כמעט שלוש שנים עברו מאז שנטפליקס הכריזה שהיא נכנסת לפעילות בישראל, וספקיות הטלוויזיה עדיין מתקשות להתמודד עם התחרות מצד שירות הסטרימינג הפופולרי. תמורת 30 שקל בחודש, ניתן לעשות מנוי בסיסי לשירות ולקבל גישה לתכנים בלעדיים מכל העולם. ואולם, מתברר שגם במקרה הזה - הישראלים משלמים על נטפליקס יותר מהצופים האמריקאים.
חברת קומפריטק ערכה השוואה עולמית בין מחירי המנוי של נטפליקס, וגם בחנה את המחיר ביחס לספריית התכנים של נטפליקס. במחקר נמצא כי הספרייה בישראל כוללת 4,951 כותרים, והמחיר תמורתה הוא 8.1 דולרים. החלוקה של התכנים לפי הבדיקה היתה: 3,575 סרטים ו-1,376 תוכניות טלוויזיה. כלומר, המחיר לכותר הוא 0.001640 דולר. בארה"ב, המחיר למנוי בסיסי לנטפליקס נמוך רק במעט, ומגיע ל-7.99 דולרים. הספרייה האמריקאית, לעומת זאת, כוללת 5,839 כותרים, והמחיר הממוצע לכותר הוא 0.01370 דולר. כלומר, התמחור של פרק ממוצע בישראל גבוה בכ-20% לעומת ארה"ב.
המחקר המיר את המחיר של החבילה הישראלית משקלים לדולרים בספטמבר, ולכן ההשוואה עשויה להשתנות בהתאם לתנודות בשערי החליפין.
סייברמאנדיי שבר שיאים, יום הקניות הגדול בתולדות אמזון
הלוואה של 70 מיליון שקל ל-15 שנה: כך יממן את התאגיד את האירוויזיון
כדור השלג החל להתגלגל - וזה הזמן לקנות דירה
רק במספר נמוך של מדינות כמות התכנים היתה גבוהה יותר, והמחיר הממוצע לתוכן נמוך יותר: קנדה, הודו, בריטניה ואוסטרליה. המחיר הממוצע לתוכן בעולם היה גבוה מהמחיר שמשולם בישראל: 0.00222 דולר. בין מדינות מסוימות, נמצאו פערים גבוהים בהרבה באחוזים. דנמרק היא המדינה שבה המחיר הממוצע לתוכן הכי גבוה: 0.003613 דולר, והפער בינה לבין קנדה מגיע ליותר מ-100%. המדינה שבה מציעה נטפליקס הכי מעט תכנים היא איראן, שבה כוללת הספריה של החברה רק 2,301 כותרים.
בחישוב גס, ללא שקלול התכנים, דרום אפריקה היא המדינה שבה הכי זול לעשות מנוי בסיסי לנטפליקס: 6.85 דולרים. דנמרק היא המדינה היקרה ביותר: 11.94 דולר. ישראל מדורגת במרכז הרשימה.
יש לציין כי ישראלים שרוצים ליהנות מגישה לספריית נטפליקס המלאה, יכולים לעשות שימוש בשירות VPN, שמשתמש ברשת שרתים בפרישה עולמית כדי לדמות גלישה מטריטוריה אחרת. מבין פתרונות ה-VPN שתומכים בנטפליקס, אפשר למנות את Windscribe, שמציעה שירות VPN לשנה במחיר כולל של 12 דולר או לשלוש שנים במחיר של 24 דולר.