בקיץ שעבר, ג'ון הרנדון הגיש תביעה ייצוגית נגד נטפליקס בטענה שבתו, בלה, "מתה כתוצאה מהמחדלים של נטפליקס, שגרמו (למותה) או לפחות תרמו לו באופן משמועתי", זאת לפי מסמכי בית המשפט. בלה התאבדה באפריל 2017, והוריה משוכנעים שלסדרה "13 סיבות", שעלתה לענקית הסטרימינג חודש לפני כן, יש חלק משמעותי בהחלטתה להתאבד. אבל כעת, השופטת איבון גונזלס רוג'רס פסקה לטובת נטפליקס, בתמיכת הזכות לחופש הביטוי שקיימת בתיקון הראשון.
הרנדון התבטא לראשונה נגד "13 סיבות" ב-2017, יחד עם משפחתה האבלה של פרסיליה צ'וי. גם בלה וגם פריסליה היו בנות 15 במותן, ושתיהן התאבדו לאחר שצפו בעונתה הראשונה של "13 סיבות". בזמנו, האב השבור מתח ביקורת חריפה על נטפליקס: "אל תחדשו את '13 סיבות' לעונה שנייה. תפסיקו עם זה, זה שגוי. אתם מרוויחים כסף מסבלם של אחרים".
מאז, נטפליקס שחררה שלוש עונות נוספות של "13 סיבות", כשהרביעית נחשבת לעונתה האחרונה של הסדרה. סדרת הלהיט של נטפליקס עוקבת אחר סיפורה של האנה בייקר, תלמידת תיכון שהתאבדה כי עברה בריונות. העונה הראשונה מורכבת מקטעים שמתרחשים בהווה, לאחר התאבדותה של האנה, שמציגים את האבל של חבריה ושל משפחתה עליה – כמו גם מקטעים שמתרחשים בעבר, לפני מותה, ובהם הצופים נחשפים לחוויות הקשות שעברה האנה, שהובילו להחלטתה לקחת את חייה. האנה גם מקריינת את הסדרה: כל אחד מהפרקים מתייחס לאחת מ-13 הסיבות שגרמו לה לקחת את ההחלטה הקשה מנשוא. סיום העונה הראשונה מוקדש למונטאז' התאבדות קשה לצפייה וגראפי מאוד שאורכו כשלוש דקות.
עם עלייתה למסך ולאורך עונותיה, "13 סיבות" ליבתה דיונים סוערים בנושא התאבדות בקרב בני נוער, ועוררה את זעמם של הורים רבים. הסדרה ספגה ביקורת גם מהקהלים הפרוגרסיבים ביותר, כשרבים טענו שהיא עושה רומנטיזציה להתאבדות. הנהלות בתי ספר מיהרו להזהיר את ההורים מהסדרה הפופלרית, בטענה כי היא "נוגדת את ההמלצות של אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש ואת המודלים למניעת התאבדות", כך מסרה בזמנו הנהלת בית ספר עילית בניו יורק.
כשענתה לטענות הללו, מסרה נטפליקס כי "הסדרה הציתה דיאלוג סביב הנושאים הקשים המתוארים בה". זה אכן קרה, אבל הנתונים מוכיחים כי ל"13 סיבות" הייתה השפעה הרסנית למדי מחקר הראה שמקרי התאבדות בקרב בני 10 עד 19 בארה"ב עלו ב-13 אחוזים בשלושת החודשים שאחרי עלייתה הסדרה למסך ב-2017.
בכתב ההגנה של נטפליקס, שהוגש במטרה לבטל את כתב האישום נגדה, נכתב בזמנו: "יוצרים המחויבים להגן על צופים מסוימים מיצירות אקספרסיביות המתארות התאבדות, יצנזרו את עצמם באופן בלתי נמנע כדי להימנע מלקיחת אחריות". עורן דינו של הרנדון, ראיין המילטון, הבהיר כי התביעה של הלקוח שלו לא מכוונת לתוכן של הסדרה, אלא לאלגוריתמים שמקדמים אותה. "הנושא של התיק הזה הוא הטירגוט של הסדרה לבני נוער פגיעים. לא רק שההשלכות היו צפויות, אלא גם שנטפליקס הוזהרה בנוגע אליהן", הוא אמר. כשהיא אינה משוכנעת, השופטת רוג'רס סיכמה: "אני פשוט לא חושבת שהתביעה שורדת".
שנה לאחר סיום עונתה הראשונה של "13 סיבות", נטפליקס הסכימה לצרף סרטון אזהרה שאורכו חצי שעה לסדרה, אבל ההורים, המורים והמטפלים לא התרצו. בסופו של דבר, נטפליקס החליטה לקחת את עצתם של מומחים ולשנות את סיום העונה הראשונה המזעזע, ביולי 2019. "אף סצנה איננה חשובה יותר מחיי הסדרה ומהמסר שלה, לפיו עלינו לדאוג אחד לשני יותר. אנו מאמינים שהעריכה הזו תעזור לסדרה לעשות את הטוב ביותר עבור רוב האנשים תוך הפחתת כל סיכון עבור צופים צעירים ופגיעים".