בתור צופה מהבית, אחת המחשבות הראשוניות שעוברת בראש כשמציגים זוג חדש ב"חתונה ממבט ראשון", היא למה שידכו אותם דווקא האחד לשנייה. זה בדיוק תפקידם של המומחים והפסיכולוגים שעוברים עם הזוגות מסע שלם, הרבה לפני שהם שולחים אותם לעמוד תחת חופה יחד. בריאיון ל"פאולה וליאון", מספרת הפסיכולוגית מעיין בוימן-משיטה על הדרכים והמבחנים שעוברים בני הזוג לפני השידוך וחושפת מה היא חושבת על ההתאמות של העונה הנוכחית.
בתור מי שהצטרפה אל צוות המומחים רק בעונה הרביעית, לבוימן-משיטה הייתה תקופה לא קצרה לבחון את התוכנית כאחת האדם מהבית, מבלי שיש לה קשר ישיר אל המשתתפים. "כשהייתי צופה בבית לפני שהצטרפתי לצוות של התוכנית, העליתי את הביקורת הזו גם. זה קל מהספה בבית אבל זו עבודה נורא מורכבת כשמגיעים. מה שאנחנו מראים על השולחן זה רק קצה הקרחון, בגלל שאנחנו רוצים לשמור על המשתתפים, אנחנו לא מדברים על הדברים העמוקים יותר כמו פצעי הילדות, העדפות מיניות ועוד".
את יכולה לגלות לנו כמה מהשיקולים שאתם לוקחים בחשבון בשידוך?
"ברמה הפשוטה ביותר יש את המאפיינים הדמוגרפיים: גיל ואזור מגורים. מעבר לזה יש את הטעם האישי של כל אחד, אנחנו בודקים פוטנציאל משיכה וזה פרמטר מאוד משמעותי שאנחנו לוקחים בחשבון".
למה איזור מגורים הוא חשוב?
"אנחנו רוצים שיתאפשר להם לגור יחד. יש מחקרים שמראים שאנשים שגרים קרוב אחד לשני ויוצאים, שביעות הרצון אצלם גבוהה יותר, אבל זה לא הדבר היחיד. מבחינה טכנית יש לנו זוגות שעוברים לגור יחד ואנחנו צריכים שזה ישתלב להם באורח החיים וזה לא פשוט".
ראינו במהלך העונות שאנשים מגיעים לחופה ולא בהכרח מרוצים.
"בסופו של דבר, אנחנו צריכים להתפשר על משהו. אם אנחנו מבינים שאין בכלל פוטנציאל משיכה, אנחנו לא נעשה התאמה, אבל אם הוא לא הכי גבוה וכל שאר ההתאמה נראית לנו טובה, אנחנו נעשה אותה למרות הדבר הזה. מתוך אמונה שזה יצליח להיבנות, כי אנחנו יודעים שמשיכה היא לא בהכרח על סמך מראה חיצוני, היא דבר הרבה יותר עמוק מזה".
מה זה פוטנציאל משיכה?
"אנחנו עושים בדיקות כדי להבין מה הסיכוי שהם יימשכו אחד לשנייה. כמו מבחני ההרחה המפורסמים, שבהם נותנים למשתתפים ללבוש חולצות ואז בני המין השני צריכים להריח ולדרג כמה הם נמשכים לריח הזה. אני אספר לכם סוד על הזוג שייחשף בפרק הבא: הם נתנו ציון מושלם אחד לשנייה וזאת הפעם הראשונה שזה קורה".
התהליך של הפסיכולוגים והמומחים עם הזוגות הוא תהליך ארוך יותר ממה שאנחנו רואים על המסך, הם אלה שמלווים אותם מרגע ההרשמה לתוכנית ולאורך כל בניית הזוגיות עם האדם שהם שידכו להם - ולא תמיד זה עובד. "כשעושים התאמה של זוג אנחנו יודעים מה נקודות החוזקה וגם מה נקודות החולשה שלהם, כמו אצל כל זוג, ואנחנו מאמינים שבעזרת ליווי הם יצלחו את הדבר הזה, אבל לא תמיד זה עובד", משתפת בוימן-משיטה.
אם נדבר על הזוגות, אצל עינב ורז למשל עלה פתאום פחד להתאהב.
"רואים את זה לא רק אצל עינב ורז, גם אצל הרבה זוגות אחרים. זה עלה אצלם וגם אצל תומר ויואנה שמתחילים להרגיש וזה נורא מפחיד להתאהב, בעיקר אחרי שחווית אכזבות, כי זה ללכת לאזור לא מוכר ולהיות פגיע".
מי הזוג שהכי הפתיע אותך עד עכשיו?
"רותם ורונן. ידענו שהם יכולים לעורר אחד אצל השנייה דברים, אבל לא תיארנו לעצמנו באיזה עוצמה זה יכול להיות. ראינו את ההתחלה שלא הייתה פשוטה. אצל רותם הופעלה הביקורתיות, שזו גם סוג של הגנה ואצל רונן זו נקודה רגישה אז הוא נסגר. מהצד השני ראינו גם התקדמות והתפתחות, הם עברו לגור יחד ועכשיו קורה מה שקיווינו והם יודעים לצחוק על זה".