פרק האודישנים ה-11 מתחיל בשיטוט של אור ונגנהיים בין מנות הדגל של 10 העונות, עד הבחירה בקאצ'ו אה פפה. הבחירה הזאת כמעט מתבקשת, לאור פרופיל המתמודדים שעד כה לקחו אותה והלכו איתה צעד אחד קדימה. אור לקח אותה לכיוון טורטליני במילוי קרם גבינה ופלפל שחור בציר פרמז'ן. השופטים מתענגים על המנה המבריקה, מנחשים את הפרופיל של הבשלן כמעט לידי דיוק וקוראים מיד לאור להכין להם מנה יפה נוספת: סלט שייטל, שומר, בצל, עגבניות ופטרוזיליה בליווי מוחיטו אוזו. מלבד העלאת המושג דוחה התיאבון "ריח של תחת של שייטל" בנוגע לעגבנייה בסלט, המנה זוכה לסופרלטיבים מכל צוות השופטים ופה אחד אור עובר לשלב הבא בתחרות.
המנה הבאה שהשופטים טועמים היא קארי ירוק שדורי אהרון מכין מאפס, תוך כדי שהוא מטפח את זקנו המפואר. כמו אור לפניו, גם הוא דואג לשופטים לקוקטיילים מפנקים לצד האוכל. לצערו של אהרון, למרות צבעה העז והמראה נעים שלה, השופטים מציינים יותר מדי כשלים בביצוע: השימוש בתפוחי האדמה, השידוך לאורז והמרקם היבש. הם כן נהנו אבל מהקוקטייל.
מנת הילדות שפנינה שלם מכינה מעוררת חשק לחזור בזמן ולאכול אצלה צהריים: מפרום בתוך חלה. היא מזהיבה את המפרומים לגוון שזוף מושלם ועוטפת אותם בבצק חלה. מדובר בגרסה מפתה ללחם בשר, שאחרי חיתוך מקצועי של אהרוני מתגלות פרוסות יפות ועסיסיות של אותו מפרום בתוך הבצק הרך, ולא מפתיע שהשופטים משבחים את הטעם. המנה הבאה שפנינה מכינה היא טבחה בסלק – תבשיל מנגולד עם תפוחי אדמה, שעועית לבנה, בשר וקוקלות (קציצות בשר וסולת). לשופטים חסר עומק בטעמים, חיים מציע שאולי זה בגלל שפנינה התרגלה לבשל לילדים ונמנעת מתיבול עז, ומיכל בכל זאת מבקשת מתכון אחרי שהם נפרדים ממנה.
אדר ביירון מחליט לקחת את המז'וז'ין ומנסה לפרוץ איתם את הגבולות, עם גרסה אסייתית של כריכוני לברק מטוגנים במילוי ירוקים אסייתיים עם רוטב פטרוזיליה יוזו. אדר סיפר על אהבתו הגדולה לשניצלים שאימו הייתה מכינה לו לצהריים כילד, עד שלמד להכין אותם בעצמו, ובאופן אירוני אייל משווה את מרובעי הלברק לשניצל סתמי והשופטים לא מעבירים אותו.
את הקינוח הראשון בפרק מגישה נופר רוטנשטיין אלגלי שלא מפחדת ללכת על הקרוקומבוש. למרות שהיא עצמה נראית די מרוצה מהתוצאה, השופטים לא נהנים מהמנה בכלל ומשוכנעים שקרתה תאונה כלשהי בזמן ההכנה.
לרגעים גל מורן ישראלי מזכירה את הוד רוממותה רותי ברודו. משהו במראה האלגנטי – השיער השחור שאסוף לקוקו נמוך, עגילי הזהב, בד הסאטן, המניקור המוקפד – מזכיר את השופטת. גל מדברת על אהבתה למטבח המזרח אירופאי ומכינה פילמני דקיקים ויפים לצד ציר עשיר, הכל בכלי הגשה מקסימים שמיד זוכים לקרדיט מהשופטים. המנה השנייה שהיא מגישה לשופטים יפה לא פחות מזאת הראשונה: מאפה במילוי חובזה, חמציץ וכרישה לצד מטבל עגבניות ואיירן. קשה לפספס שהיא עוסקת בעיצוב לאור הרמה האסתטית הגבוהה של ההגשה והירידה לפרטים. שפה, יד, כישרון ו"יכולת לעשות אוכל של זקנים" – האם קיימות מחמאות מתוקות יותר שאפשר לקבל באודישן של "מאסטר שף"? גל קטפה את כולן בחן רב, בענווה ובנחישות, וזה שרותי והיא עם אותה תסרוקת זה פשוט קורע. מיכל מעניקה לה סינר וחיבוק, ואני לפחות סקרנית מאוד לגלות מה המנה הבאה שגל תכין, כי בינתיים סיימתי את הפרק עם תיאבון גדול ל"מאכלי זקנים".