בספטמבר האחרון עלה ליוטיוב הסרט הדוקומנטרי על חייה של פריס הילטון, "This Is Paris", במסגרתו חשפה הידוענית תקופות אפלות מעברה עליהן מעולם לא דיברה עם איש. כשהייתה נערה צעירה, לדבריה של הילטון, הוריה שלחו אותה בניגוד לרצונה לפנימיית "פרובו קניון" המיועדת לילדים בעייתיים של הורים עשירים, אשר מגיעים לשם כדי "לקבל חינוך". לפי הילטון, במהלך 11 החודשים בהם שהתה בפנימיה, היא הייתה קורבן להתעללות נפשית ופיזית, כשלטענתה אנשי הצוות היו "נהנים להתעלל בילדים ולראות אותם ערומים". הווידוי של הילטון על החוויות הטראומתיות שעברה הוביל לגל של בוגרי פנימיות מסוג זה שהרימו את ראשם ועשו מאמצים לחשוף את האמת, בין השאר דרך תנועה שהוקמה כבר ב-2019 ופועלת נגד אותה רשת פנימיות ידועה לשמצה.
כעת, חודשים אחרי שיאו של ההאשטאג BreakingCodeSilence# שהציף את הנושא ברשתות החברתיות, התופעה הקשה חוזרת שוב לתודעה הציבורית. הראפרית דניאל ברגולי (Bhad Bhabie), שזכתה לתהילה עם הופעתה הוויראלית בתכנית האירוח של ד"ר פיל וטבעה את הביטוי האייקוני "Catch me outside, how 'bout that?", חשפה כי גם היא נשלחה למוסד טיפולי מסוג זה לאחר הופעתה בתוכנית, כשהייתה בת 13 בלבד. ד"ר פיל ידוע בכך שהוא שולח בני נוער "בעייתיים" המופיעים בתוכניתו (בדרך כלל ללא הסכמתם ובעזרת מובילים בתשלום) למוסד הטיפולי Turn-About-Ranch הממוקם ביוטה, כשעל פי ברגולי - מדובר במוסד שנוקט בשיטות עינויים כלפי בני הנוער.
בשידור לייב בחשבון האינסטגרם שלה, סיפרה ברגולי בת ה-19 על החוויות הקשות מתקופתה בפנימייה. "זו פשוט חבורה של זקנים שמשפיטים ילדים שעברו התעללות, שהיו להם בעיות בבית או שהיו להם חיים בעייתיים. ד"ר פיל והורים שולחים את הילדים שלהם למוסד הזה, והם לא יודעים את זה - אבל כששולחים ילדים למוסד הזה, החיים שלהם נהיים יותר טראומתיים. לא דיברתי כל כך הרבה על התקופה שלי שם, אבל הייתה תקופה של בערך שבועיים וחצי, בהן רק על דיבור בחדר השינה של הבנות נענשנו ואולצנו לשבת בחוץ בקור. היה לי חום והם עדיין הכריחו אותי לשבת בחוץ בקור. הם היו מאכילים אותנו באוכל שהם ידעו שספציפית לא אהבנו, הם דרשו מאיתנו לנקות צואה של סוסים".
ברגולי הוסיפה כי זו לא הייתה פרקטיקת ההתעללות היחידה: "הם לא נתנו לנו להתקלח, הם לא נתנו לנו להחליף בגדים, אני חושבת שלא נתנו לנו להתקלח במשך שבועיים שלמים. הם לא נתנו לי להחליף גרביים ובגדים תחתונים". לדבריה, המחדל הזה הביא לבעיות רפואיות שסבלה מהן - ולא קיבלה את הטיפול הראוי: "הייתה לי דלקת בדרכי השתן. אמרתי לאחות שפיתחתי דלקת בדרכי השתן מכיוון כי הם לא נתנו לי להחליף בגדים, והיא אמרה לי 'את רק מחפשת תירוץ כדי שתוכלי ללכת לבית החולים ולברוח'. היא סירבה לתת לי תרופות, היא חשבה שאני משקרת. האנשים האלה כל כך טיפשים, אני לא יכולה להסביר לכם כמה".
"אחרי השבועיים האלה בהם לא הורשינו להתקלח, לא הורשינו לדבר עם אף אחד, ולא הורשינו לשלוח להורים שלנו מכתבים, נאלצתי להישאר שם לעוד שלושה חודשים בלי שום סיבה. הם שיקרו לאמא שלי ורצו שאני אשאר רק כדי לשגע אותי. כל מה שהיה בתפריט, היית חייב לקחת כמות מסוימת מכל דבר - ואם לא אכלת את כל מה שהיה על הצלחת, הם היו מכריחים אותך לאכול או שהיית הולך לשבת בצד מול הקיר. האנשים האלה פאקינג מרושעים. אני מבינה את זה, לקחת מאיתנו את הפריוולגיות שלנו, אבל עד רמה מסוימת - אוכל הוא לא פריבילגיה. ישנו על מיטות קרש ללא כרית. אלה פריווילגיות בסיסיות". עוד סיפרה ברגולי כי בזמן תקופתה בפנימייה התרחש רצח בכותליה. "בזמן שהייתי שם, היה רצח. איזה נער, שכנראה שתה אקונומיקה, רצח את אחד מאנשי הצוות".
ברגולי מבהירה כי חשוב לה שהמסר שלה יעבור הלאה ושקורבנות נוספים יצטרפו למאבק: "הדם שלי חם כי אני יכולה רק לתאר לעצמי לכמה עוד נערים זה קרה. אני חושבת שזה חשוב שעוד נערים ידברו על זה. אני חושבת שזו לא רק אני". היא הודתה כי אחת מחברותיה למוסד סבלה גם היא מהתעללות מצד הצוות: "היא אכלה אפונה, ואמרה 'אני ממש לא אוהבת אפונה, בבקשה אל תכריחו אותי לאכול את זה'. היא אכלה אותן והקיאה, ואמרו לה שהיא חייבת לאכול את כל הצלחת", כלשדברי ברגולי - חברתה נאלצה לבסוף לאכול את הקיא של עצמה: "איך לאכול את הקיא של עצמך עוזר לך להתגבר על טראומה?... את חסרת אונים (שם). את לא יכולה להתקשר להורים שלך". לפי הראפרית הצעירה, הגיע הזמן שהורים יקראו על המקום אליו הם שולחים את ילדיהם: "זה עצוב כי ההורים לא יודעים מה הם עושים. הורים שרוצים לשלוח את הילדים שלהם לשם - תלמדו על המקום הזה".