הלל גרדי, בן 30, רועה צאן. כך התחיל פרק האודישנים של ליל אמש של "מאסטר שף", ואם התיאור "רועה צאן" והאטיטיוד של "אני לא אוהב מסגרות" לא הספיקו כדי לייצר אנטגוניזם ממבט ראשון – הלל הוא בחר לאודישן שלו מנה שהוא לא הכין מעולם. היריעה קצרה מלהכיל למה אני חושבת שזה רעיון גרוע, אבל זה בראש ובראשונה כי "מאסטר שף" אוהבת נורא להתקיל מתמודדים בשלביה המתקדמים - ואין שום סיבה שהנבחנים לא יכינו מנה חזקה שלהם כל עוד יש להם את ההזדמנות.
בכל מקרה, הלל לא חשב כמוני, עשה עיזה פזיזה והכין לראשונה בחייו וורסיה של קנודל, אבל לקח את הקינוח המסורתי והפך אותו לכופתאת סולת עם ריבת אגסים ויוגורט עזים. זה הצליח לו, והוא נקרא לבשל מול הפאנל המכובד. למנה השנייה הוא הגיש עופיון שנאפה במלח (ובנייר פרגמנט) עם תפוח אדמה וסלט שומר. למרות הסתייגויות מרמת הביצוע של הלל, השופטים החליטו להעביר אותו בשם הרומנטיקה. רותי הסבירה שדמויות כמוהו לרוב מעוררות אצלה התנגדות אבל הטעם שינה את דעתה – אני לא טעמתי, וזה כנראה מסביר את המרירות שלי. כך או כך, אם הוא המיס את לבה של רותי, כנראה שגם אצלי זה רק עניין של זמן.
אחריו מגיעה עתליה מעכו, צעירה צעירה אבל כבר בעלים של סטודיו לאימוני כושר. היא התלבטה בין המנטי – בו היא "מומחית", לדבריה – ובין המז'וז'ין, שזה "הבית". היא בחרה בבית, אבל השופטים פחות מתלהבים מהתוצאה ומסבירים שיש לה עוד דרך לעשות בתחום הבישול. היה מסקרן לראות מה היה קורה אילו עתליה הייתה בוחרת בשכל על פני הרגש, ויש לי תחושה שלפחות הייתה מגיעה לשלב המנה השנייה.
ומהבטחה מפוספסת אחת להבטחה מפוספסת נוספת, בדמותה של קייט רואש בת ה-31 מהגולן. היא הפכה את הגרמקנודל האשכנזי-אוסטרי לאמריקאי כשמילאה אותו בתפוח וקינמון, והשופטים מחבבים פלוס ומחליטים לתת לה הזדמנות עם מנה שנייה – לא לפני שמיכל מתגלה פעם נוספת בתור מלכת הניחושים כשהיא צופה נכונה שלמתמודדת יהיה ניחוח של חו"ל. ספוילר: קייט לא עברה את האודישן, אבל לפני שהיא עוזבת את המסך שלנו לעד היא הזכירה לנו שחלק מסיפורי הרומנטיקה הגדולים ביותר מתחילים מפיג'מה, בר, "תגלית" ושורת פתיחה גרועה אך משעשעת. אפשר לחזור להאמין באהבה.
המורה הראשל"צי מנשה מסתמן בתור אחד המתמודדים הכי חמודים שהגיעו עד כה לתחרות, ולרגע אחד מצליח להרגיע אותנו באשר למצבה של מערכת החינוך התיכונית בישראל (הרגע הזה עבר במהרה). הוא החליט ללכת על המנטי, והכין כיסונים פתוחים של בצק סלק אותם הוא מילא בבשר בקר טחון. למרות המחשבה היצירתית שגם נשמעת טעימה למדי, הביצוע לקה בחסר – ומנשה הודח מהתחרות.
האחרון לעלות ולבוא הוא משה קונס, האגוז הקשה לפיצוח, גם בעיני עצמו. בניגוד לבחירות שלו בחיים, עליהן גם משה כנראה יעיד שאין לו ממש מושג מה הוא עושה, נראה שדווקא באוכל יש לו לגמרי מושג – והוא הכין לשופטים גלידת קארי עם טוויל אורז וזרעי כוסברה. סליחה, אייל, גלידה ש"נושאת זכרונות של קארי". השופטים התלהבו, בצדק, וקראו למשה למבחן השני, בו הוא מפציץ לא פחות ומכין ברבוניות וסרדינים כבושים ששוחים בתוך נהר שמן זית וקרמבולה. משה עבר את המבחן בלי למצמץ, והצליח לתפוס שתי ציפורים במכה: גם סינר של "מאסטר שף" וגם ראיון עבודה מוצלח אצל רותי ברודו. ככה עושים את זה נכון.