"שום, פלפל ושמן זית" בדרך חזרה למסך: הבוקר פורסם באתר של כאן - קול קורא מקוון, להגשת הצעה להפקה מחודשת של תוכנית האוכל המיתולוגית "שום, פלפל ושמן זית". התוכנית הייתה תוכנית האוכל הראשונה מסוגה בטלוויזיה בישראל. היא שודרה בכל ערב שישי, אירחה את מיטב השפים בתחילת דרכם וכן סליבריטאים, אמנים, אנשי רוח ופוליטיקאים, ששוחחו על תרבות אוכל. הסדרה שודרה לראשונה בספטמבר 1997, בהנחיית אילת לטוביץ' וגיל חובב ובעריכת אילון גוייטין, הוגה התכנית.
באוקטובר 1999, החל להנחות את התוכנית חיים כהן, שעשה בה את צעדיו הראשונים המשמעותיים בעולם הטלוויזיה. התוכנית שודרה לסירוגין עד שנת 2016, עם סגירת רשות השידור. התוכנית החדשה, שתחל להצטלם בחורף הקרוב, תשודר בימי שישי ותציג גרסה עדכנית לאותה תוכנית מיתולוגית. "שום פלפל ושמן זית הייתה התוכנית שהפכה אותי לבן משפחה כמעט בכל בית בישראל, לחזור לתוכנית הזאת זה חלום של שנים שמתגשם", מסר חיים כהן.