יותר מ-100 עובדים ב-BBC האשימו כי סיקור הרשת הבריטית בכל הנוגע למלחמה בעזה מוטה לטובת ישראל, כך דיווח אמש (שישי) העיתון "אינדיפנדנט".

במכתב לטים דיווי, מנכ"ל תאגיד השידור הציבורי בבריטניה, יותר מ-230 עובדים בתעשיית המדיה הבריטית ובהם עשרות עובדים ב-BBC וכמה אנשי ציבור, טענו כי יש העדפה ברורה של הצד הישראלי בשידורי החדשות והיעדר "עקבי" של "עיתונאות הוגנת ומדויקת מבוססת ראיות בסיקור עזה". החתומים על המכתב, בהם השחקנית ג'ולייט סטיבנסון, דרשו מהרשת "לדווח ללא מורא או משוא פנים" ו"להתחייב בשנית לסטנדרטים העריכתיים הגבוהים ביותר, בדגש על הגינות, דיוק וללא משוא פנים".

בניין שהופצץ בעזה (צילום: עבד רחים חטיב, פלאש 90)
בניין שהופצץ בעזה | צילום: עבד רחים חטיב, פלאש 90

המוחים נגד אופן הסיקור דרשו מהרשת לנקוט שורת צעדים: למחות על כך שישראל לא מאפשרת לכתבים זרים להיכנס לעזה, להדגיש כאשר יש "ראיות לא מספקות" שנועדו לגבות טענות ישראליות, להבהיר בכותרות של ידיעות כאשר ישראל "מבצעת פשעים", ולהקפיד לכלול הקשר היסטורי. לסיום, הם מבקשים מהרשת "לאתגר" נציגים של מדינת ישראל בראיונות. ה-BBC הכחיש את הדיווח, והתעקש כי הרשת "שואפת לעמוד באחריות שלנו לספק חדשות מהימנות וחסרות פניות".

פלסטינים לאחר תקיפה ישראל בח'אן יונס בעזה (צילום: מוחמד עטיה, פלאש 90)
פלסטינים לאחר תקיפה ישראל בח'אן יונס | צילום: מוחמד עטיה, פלאש 90

לפני כחודשיים פורסם דוח שניתח את אופן הסיקור של רשת BBC בנושא הסכסוך הישראלי-פלסטיני, וממצאיו העלו את ההפך הגמור: "דפוס מדאיג מאוד של הטיה" נגד ישראל. המחקר, בהובלת עורך הדין היהודי טרוור אסרסון, שמתגורר בישראל, מתפרס על פני תקופה של ארבעה חודשים מ-7 באוקטובר, ובו נבחן אופן הסיקור של תאגיד השידור הציבורי של בריטניה בזרועותיו השונות בטלוויזיה, ברדיו ובדיגיטל.

20 עורכי דין ו-20 מדעני נתונים שנעזרו בבינה מלאכותית ניתחו תשעה מיליון מילים שסיקרה ה-BBC בנושא באותו פרק זמן. הדוח זיהה 1,553 הפרות של הקווים המנחים העריכתיים שהתוותה לעצמה הרשת, הנוגעים להיעדר משוא פנים, דיוק, עריכה ושמירה על האינטרס הציבורי. עוד נמצא כי ה-BBC קשרה את ישראל לפשעי מלחמה פי 4 בהשוואה לחמאס, וכן לרצח עם ולהפרת החוק הבין-לאומי פי 14 ופי 6 (בהתאמה) בהשוואה לאזכורי ארגון הטרור. כך למשל ישראל הואשמה ברצח עם 283 פעמים בהשוואה ל-19 פעמים שבהן הואשם חמאס.