גם מגישה מנוסה כמו רותם סלע לא יכלה לדעת מה מחכה לה בתוכנית הראיונות הכי לא שגרתית בעולם. במסגרת "ריאיון מיוחד" (פרק הבכורה הערב, שני, אחרי החדשות, קשת 12), האנשים הכי מפורסמים במדינה מרואיינים על ידי עיתונאים חובבים על הרצף האוטיסטי. בתור מי שליוותה את המשתתפים בתוכנית, סיפרה סלע בריאיון לניב רסקין ב"חדשות הבוקר" על ההכנות לשידור הערב: "לא זוכרת מתי הייתה הפעם האחרונה שהתרגשתי כל כך מפרויקט שלי".
מה שמאפיין את המראיינים בתוכנית, כפי שהעידה סלע, זו התכונה לשאול כל שאלה: "בחדר יש 30 אנשים על הרצף האוטיסטי, מאוד סקרנים ומכווני מטרה, שיודעים בדיוק מה הם רוצים לשאול ולא מוותרים על התשובות. זה גם הרבה פעמים מעמיד במצב של מבוכה, כי אלה בהחלט לא שאלות ששואלים בדרך כלל מפורסמים בארץ. מה שמדהים זה שכשהמבוכה פגה, באמת יש איזושהי כנות נורא יפה שיוצאת מהמרואיינים ואז קורה קסם".
היית מוכנה להתמסר לזה?
"כן, אני חושבת שיש משהו באופי שלי שלא תמיד יש אותו אצל מפורסמים אחרים. אצלי מה שאתה רואה זה מה שאתה מקבל, אני לא מסתירה כלום ואין לי מה להסתיר. אני חושבת שכן הייתי יכולה לשבת על הכיסא הזה יחסית בנוח, אבל זה לא פשוט".
תני לי דוגמה לשאלות של המשתתפים.
"זה מתחיל מ'למה התגרשת?' ועד 'מה את לא אוהבת בעצמך?', 'האם השמועה הזאת נכונה?' או 'איזה מרואיין הכי לא אהבת?'. שאלות שפשוט אף אחד לא שואל, דברים דרמטיים ממש. בין לבין יש גם שאלות של 'האם אתה אוהב אבוקדו?', שזו גם שאלה שאף אחד לא שאל אף פעם".
סלע טענה שלאחר התוכנית נצליח להכיר את המפורסמים כמו שלא היינו יכולים לפני כן: "אנחנו הולכים לראות צד באישיות שאנחנו לא מכירים, שלא נחשפנו אליו אף פעם, אני ממש חותמת על זה. אתה מרגיש שאתה מכיר את האיש שנים ואתה מבין שאתה לא מכיר כלום. הערב אנשים בבית יכירו באמת את חנן בן ארי וזאת תהיה הפתעה מדהימה".
את גם מגישת "הכוכב הבא לאירוויזיון". מה התובנות שלך על השיר של יובל רפאל?
"אני לא אובייקטיבית, יובל וקרן הן אהובות ליבי, אני מאחלת להן את ההצלחה הכי גדולה שאפשר באירוויזיון. אני חושבת שהשיר מושלם, מאוד מתאים ליובל, קרן היא אולי אחת היוצרות הכי חשובות שהיו כאן בשנים האחרונות. אמן שהן יצליחו וגם אם לא, בשבילנו הן הכי מדהימות בעולם וזה מה שחשוב".
לסיום, סלע התייחסה לנושא קרוב מאוד לליבה, החטופים בעזה: "בשבתות אני נמצאת בכיכר החטופים, זה מאוד עצוב להיות שם. ההורים ובני המשפחה עומדים וזועקים מדם ליבם ורוצים את היקירים שלהם בבית, אני מאוד מקווה שזה יקרה בקרוב. אין לנו זכות קיום כמדינה וכעם אם אנחנו לא נחזיר את כולם עד האחרון שבהם הביתה. אני מתפללת שזה יקרה בקרוב וחושבת שזה חשוב לתמוך במשפחות ולעמוד איתן שם. אסור לנו לנרמל את זה, זה מצב קיצוני ואנחנו חייבים להחזיר את כולם הביתה".
תגובות