טוב, הקוסקוס מיקרו של סיון ניצח בענק את הקוסקוס האותנטי ששני מוללה והעבירה פעמיים בסיר האידוי המיוחד. סליחה, כן? אבל עם כל הכבוד לדרמות של הפרק ולהדחה הקשה, זאת השורה התחתונה הכי מסעירה; כבר שנים שהכנת קוסקוס במיקרו (אני אישית בעד, זה יוצא מעולה) נחשבת לטאבו בקרב כל מי שבישול עדתי הוא נר לרגליו, והנה בפריים טיים של קשת 12 השופטים המכובדים הרעיפו עליו תשבחות (רק אהרוני המתוק הזה אמר שאסור להשוות קוסקוסים. כמה אפשר לאהוב שופט בריאליטי של תחרות אוכל?).
ועכשיו נתחיל מהתחלה: הפרק אתמול התחיל בנקודה המדויקת בה הפרק האחרון הסתיים; רגע אחרי ההדחה המקוממת של גל. למרות שהאימהות כבר עזבו את האולפן (המתמודדים עוד לא יודעים שהן יחזרו עוד רגע ואף ישמשו בפרק כשופטות), המשימה המשפחתית ממשיכה - כשהפעם על המתמודדים להכין מנה משפחתית פר אקסלנס, משהו שמייצג את הבית שלהם ואותם.
עומר מכין מנה פאסטל דה פאפאס, שזה פאי הרועים של הארגנטינאים, במחווה למשפחה הדרום-אמריקאית של אשתו תמרה; על הדרך אנחנו מגלים שהוא למעשה "בגד" בגיסתו, איתה תכנן להגיע ביחד למאסטר שף. הזמן הוא האויב של עומר פה, אבל נראה שהוא מצליח להתגבר על האתגרים וגם נראה גאה במנה שלו.
בזמן שכולם כבר רצים על המנה שלהם, ג'יזל מעוררת דאגה ונראית אבודה. היא חותכת כרעיים, אבל לא סגורה בכלל על מה היא עומדת להכין - ובסוף הולכת על שעטנז של עוף בישבש ומתחתיו ממולאים. ה"תירוץ" הרשמי של ג'יזל הוא שהיום היא תכין לשופטים משהו תוניסאי סוף סוף, אחרי כל המנות הטורקיות.
שני וסיון הולכות על קו דומה, ושתיהן גם מדברות על אוכל בצבעים: ירוק, צהוב ואדום, שזה מקסים. כשאמא של סיון לא באולפן לצעוק עליה מהמרפסת, יניב נכנס לתפקיד (די בטבעיות יש לציין) וצועק לה מלמעלה איך לתפעל את סיר הלחץ. בכל זאת – צמחונית שמכינה טבחה בסלק – מה לה לבשר ראש בסיר לחץ? שני הולכת על עוף כמו של סבתא שלה, ועל כפיתות שהיא מתעקשת לחרוך עד קבלת שיזוף אגרסיבי, וכאמור שתיהן טורחות על קוסקוס: שני באמת טורחת ומכינה קוסקוס מאפס כמו הסבתות, וסיון עושה קיצור דרך שכולל מיקרו וכמה פולסים במעבד מזון (המתכון המלא כאן, אגב).
הלל, שברשותכם אתייחס אליו הפעם בתור הנכד של אמי, משחזר את המנה שהכין בספיישל רות סירקיס - רק שהפעם הוא ממלא עגבניות שרי (ולא עגבניות רגילות), ובמקום גבינות הוא ממלא אותן בבשר. הוא מוסיף המון דברים להעשרת והעמקת הטעמים במנה: עצמות, שורש סלרי, צנוברים קלויים, ומנסה לדמיין מה יילך הכי טוב ליד הקציצות-סוכריות האלה. בשביל לנסות לדמיין את זה הוא עושה פנטומימת אכילה, ואני מנחשת שבדיוק בזכות המוזרויות הקטנות האלה הלל הפך למתמודד מוביל ומקסים, וגם לכזה שהשופטים שומרים עליו כל כך. בסוף, הוא הולך על אורז עם אטריות מטוגנות (אורז שערייה), ומקווה שהפעם השופטים לא ירגישו שהמנה חסרה.
המנות המוכנות הועברו לטעימה העיוורת והצליחו לבלבל שם את כולם: גם את השופטים הקבועים וגם את השופטות האורחות, שחלקן התקשו לזהות את ביצועי יקיריהן. ובכן, חוץ מכרמית, שזיהתה בשנייה את הכפיתות של האחיינית שלה שני ("זה של סבתא"), סבתא אמי שזיהתה את האורז שערייה של הלל ("זה הללי") ואמא של עומר ששמחה להכריז שהפאסטל דה פאפאס זה של הבן שלה, אחרי שעלה חשד שהוא אחראי על העוף הצבוע בכורכום שאף אחד לא אהב.
אם כך, מי שלצערה אחראית על מנת העוף חסרת המעוף היא ג'יזל. זאת פרידה לא קלה, בעיקר כי ג'יזל היא מתמודדת אהובה ומוכשרת שהוציאה מנות טובות, אבל גם כי שוב הגיע הרגע שמזכיר לנו שאפשר לסיים את הדרך במאסטר שף על פער קטנטן. בדיוק כמו זה שעמד בין עומר לג'יזל הפרק. כנראה שהקמע של עומר, הציור מבתו הקטנה גפן, הציל אותו הפעם. עכשיו כדאי לו למצוא מהר קמע חדש.
דרך אגב:
*אני מדמיינת או שרואים את החוט בתפר של אייל שני במצח?
*אני מדמיינת או שאייל שני צעק על אמא של עומר?
*אמא של סיון לא פחות טלוויזיונית מהבת שלה ("אני אומרת שמישהו היה פה במצוקה")