הוא היה שם מיום השידורים הראשון של המלחמה - באולפן או בשטח - והשיחה שלו עם אלה בן עמי הפכה לאחת מהזכורות מ-7 באוקטובר. אז זעקה כי אביה, אוהד, נחטף לרצועה - ולפני כשבוע שב לישראל לאחר 491 בידי חמאס. בריאיון ל"חדשות הבוקר" סיפר קושמרו על סגירת המעגל המרגשת - ועל המסע עם יאיר שרקי בין הקהילות החרדיות בארצות הברית שהפך לסרט ("מגלים את אמריקע", הערב, אחרי החדשות, ערוץ 12).
"גילינו שהתרבות החרדית דומה אבל שונה, התקבלנו בהרבה אהבה וסקרנות. היה מעניין לפגוש את האנשים שם, כמה שהם מקדשים לימודים ושילוב עבודה", תיאר. "הופתענו מדרך החיים, למשל אדם שמוכר מזון, כולל מוצר שהפתיע אותנו מאוד. יש אפילו עיר חרדית".
העיתונאי ומגיש "אולפן שישי" הסביר כי בדומה לארץ, המעורבות של הקהילה החרדית בפוליטיקה הארצית גוברת. "זה משהו שהחרדים שם לא עשו מעולם. כל הזמן קראו לאמריקה 'מלכות של חסד', וכעת מנסים להיכנס ולהשפיע", הוסיף.
דיברתם גם על חוק הגיוס?
"הם מוטרדים ממה שקורה כאן בחברה החרדית ומגייסים כספים, אבל יש כאלה שאומרים שצריך שחלק מהחרדים ילכו לצבא. הם מודעים לבעיה".
לצד המסע בארצות הברית סגר בשבועות האחרונים מעגל עם משפחת בן עמי ואימהות התצפיתניות שאותן ליווה במאבק להשבת בנותיהן. "הימים מתוחים אבל השבוע, סוף-סוף, היה לי משהו משמח. זה היה מפגש עם ארבע אימהות של תצפיתניות. לפני תשעה חודשים פגשתי אותן במפגש קורע לב כשדיברו על הבנות החיילות בשבי. זה היה מפגש שאתה יוצא עם משקל של טון על הלב. הערב נשדר מפגש משמח כשהבנות בבית", אמר בחיוך. "ב'אולפן שישי' נסגור מעגל נוסף לטובה עם משפחת בן עמי לאחר חזרת אוהד".
לפי הדיווחים, העסקה מסתבכת. אתה יודע להעריך איך נצא מזה?
"אני לא מבין את המתווה המטופש והאכזרי הזה, הטפטופים. מה זו מריטת העצבים וסרט האימה הזה? אני לא מבין למה לא סוגרים את כל העניין, זה הכיוון שבו צועדים אז, בשביל מה למתוח ולמשוך? עוד אנשים מתים, עוד משפחות סובלות. צריך לסגור את הבלגן הזה, צה"ל נמצא רק בציר פילדלפי ואין מלחמה כרגע. צריך לסגור את העניין הזה".
תגובות