולם האמיתי, סמסו לנו, אנחנו חייבים להכיר אותה.