בפרק הקודם של "מאסטר שף" הייתה לנו את החבלה הידועה לשמצה של אייל שני, וגם משימת מנות שחיתות שלכבודה הנבחרת שוב התחלקה לצמדים ולשלישייה אחת. הרבה טיגונים, הרבה קלוריות, הרבה פחמימות וגם לא מעט אתגרים. יניב וסיון קלעו בול עם בוריק בפיתה ועטאייף, ועומר וג'יזל הלכו על ארוחת סולטנים בסגנון טורקי שהיא למעשה לחמג'ון וקציצות בבצק. עומר החליט להתמסר לחלוטין לתפקיד הסו שף, וזה השתלם: תוך כדי הנגיסה של השופטים, כבר היה ברור שהוא וג'יזל עולים למרפסת.
הלל ומיכל הכינו פינוק לידידים הטבעונים שלהם (שלא נמצאים באולפן לטעום) וטיגנו גרסת kfc עם פטריות ופאי בייגלה, שהוגשו על בוצ'רים ענקיים. המנה הזו עוררה עניין והערכה מצד השופטים, אבל לא מספיק בשביל להעלות אותם למרפסת. גם גל ודוד לא הצטיינו, כשהכינו לזניית בולונז וצ'יבורק בשרי: הצ'יבורק היה מוצלח, הלזניה קצת פחות. וגם: שרה, שני ואלעד (כן, שוב שאני ואלעד יחד ומכינים מנות מרוקאיות) התפזרו קצת עם קציצות כרישה, טנזיה וספינג'. המנות היו מפוארות ומרשימות, בטח שתחת מגבלות התקציב – אבל הקציצות הרסו להם, וגם הם מצאו את עצמם במשימת ההדחה.
כל זה היה בפרק של יום שבת. בפרק של משימת ההדחה אתמול (רביעי) קיבלנו בחזרה את אייל שני בתוספת פלסטר על המצח (ונדמה שהפציעה שיבשה את קצב הדיבור שלו, שהפך לאיטי מהרגיל). במרכז המשימה עומד חומר גלם בהפתעה, שונה לכל מתמודד, ממנו הם התבקשו להכין מנה אחת מלוחה - שבה התמקד הפרק של אתמול - ומנה אחת מתוקה, שתשלח הביתה לא פחות משני מתמודדים בפרק הבא.
שרה לוקחת דלורית, גל לוקחת סלק, מיכל לוקחת חציל, דויד לוקח גזר, הלל לוקח צ'ילי, שני לוקחת שורש סלרי ואלעד לוקח בצל. איכשהו דווקא התירס, חומר גלם כל כך משובח, נשאר מיותם. ניכר שכל אחד מהמתמודדים ניגש מיד לאזור הנוחות המתבקש שלו. כלומר, כולם חוץ משני, שיוצאת מהקיבעון ומכינה מפרום סלרי: היא משתמשת בפרוסות של שורש סלרי כתחליף לתפוחי האדמה.
גל מוותרת על הזכות להתרווח במרפסת בחסות סיכת ההצטיינות שלה בזכות תשוקה אמיתית להכין בורשט. לא סתם בורשט, הבורשט של סבתא שלה - עם טוויסט עכשווי. חייבים להודות שהצפייה בגל מערבבת את הסיר וצולה סלקים במחבת מעוררת את התיאבון. עוד מנה שהשופטים עפו עליה עם סופרלטיבים ונראתה מעולה היא כמובן המפרום של שני, שהוכתרה כמלכת המפרום. מיכל הגדילה להכריז שאם יש מתכון אחד שכדאי להכין מכל מתכוני העונה – זה המפרום הזה (בבקשה, המתכון כאן לכל המשקיענים).
דויד נראה כמו מי שהתאהב בקונספט של שימוש בחומר גלם אחד ומחליט שלא רק שהגזר יהיה כוכב המנה, הוא גם יוגש בשלל וריאציות ואפילו מגדיל לבשל גזר במיץ גזר, צעד מעט תמוה. הוא גם מכין פירה, צ'יפס ואפילו משתמש בעלים הירוקים של הגזר. זה יפה ומרשים, אבל להגיד שזה נראה מאוד טעים? אני לא מסוגלת.
את המנה של הלל, אגב, מספיק לראות בלבד כדי לנחש שהיא שלו – פלפלונים חריפים מטוגנים אליהם נדחסה לבנה, עטופים בליפופים גסים של עלי תרד ומוגשים עם מטבל יוגורט עם עשבי תיבול. מה שנקרא, תגידי לנו שאת מנה של הלל גרדי בלי להגיד שאת מנה של הלל גרדי. אלעד הלך פעם נוספת על מנה מהמטבח המרוקאי, ומיכל? גם היא לא התרחקה מהבישול האופייני לה: היא השתמשה שוב במיסו הכה אהוב עליה, ונראה שהשופטים היו די מבולבלים מהטעמים שלו בשילוב עם החציל.
אחרי מאבק צמוד בין גל לשני על אות ההצטיינות, המנצחת היא שני והמפרום המשגע שלה. ועכשיו, נותר להיפרד ממתמודד/ת שלא יזכו להמשיך את האתגר ולהכין מנה מתוקה מחומר הגלם שבחרו. בצער רב, הדלורית של שרה (פילה דניס מבושל בציר ירקות על קרם דלורית וקוביות דלעת בחמאה) גורמת לאהרוני, אדם שמבין דבר או חמישה עשר דברים בהכנת דלועים, כמעט לכעוס על הטעמים הדלילים שלה; בסופו של דבר, הוחלט ששרה היא זו שמסיימת את דרכה בתוכנית. לא היה נימוק חד משמעי להדחה שלה: באותה מידה זה יכול היה להיות כל אחד אחר. אבל איך חיים כהן אמר? מספיק שמישהו יבשל קצת יותר טוב ממך פעם אחת – וזהו. זאת התחרות, היא אכזרית ומאתגרת והמשימות העונה עושות למתמודדים חיים קשים במיוחד, ככה שעם כל הכבוד לכשרון, יש ב"מאסטר שף" גם תפקיד למזל. חבל שבשביל שרה הוא לא שיחק הפעם.