איך מודדים משימה מוצלחת של "מאסטר שף"? אם היא גורמת לי לבלות פרק שלם במחשבות על רעיונות למנות שאני הייתי מגישה לשופטים - סימן שמדובר במשימה טובה שמעוררת מספיק תיאבון ויצירתיות. כזו הייתה משימת הגבינות מהפרק הקודם (איך אף אחד לא הכין מאק אנד צ'יז??), שהייתה קשה מספיק כדי לאתגר את המתמודדים אבל חייבה אותם לחשוב מחוץ לקופסה. ואגב חשיבה מחוץ לקופסה – משימת ההפתעה של הפרק שקדם לו הייתה מאכזבת בעיניי. מהרגע שמתכוננים להפתעה היא בהכרח פחות מפתיעה, אז לבסס משימה על האפקט הזה זה קצת לא הוגן, כי כבר שום דבר לא *באמת* מרעיש (אלא אם אנחנו סופרים צנונית יחידה, חתיכת לפת וקרע גבינה מהמקרר שמוגשות בתוך סנה בוער בתור מנה. זה אכן מפתיע שהשופטים מצפים לאכול מנה ומקבלים דוגמית). מיכל להב וכיומרס מלכאן עשו את הטוב ביותר שלהם, אבל זה לא עזר – והם נפרדו מהנבחרת לשלום.
ובחזרה לפרק של אתמול, גם הוא ניחן במשימה נהדרת בעיניי – המבורגר. וואו, איזה כיף. היא מזכירה קצת את משימת הקאצ'ו א פפה הזכורה לחיוב מהעונה השמינית, שלוקחת מאכל בסיסי מאוד שגורם לנבחרת להתאמץ כדי למצוא דרכים לחדש ולעדכן אותו. אך בניגוד לאותו קאצ'ו א פפה, כאן – למרבה הצער – היצירתיות לא הרקיעה שחקים. אבל עוד נגיע לזה.
מיכל פותחת את הפרק עם ההצהרה ש"השורות הולכות ומידלדלות", והיא מתכוונת כמובן לשופטים שהולכים ופוחתים מפרק לפרק. אחרי שחיים נעדר מהפרק הקודם בגלל קורונה, הפעם גם רותי מבריזה, וכשחקן חיזוק העלו מהספסל את אדון ההמבורגרים הראשון לשמו - מתן אברהמס ממסעדת האדסון התל אביבית. וממש כמו השופטים, גם המתמודדים הולכים ומתמעטים. הנותרים מתחלקים לשתי קבוצות בהגרלה, והנבחרים נקראים לייצר את ארוחת ההמבורגר המושלמת.
אז כאמור, ההשראה לא נחתה חזק מדי על החבורה העליזה שלנו, ומנות ההמבורגרים נעו על הסקאלה הקלאסית והמשמימה של בשר בקר עד טלה, עם שניים יוצאי דופן שהלכו על דג ואווז (שנגנז). אפילו המבורגר צמחוני אחד לרפואה לא נמצא בסביבה. הלל, חביב השופטים, מחליט ללכת על טלה. איך רועה צאן שמאוהב בעיזים ובכבשים שלו מבשל המבורגר טלה? לא ברור, אבל זה עובד לו. ג'יזל בוחרת בלוקוס, מלך הדגים, וכרגיל מצליחה להיות יצירתית ולהישאר שובת לב, ולמרות שהיא לא עולה למרפסת - אין ספק שהיא ממשיכה להתמצב בתור אחת מהפייבוריטיות של העונה. עומר מכין תערובת פייב ספייסז עם "ריח של מכשפות" ומצליח להצית אש אפילו בשופטים שמשוכנעים שקציצה עם מינימום תבלינים זה האידיאל. שובל מציל את הכבוד האבוד שלו ומכין מנה מצוינת בהשראות מקסיקניות, ועולה למרפסת בהקלה גדולה.
יותר מדי שנים לימדו אותנו "להקשיב לעצמנו בכל מחיר", וכעת אנחנו מגלים את התוצאות ההרסניות של משפטי העצמה אישיים שקוראים לנו להתעלם מהסביבה שלנו. וזה בדיוק מה שקורה לשרה, שמחליטה לשמור את ההמבורגר שלה למרות שהשופטים מבהירים לה שהיא עיבדה את הבשר יותר מדי. היא בוחרת לסמוך על השכל הישר שלה, "להקשיב לעצמה" – לא ברור למה – וכמצופה, הקציצה שלה יוצאת דחוסה מדי ולא מספיק טעימה. בניגוד אליה, דוד שומע להמלצות של צוות השיפוט, ומחליף את האווז שלו בעשרים הדקות האחרונות בקציצה חדשה ורגילה לגמרי. פאסט פוד זה כאן. אך למרות הבחירה המשעממת בשל חוסר הזמן, אין ספק שההחלפה השתלמה, והוא אמנם לא עולה למרפסת אך נותר במקום טוב באמצע.
אבל יש להקשיב לשופטים, ויש להקשיב יותר מדי להמלצות של אחרים. סיוון ממשיכה באופן שיטתי להכין מנות שהיא לא הכינה מעולם, וזה נותן את אותותיו. היא מסתמכת הרבה, הרבה יותר מדי על החבר'ה מהמרפסת – וגם מודה בזה – ומכינה המבורגר בשרי למרות צמחוניותה. עם כל הכבוד, לדעת לעקוב אחרי הוראות זה פשוט לא מספיק כדי להיות מאסטר שף. והנה, עובדה: השופטים כל כך הפחידו אותה מעיבוד יתר של הבשר עד שהיא לא לשה אותו בכלל, ואחרי הטיגון הוא התפרק לגמרי כשהניחה אותו על הלחמנייה. כאן אייל שני דווקא מחבב את התוצאה, אבל אם תשאלו אותי – אם האווז של דוד זה הוא המבורגר כי זה לא "קציצה", אז גם הבשר הטחון המפורק של סיוון הוא לא המבורגר בשום צורה.
למרות הכישלון של סיוון כבר פרק שני ברציפות, היא ניצלת בזכות מתמודד אחר שעושה עבודה עוד פחות טובה ממנה. עדן ים, שמתחילה את הפרק עם הבטחה גדולה – היא הולכת להכין את הלחמניות של עצמה (שבאמת נראות נפלא, אך יוצאות דחוסות מדי) – לא מצליחה לייצר ארוחת המבורגר מספיק מדויקת ונותרת מחוץ לתחרות. לדעתי האישית אין מה להשוות בין מי שלוקח לחמנייה מהמזווה ומי שמכין אחת בעצמו, כי בכל זאת - הגענו לתחרות בישול, לא לתחרות "הנה דבר ממש טעים שמצאתי במזווה". אך פעם נוספת סיוון ניצלת בעור שיניה, והיא צריכה להגביר קצב בדחיפות. ולא, להסתמך על הידע של חברייך למרפסת זה לא נחשב.
ועוד כמה נקודות:
* אייל אומר שאיש הבשרים במזווה יעזור וייעץ "ממש כמו בסופר", וכנראה שהוא לא ממש ביקר בסופר לאחרונה כי שם לאף אחד אין כוח לאנשים ששואלים שאלות
* בתור תוכנית שאמורה לקדש בישול ביתי, מקדונלדס מקבלת מקום של כבוד בפרק הזה, עם כמה וכמה אזכורים (ולא בהכרח לרעה)
* חייזר שהיה רואה את הפרק הזה היה יכול להאמין בקלות שפשוט הרבה ישראלים הגיעו ל"מאסטר שף צרפת"