סדרת הלהיט של נטפליקס, עכשיו בבית הספר לרפואה: למרות שעיקר כוכביה הם נערים, וכך גם חלק מקהל היעד שלה - "דברים מוזרים" הוכיחה לאורך השנים שהיא לא מהססת לעסוק בנושאים מורכבים כמו מוות וטראומה, גם מעבר לעלילת המדע הבדיוני שבמרכזה. המצב הזה מעניק לה מעריצים מבוגרים מהמצופה, ולאחרונה גם הופך את התכנים שלה לחלק מסדר היום באקדמיה.
מי שאחראי לשילוב בין "העולם ההפוך" של "דברים מוזרים" לבין עולם לימודי הרפואה הוא ד"ר אנתוני טוביה, מרצה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ראטגרס שבניו ג'רזי. לדבריו, הוא נוהג לשלב דוגמאות מיצירות תרבותיות שונות כדי להגדיל את רמת העניין של הסטודנטים שלו. "95 אחוזים מהסטודנטים נהיים מעורבים בדיונים כאלה", סיפר טוביה בראיון למקומון My Central Jersey, "אני מוצא משהו שמעניין אותם ופוגש אותם בנקודת האמצע. ואז, דרך ההתעניינות שלהם, אני מציג בפניהם את עולם הפסיכיאטריה".
לפי ד"ר טוביה, העונה הרביעית של "דברים מוזרים" מהווה נכס של ממש עבורו בלימודי הפסיכיאטריה ובריאות הנפש. "הסדרה מזכירה את הסגנון של סטיבן קינג", הסביר, "היא נוגעת בפלח אוכלוסייה פגיע - ילדים - וצוללת לחוויה הסובייקטיבית של פסיכוזה לעומת דיסוציאציה". בעבר, הוא נהג ללמד את תלמידיו גם בעזרת סרטי אימה ופרקים של "סיינפלד". "בין אם זה סרט או 'דברים מוזרים', התת-מודע שלך מזדהה עם מאפיינים שונים של הדמות, לטוב ולרע", המשיך, "איתור הרגשות האלה בעצמך, במסגרת מערכת היחסים עם הדמות הבדיונית, יוצר חלון הזדמנויות שמאפשר לך לבצע פעולות אמיתיות בחייך".
לאור האפשרות לפנות לקהל גדול מהממוצע, טוביה אף מציג תוכנית שאפתנית: מדי יום שלישי, החל מאוקטובר הקרוב, הד"ר ותלמידיו יתאספו בבתיהם ויצפו בפרקי העונה הרביעית של "דברים מוזרים" לפי הסדר. תוך שימוש בתיוג RWJstrangerthings#, הסטודנטים יצייצו בטוויטר את הפרשנויות הפילוסופיות שלהם לעלילה, והציבור הרחב מוזמן להצטרף אליהם. "ככה אנחנו יכולים להגדיל את המודעות לעולם הפסיכיאטריה ובריאות הנפש גם מעבר לבית הספר לרפואה", הסביר.