נכון, נטפליקס מייצרת כמות מרשימה של סדרות מקור חדשות וסרטים עתירי תקציב בכיכובם של שחקנים מוכרים ביותר. אולם סדרות הספרייה של נטפליקס - כלומר, סדרות שלא הופקו עבורה אלא נרכשו על ידה תוך כדי או אחרי שידורן באפיקים אחרים - היו ונותרו אחת מהאטרקציות המרכזיות של השירות. חשבו על ההיסטריה שתקפה את הרשתות החברתיות כשהתגלה ש"חברים" צפויה לעזוב את נטפליקס במדינות מסוימות, או על הפיכתה של "המשרד" ללהיט בקרב בני נוער שנחשפו אליה לראשונה בנטפליקס.
מקרה דומה אירע ל"מופע שנות ה-70", קומדיית המצבים המצליחה ששודרה במשך 8 עונות עד סיומה ב-2006, ועוסקת בחייהם של נערים בטלנים בוויסקונסין בשנות ה-70. הסדרה הועלתה לראשונה לנטפליקס לפני 5 שנים, והגיעה גם לנטפליקס ישראל (אחרי ששודרה פה לראשונה בטלוויזיה החינוכית ובהמשך גם בהוט) לפני שנתיים. "מופע שנות ה-70" זכתה לאהדה מחודשת בעקבות שידורה בסטרימינג, ועל פי נתוני חברת המדיה נילסן (שמודדת את נתוני הצפייה בטלוויזיה בארצות הברית כבר עשרות שנים) זכתה לתנופת צופים נוספת במהלך החודשים האחרונים, בעקבות סגר הקורונה. ולמרות שהתברגה לא פעם ברשימת עשר הסדרות הנצפות ביותר בנטפליקס, היא הוסרה במפתיע משרתיהּ בתחילת השבוע. למה "במפתיע"? משום שנטפליקס מפרסמת מדי חודש את רשימת הסדרות שהיא צפויה להוסיף לשירותיה וכן את הסדרות שיעזבו אותם, ו"מופע שנות ה-70" לא הופיעה ברשימת הסדרות העוזבות של חודש ספטמבר.
ומה בדיוק קרה שם, לאן ולמה נעלמה "מופע שנות ה-70"? החוזים שמאפשרים לנטפליקס לשדר את סדרות הספרייה שלה מוגבלים בזמן. כך קרה גם עם "חברים", שנרכשה לשידורים חוזרים על ידי תאגיד טיים וורנר בסכום של 80 מיליון דולרים, בעוד נטפליקס שילמה עד אותה נקודה רק 30 מיליון על כל שנת שידור של "חברים". החוזה בין נטפליקס וחברת ההפצה קרסי-ורנר (שאחראית גם לזכויות השידור של קומדיות ותיקות אחרות כמו "משפחת קוסבי" ו"רוזאן") פקע ברבעון האחרון, ושני הצדדים התקשו להגיע להסכמה על שוויה של "מופע שנות ה-70", מה שהוביל להסרתה המיידית מנטפליקס - הסרה שקרתה בבת אחת בכל הטריטוריות בהן הסדרה הייתה זמינה, ובהתראה של ימים ספורים בלבד. בדיווחים לא לגמרי רשמיים בחו"ל נטען כי "מופע שנות ה-70" מצאה בית חדש בשירות הסטרימינג הולו, שהשתייך בעבר לתאגיד המדיה פוקס, ונרכש על ידי דיסני כחלק מעסקת ענק בשווי יותר מ-50 מיליארד דולרים.
האהדה ש"מופע שנות ה-70" זכתה לה בשילוב הפתאומיות שבהסרתה מנטפליקס הולידה גל מחאה ברשתות החברתיות. "מופע שנות ה-70" הפך לאחד המושגים המחופשים והמציוצים ביורת בטוויטר ביומיים האחרונים הודות למאות ציוצי מחאה ופרידה מהסדרה - חלקם גרפו גם עשרות אלפי לייקים וציוצים מחודשים. "יהיה זכרה ברוך, תודה על הרגעים", נכתב באחד הציוצים הפופולריים ביותר בנושא, ובאחר הופיעה תמונה של מייקל קלסו (אשטון קוצ'ר) כשהוא דומע, בליווי הכיתוב "ככה כולנו ניראה אחרי שנטפליקס תוריד את 'מופע שנות ה-70' בעוד כמה ימים". גולשים נוספים צייצו אימוג'יז של לבבות שבורים וגיפים מתוך הסדרה כשהם כותבים, בין השאר "זו סדרת הנחמה שלי, בבקשה אל תקחו לי אותה", "נטפליקס ,אתם תשלמו על זה שהסרתם את 'מופע שנות ה-70'". במערכת הפורומים הפופולרית רדיט נפתחו בימים האחרונים מספר דיוני חירום שמציעים אפיקי צפייה חלופיים בסדרה, וכן שרשורי הודעות ארוכים שניסו להבין מה גרם לנטפליקס לוותר בחטף על סדרה אהובה כל כך.
that 70s show has been officially removed from netflix :( rip thanks for the memories pic.twitter.com/IX8UVBXWoy
that 70s show
Netflix u will pay for taking that 70s show off ur site