"אל תפחד, אדוני הנשיא": בסוף השבוע עורר נשיא צרפת, עמנואל מקרון, סערה בעקבות דברים שאמר בריאיון ל-BBC. במהלך הריאיון, שהתקיים בערב שישי האחרון, קרא הנשיא לאפשרות של הפסקת אש והתייחס למותם של בלתי מעורבים רבים בלחימה ברצועת עזה. "דה פקטו, היום, אזרחים מופגזים. דה פקטו, תינוקות, נשים ומבוגרים מופגזים ונהרגים. אין לכך שום סיבה אז אנו אכן דוחקים בישראל להפסיק", אמר. "אני לא כאן כדי לשפוט, אני ראש מדינה, ורק רוצה להזכיר לכולם את החוק הבין-לאומי, אני קורא להפסקת אש ואעודד הפסקת אש".
דבריו של מקרון הובילו לתגובות רבות בישראל, ביניהם של ראש הממשלה נתניהו שאמר: "האחריות לפגיעה באזרחים היא של חמאס-דאעש ולא של ישראל. בעוד שישראל עושה הכל כדי להימנע מפגיעה באזרחים, חמאס-דאעש משתמש בהם כמגן אנושי". אמש (שבת), במשדר "יחד ננצח" קשת 12, גם השחקן והקומיקאי בעל האזרחות הצרפתית ישראל קטורזה החליט לפנות ישירות למקרון בשפתו. "אני רוצה לפנות לאדוני הנשיא מקרון. קוראים לי תיירי, תיירי קטורזה, נולדתי בצרפת ובגיל ארבע עברתי לגור בישראל. אני קומיקאי", אמר קטורזה בשידור לצד אופירה אסייג. "לפני חודש היית כאן ודיברת על כמה שאנחנו טובים וכמה אתה תומך בנו. ראית איך פגעו לנו בילדים, רצחו ואנסו. עשו דברים איומים. אני רוצה להגיד לך ששמעתי אותך, וחשוב לי לומר לך שאסור לך לפחד, מי שמפחד בסוף זה מגיע אליו גם הביתה. אל תפחד, אדוני הנשיא. היום זאת תל אביב, מחר זאת פריז".
כתבת דסק החוץ של חדשות 12, קרן בצלאל, התייחסה לתגובה הראשונית בישראל לדבריו של נשיא צרפת. "בירושלים די הופתעו מהדברים של מקרון, אבל ציפו שיגיעו. רק בחמישי האחרון מקרון כינס ועידה בינלאומית הומניטרית למען עזה. ישראל לא הייתה חלק מהוועידה, ולא נאמרה מילה על החטופים שלנו, הכל התעסק בעזה", אמרה. "ההערכה היא שהדבר מגיע בגלל לחץ בבית, בצרפת יש קהילה מוסלמית אדירה, כעשרה אחוז מהמדינה. לא לקחו בחשבון שזה ייאמר באנגלית או ב-BBC. להערכתי, מקרון מבין היום מה הוא אמר, וכבר יצא ניסיון של דיפלומט צרפתי שטען כי הנשיא לא התכוון לכך שישראל פוגעת בכוונה בחפים מפשע".
מאז שהפנייה הישירה של קטורזה לנשיא מקרון עלתה לרשת, הסרטון צבר צפיות רבות וקיבל הרבה תגובות אוהדות מאזרחים צרפתים וישראלים דוברי השפה. בין תגובות הגולשים היו כאלה שהסכימו עם קטורזה וחיזקו את דבריו שמה שקרה בישראל יכול לקרות גם בצרפת: "בראבו על המילים, כל כך נכונות", "ברור שזה יקרה באירופה", "זה נכון לצערי". היום גם כאלה שפחות הסכימו וכתבו: "אין ספק שמדובר בקומיקאי".