תחרות פרסי הטלוויזיה של האקדמיה לטלוויזיה ולקולנוע היא אחד מאירועי השיא של יוצרי הטלוויזיה בישראל מדי שנה. תעשיית הטלוויזיה לילדים ולנוער נאלצה עד כה להסתפק במספר מצומצם של קטגוריות בטקס כדי לא להשתלט על האירוע, אבל בחודש שעבר הודיעה האקדמיה כי פרסי הטלוויזיה לילדים ולנוער יחולקו החל מהשנה בתחרות נפרדת שתוקדש כולה לתכנים המיועדים לקהל הצעיר. היום (ד') הוכרזו המועמדים והסדרות המובילות הן "פלמח", "צוות הצלה", "ספיידרז" ו"סקיי" - שקיבלו כל אחת יותר מ-20 מועמדויות.
בין המועמדות לפרס השחקנית הטובה ביותר בסדרת דרמה: אלונה סער ("פלמח"), בר מיניאלי ("סקיי"), קים אור אזולאי ("מקיף מילאנו" וחנה לסלאו ("שקשוקה" ו"PPS"). בין השחקנים המועמדים על סדרת דרמה נמנים עוז זהבי ("בת השוטר"), יהונתן מרגי ("PPS"), אמיר שורוש ("שקשוקה") ודניאל גד ("סקיי"). על סדרה קומית, מועמדות בין השאר השחקניות נעמי לבוב ("מחנה אבא") ושירה נאור ("צפוף") ומועמדים השחקנים אבי דנגור ("לבד בבית"), שחר טובוך ("משפחה בהנפקה") ומתן דסה ("צוות הצלה") - לצד רבים אחרים.
בתחרות החדשה יש 25 קטגוריות – בהן משחק, בימוי, תסריט, דוקו, אנימציה, סדרות רשת, מוזיקה וצילום. בשונה מפרסי הטלוויזיה שבהם מצביעים רק חברי האקדמיה, בפרסי הילדים והנוער, הצבעת חברי האקדמיה תהווה 70% מההחלטה, ו-30% נוספים יוערכו על ידי נבחרת של 100 ילדים מכל רחבי הארץ. לצד זאת, יהיו ארבע קטגוריות לבחירת כלל הצופים. התחרות תשודר בערוצי ניקלודיאון וטין ניק ב-HOT, yes ויוטיוב במהלך אוגוסט 2021.
מנכ"לית האקדמיה לקולנוע וטלוויזיה, דנה לרנר, סיפרה ל-mako בחודש מאי כי אשת מקצוע מטעם האקדמיה תבחר את ילדי הנבחרת שיגיעו מכל קבוצות האוכלוסייה. "איתור הילדים החל לפני כמה שבועות", אמרה לרנר, "ובסופו של דבר נבנה תמהיל של שתי קבוצות גילים: בני ובנות חמש עד תשע ובני ובנות 10-15, מכל קצוות הארץ, שיהוו קבוצת מיקוד שתשקף את כל ילדי ישראל. חשוב לנו לאתר ילדים אוהבי טלוויזיה, אבל גם שיבינו את האחריות המוטלת עליהם ויקחו על עצמם את המשימה המרגשת באחריות רבה".
איך בדיוק עובדים עם ילדים בני חמש?
"ידוע שילדים הם השופטים הקשוחים והאובייקטיבים ביותר. כמו חברי האקדמיה, גם הילדים יקבלו תוכנייה מפורטת של התכנים עם לינקים לצפייה, וכשתפתח ההצבעה הם יקבלו לינק אישי לטופס ההצבעה. הילדים הצעירים יותר, שעדיין לא יודעים קרוא וכתוב, ייעזרו בהורים שלהם לטובת מילוי טופס ההצבעה".
למה התקבלה ההחלטה להפריד את הטקס מפרסי הטלוויזיה?
"המחשבה על תחרות ילדים נפרדת קיימת תקופה ארוכה. לפני כחצי שנה קיבלנו פנייה מנציגים של יוצרי התכנים הבולטים ביותר לילדים להוסיף קטגוריות ולהפריד בין תכני דרמה וקומדיה. הבקשה הרגישה מוצדקת והגיעה בטיימינג הנכון, כי באותה העת בדיוק התחלנו לעבוד על תחרות פרסי הטלוויזיה, שהייתה עמוסה ביותר מ-50 קטגוריות, שזה המון. בנוסף, תעשיית הטלוויזיה לילדים ונוער היא מהתעשיות המגוונות והפורות ביותר בארץ. כל זה הוביל אותנו להחלטה להוסיף תחרות חדשה שתחגוג את העשייה של התעשייה הזו ולאפשר לתכנים וליוצרים במה ראויה ואת מגוון הפרסים המגיעים להם. בעולם נערכים טקסים נפרדים לילדים וכעת גם ישראל תיישר קו".
בין הקטגוריות: סדרת הדרמה הטובה ביותר, הסדרה הקומית הטובה ביותר, סדרת התעודה הטובה ביותר, תכנית לגיל הרך הטובה ביותר, הדיבוב הטוב ביותר לסדרה, סדרת הרשת הטובה ביותר, השחקן הטוב ביותר בסדרת דרמה, השחקנית הטובה ביותר בסדרת דרמה, השחקן הטוב ביותר בסדרה קומית, השחקנית הטובה ביותר בסדרה קומית, הניהול האמנותי, עיצוב התלבושות והאיפור הטוב ביותר, הליהוק הטוב ביותר והאנימציה הטובה ביותר.