אזהרה: בחלומות בהקיץ, הקומדיה הרומנטית הטורקית של ערוץ ויוה, מומלץ לצפות מבעד למשקפיים ורודים במיוחד. כאלה שיציגו לכם את העולם כמו בסדרה: נאמבר מוזיקלי מתוק, כולל ריקודים ספונטניים ברחוב וסמטאות מלאות בתים צבעוניים, בדיוק כמו זה שפותח את הסדרה ונועד להכניס אותנו לעולם של חלומי ותמים. בלי המשקפיים יש סיכוי שתמצאו בחלומות בהקיץ לא מעט סיבות להתעצבן.
חלומות בהקיץ מספרת על סאנם (הכוכבת העולה דמט אוזדמיר) - צעירה ממעמד סוציו אקונומי בינוני שחלומת להפוך לסופרת - אך הפנטזיות שלה רחוקות מאוד מהמציאות. היכולות שלה מסתכמות בקריאה במגזיני עיצוב, כשאת עיקר זמנה היא מעבירה במכולת המשפחתית בה היא מתעלמת מהקונים. ההורים של סאנם מאיימים לשדך אותה לבחור שהיא שונאת (מסתבר שבטורקיה זה לג'יט ואף מצחיק) אם לא תמצא עבודה אמיתית, בדיוק אז אחותה, ליילה, מצליחה למצוא לה עבודה במשרד הפרסום בו היא עובדת. מכאן והלאה תתחיל סדרה של קומדיית טעויות סוחטת דמעות שעוסקת בהבדלים בין מעמדות ומגדרים.
משרד הפרסום בו עובדת האחות (דמיינו את רותם סלע מאופרת בדוכן קוסמטיקה) שייך למר עזיז - גבר עשיר ויהיר שמסתובב עם חליפות שלא לצורך. אחרי 40 שנה בהם ניהל את משרד הפרסום, הוא רוצה לפרוש וצריך להוריש את העסק לניהול אחד משני בניו: אמרה - עסקן ממולח שדומה לו שתי טיפות מים או ג'אן (ג'אן יאמאן) - צלם טבע מחוספס (יש לו זקן!) שמסתובב בעולם ומפזר צ'ארם. במפתיע בוחר עזיז בג'אן כיורשו ואמרה, מי שראה בעצמו כיורש, מאבד את זה ומחליט לרגל אחרי ג'אן כדי להדיח אותו מתפקידו. אמרה מנצל את חיבתה של ליילה כלפיו וביחד הם מחליטים לנצל את סאנם התמימה ולהפוך אותה למרגלת. עכשיו מגיע החלק בו אתם אמורים לעצור את נשמתכם מרוב הפתעה, סאנם מתאהבת בג'אן תוך כדי ריגול והרומן המפתיע הזה חושף עוד ועוד שכבות של הבדלי מעמדות בחברה הטורקית.
דמט אוזדמיר שמובילה את הסדרה היא גם אחד השמות הבולטים בתעשיית הטלוויזיה הטורקית, ובעלת דימיון פיזי מפחיד לאסלי אנבר (סורייה מהכלה מאיסטנבול). דמט היא יפהפייה אמיתית, עם לוק בת השכן וטיימינג קומי לא רע בכלל. ולמרות שמרבית הבדיחות לא עוברות את מחסום השפה, לפחות עבור צופה לא דובר טורקית כמוני, הכימיה בין השחקנים מורגשת בהחלט מה שהופך את הצפייה בחלומות בהקיץ לחוויה די סוחפת. השם "חלומות בהקיץ" לא ניתן לסדרה סתם כך, שכן היא עוברת כל הזמן בין עולמות: חיי המשפחה הפשוטים והקהילתיים בביתה של סאנם מול עולם הפרסום הציני והאכזרי שמוצג לנו במשרד של משפחת עזיז, חיי הרווקות הבודדים מול חיי הזוגיות המאושרים, העיר מול הכפר ושלל קלישאות.
מצד אחד, היוצרים של חלומות בהקיץ מגכיחים את האנשים הפשוטים במשפחתה של סאנם - אימא שלה, מבקיבה (לא, זה לא רצף אותיות על מקלדת. כך קוראים לה), מעבירה את מרבית הפרקים עם סינר גם כשהיא סתם יושבת בסלון ואביה הוא שחקן קומי שיחזיר אתכם לאימפריית השמש (של צביקה הדר, לא הסרט היפני). ובכל זאת, ברור לגמרי שהם חושבים שהערכים הנכונים לחיות לפיהם הם ערכי המשפחה המסורתית. האנשים עם חכמת החיים מול האנשים עם חכמת העסקים: קרב הענקים. ומהרגע בו סאנם מגיעה אל משרד הפרסום מסתבר שהיא סוג של גאון בעל זיכרון צילומי שמאפשר לה לצטט בעל פה אייטמים מתוך מגזינים (כולל מספרי עמודים). כצופים אתם עלולים קצת להיעלב מהפליאה של משפחת עזיז מיכולותיה של סאנם, הרי היא בחורה פשוטה ומה לה ולזה, אך בעולם של הסדרה היא מלמדת אותם שיעור חשוב.
דווקא הרומן בין סאנם לבין ג'אן הוא נקודת התורפה של חלומות בהקיץ, לפחות בפרקים הראשונים. ג'אן יאמאן הוא מגה חתיך וכוכב גדול בטורקיה אך אם נשווה שוב אל הכלה מאיסטנבול הוא הרבה יותר מוראט מאשר פארוק - בחור יפה עם יכולות משחק דלות. מי שחיפשו כוכב שרמנטי בטעם של פעם כמו אוזג'אן דניז לא ימצאו כאן את מבוקשן ולכן מערכת היחסים בינו לבין סאנם נשארת יפה ומרוחקת כמו סטורי באינסטגרם. כיף לראות אך לא מרגש. הצפייה בחלומות בהקיץ היא חוויה ממכרת אך גם עמוסת סטריאוטיפים שמציפה תחושת אשמה קלה בסוף כל פרק.
גם "חלומות בהקיץ" זמינה לצפייה בסלקום tv