סיימנו להתאבל על לכתם של אמיר וגל, והנה התחיל לו שבוע חדש, עם חמישה זוגות חדשים, ותככים חדשים. אז מי הם הזוגות שירטיטו את עולמנו השבוע? אמיר ולירון, שני שיבוטים של אסף זמיר שהגיעו לתכנית לבושים בחולצות מכופתרות כלליות. מצפת הגיעו אלינו אסתר ויהונתן, זוג חוזר בתשובה שמכוון גבוה: להפוך את אסתר לג'קי אזולאי הבאה. מראשל"צ הגיעו רן ו-ויקטור, זוג אחים גייז שמתעסקים בעיצוב על כל גווניו, והם, בגדול, אותו הבן-אדם אז מזל שאחד מהם חבש כובע לזיהוי. וכמעט אחרונות - ויקי ואווה (האחרונה היא האקסית של סקאזי!), זוג דוגמניות במיל' שינסו להוכיח שיש קשר בין עולם הדוגמנות ובין אוכל.
לא נשכח את הזוג הראשון שנבחר לארח, צמד הבאסטיונרים קובי ודור. תכלס? אחרי יותר מדי זוגות מעצבנים / קטנוניים / מורידים סוף סוף הגיע זוג מרים לאללה, בדיוק מה שהייתם מצפים משני באסטיונרים בשוק הכרמל.
קובי ודור הלכו על קונספט של מסעדת שוק, שזה קונספט שחוק לאללה אבל פה מדובר ב... אנשים שעובדים בשוק. רותי, כפרה עליה שתבדל לחיים ארוכים, ציינה פרדוקס חשוב שרבים מתעלמים ממנו: אוכל שוק זה לגיטימי, מסעדה זה לגיטימי, אבל לקחת אוכל זול שאתה רגיל לקבל בעמידה ולאכול תוך כמה דקות - ולשים אותו במסעדה, הופך את חוויית האכילה למוזרה ומלאכותית, ולכן היתה בספק אם מסעדת "שוקראן" של קובי ודור תצליח לדלג מעל המשוכה הזו.
אמלק: היא לא הצליחה. אבל לא בטוח שבצדק - אף מנה של הזוג הצועק לא הייתה רעה, אבל כל המנות היו, נו, בנאליות: בוריקה (ה-התמחות של קובי שמחזיק בדוכן בוריקה אגדי בשוק הכרמל בת"א) למנה ראשונה, חומוס עם מעורב למנה עיקרית, ולקינוח - כנאפה עם אגסים. הבוריקה הייתה מצויינת, החומוס היה קטן יחסית לכמות המעורב (ביקורת שערורייתית כפי שיודע כל מי שאי פעם חיסל מנת חומוס עם בשר והלך לישון לנצח), והכנאפה היה אולי הקינוח הכי מוצלח מתחילת העונה. הציון הסופי? 61. וואלה, לא ברור. אפשר היה להסביר את הציון בכך שלסועדים ולשופטים נמאס מאוכל ביתי, אבל אם ככה - אין לי איך לתרץ את הפרק הבא.
את הפרק השני ששודר אמש אירחו אסתר ויונתן בביתם שבצפת, העיר שהתרומה החשובה שלה לעולם הקולינריה מסתכמת בגבינה צפתית 5%. בניגוד לרוב המשתתפים בתכנית, אסתר ויונתן באו מהתחום, לאחר שניהלו דוכן כריכים שהפך למסעדת אוכל ביתי אצלם בבית. במקרה שלהם, לא מדובר רק בהצהרת כוונות אלא בהדמנות שנייה, או כפי שרותי דייקה: "בתחילת הדרך להזדמנות שנייה".
המסעדה: ארוחת שישי. הלוקיישן: הסמטאות הצרות של צפת. המנות: סיגר דג לראשונה, טבחה של מנגולד וכבש לשנייה ועוגת תפוזים לקינוח. הפרק הזה הוכיח כי בהינתן אוכל מספיק טוב כל הטענות על "אוכל ביתי מדי" ייעלמו כמו שאריות הקינוח הכשר של אסתר ויונתן. הציון הסופי לא היה בשמיים (71), אבל הספיק כדי לשים אותם במקום הראשון מעל צמד הבוריקות.
הפרק הבא יהיה נקודת מבחן מאוד מעניינת: יארחו אותו אמיר ונמרוד, זוג התל-אביבים שרטנו כל הארוחה כי "הם לא היו באים למסעדה שמגישה תבשילים שאפשר להכין בבית". עד עכשיו, רוב הזוגות שניסו להגיש אוכל "פלצני" יותר הגישו זוועות כמו מנות בפינג'אן, חיקויי טרנדים מלפני עשור וסורבה כוסברה במגדל. השאלה היא האם מדובר בתכנית שמסוגלת להכיל גם אוכל מתוחכם יותר, אבל כזה שעשוי טוב, או שמדובר בעצם בסוג של אודישנים מוקדמים למתמודדי מאסטרשף? יש עוד זמן לעונה, וזמן לזוגות להתקדם ולהתפתח, אבל די ברור שהשיטה של "ללכת על בטוח" עובדת טוב יותר מנסיונות להיות מקורי, לכוון גבוה ולקחת סיכונים. האם זה באמת המסר שאנחנו רוצים להעביר לילדי ישראל?! ימים יגידו.
MKR המטבח המנצח משודר בימים א'-ה', בשעה 21:00 בקשת 12