לצד השבחים הרבים שקטפה המיני-סדרה של נטפליקס, "כשהם רואים אותנו", כעת מגיעות גם הצרות: מפיקי הסדרה ובראשם הבמאית אווה דוברניי, כמו גם ענקית הסטרימינג עצמה, נתבעים בימים אלה בטענה על הוצאת דיבה ומצג שווא. לא של בני אדם, אלא של שיטת חקירה.
הסדרה, שעסקה כידוע במקרה של אונס האצנית מסנטרל פארק בשנות ה-90 בניו יורק, הציגה בין היתר כיצד חמישה נערים חפים מפשע הובלו לחדר החקירות במשטרת ניו יורק, ושם נחקרו לעיתים ללא נוכחות הוריהם. במהלך החקירות הם אולצו על ידי בלשי המשטרה לתת עדויות כוזבות, להפליל אנשים אחרים ולהודות באשמה של פשע שלא ביצעו, וכל זאת הודות לשיטת תשאול בשם טכניקת ריד. כעת מפתחי השיטה טוענים בבית המשפט הפדרלי בארה"ב כי המיני-סדרה עשתה לה עוול והציגה אותה בצורה שלילית מדי.
לפי כתב התביעה, בפרק הרביעי של הסדרה, בו נחקר אחד מבלשי המשטרה על דוכן העדים, מוזכרת הטכניקה בשמה: "חילצת מהם הצהרות לאחר 42 שעות של חקירה וכפייה, בלי אוכל או הפסקות שירותים, ובלי פיקוח של הוריהם, למרות שטכניקת ריד נדחתה באופן אוניברסלי", הוטח בבלש. "אני אפילו לא יודע מה זה פאקינג טכניקת ריד, אוקיי?", הוא ענה, "אני יודע מה שלימדו אותי. אני יודע מה ביקשו ממני לעשות ועשיתי".
טכניקת ריד פותחה בשנות ה-40 המאוחרות על ידי שוטר לשעבר בשם ג'ון אי. ריד וכמה משותפיו, ועדיין נעשה בה שימוש בחלק מחומרי הלימוד בקורסים של אכיפת חוק. לפי החברה שאחראית לה, זוהי שיטת התשאול הפופולרית ביותר בקרב רשויות המשטרה ברחבי העולם, למרות שמבקרים רבים טוענים כי השיטה עלולה להוביל להודאות כזב. כך למשל, במסגרת תשעת שלבי השיטה, שוטרים יכולים להרשות לעצמם לשקר לחשוד בנוגע לעדויות שהצטברו כלפיו, או להציג לו אופציות מוגבלות ביותר בנוגע להמשך חקירתו.
יחד עם זאת, התביעה טוענת כי הדיאלוג שהופיע בפרק הרביעי של הסדרה מוציא שם רע לטכניקת ריד כיוון שאינה כוללת כפיה. כמו כן טוענת החברה כי ההצהרה שהטכניקה "נדחתה באופן אוניברסלי" אינה נכונה. "הסדרה ניסתה לעורר תגובות בקרב הצופים נגד הטכניקה, ולגרור בכך גינוי שלה", נכתב, ובכך למעשה פגעה בשמה הטוב. החברה דורשת מנטפליקס להפסיק את הפצת הסדרה לאלתר, ואף לשלם לה חלק מהרווחים וגם פיצויים בגין עוגמת נפש.