היי אלכסים, יש לי שאלה דחופה: לאן נעלמו הקוקיות מהזקן של אלכס?
אלכס: "אני פעם עם פעם בלי, כנראה באותו היום באתי מהעבודה, בעבודה אני לא..."
בעבודה אתה מקפיד על חזות נורמטיבית.
אלכס (צוחק): "כן".
אבל הן יחזרו?
אלכס: "כן, למה לא? יש מצב".
אלכסה: "אני אגדל גם את הזקן שלי, ואשים קוקיות".
טוב, בקשר לפרק ששודר אתמול - זו פעם שניה שניצלתם ברגע האחרון, בפעם הקודמת הדחתם את אמיר וגל ואתמול הבסתם בהפתעה זוג מאוד חזק - מיכל ואמיר.
אלכס: "אני מסביר את זה ככה - אם בלשכת עורכי דין כדי לעבור אני צריך לעבור, אז מבחינתי 65 זה 100".
אז אתה מכוון לבינוניות ואלכסה מכוונת לפרפקציוניזם
אלכסה: "נכון".
אלכס: "אני מכוון להכי טוב, אבל אם לא יצא הכי טוב העיקר שנעבור. כל השאר לא רלוונטי".
אלכסה: "אנחנו ניצלנו בנקודה. ואגיד לך למה - מיכל אמרה שהיא מאוד פרפקציוניסטית. עכשיו אני פרפקציוניסטית ברמה של מיכל, אבל זכיתי לבן זוג כמו אלכס שהוא מאזן אותי. הוא מרגיע אותי, מכניס אותי לפרופורציה. בזכותו אני חושבת יותר חיובי, אני מאמינה בטוב".
אלכס: "אני יודע שאלכסנדרה היא בן אדם שאני יכול לסמוך עליו".
השאלה אם היא יכולה לסמוך עליך - ראינו אתמול שהיא לא בן אדם שסומך על אחרים.
אלכסה: "כן יש לי בעיה לסמוך על אחרים. אני אחראית גם עלי וגם עליו, שלא נראה מפגרים, לא רציניים".
הטיקט שלכם זה המטבח הרוסי. כמה עוד מנות רוסיות כבר יש שלא ראינו? כי אני סימנתי וי על הכל חוץ מבורשט.
אלכס: "חשבנו על בורשט אבל זה יותר מידי ביתי, לא, אלכסנדרה?"
אלכסה: "אין דבר כזה מטבח רוסי. הרוסים קיבלו את הטעמים שלהם מצרפת. מתקופת נפוליאון (מלחמת רוסיה-צרפת -א.ב). הרוסים נכנסו לצרפת, ומשם השורשים של המטבח הרוסי. החולודייץ זה בעצם טרין ראש. קציצות קייב - זה קציצות קורדון בלו. ה-DNA שלנו - אי אפשר להתכחש לו, אבל זה לא מטבח רוסי, אלה מנות גורמה מדהימות שאתם לא מכירים. יש מלא מוצרים של הרוסים שישראלים לא מכירים - כמו חלב מרוכז - גושנקה, את תטעמי ותגידי 'איך לא אמרו לי שזה קיים?'"
אלכס: "חשבנו אולי להכין משהו בכיוון אסייתי, אבל אם אנחנו רוצים להציג משהו - הוא צריך להיות אמיתי, אותנטי, מהשורשים. האוכל הרוסי זה מה שגדלנו עליו, ולכן אנחנו יודעים איזה פיוז'ן להוסיף לו".
אלכסה:" אני בחשיבה שבכל העולם יש את אותו האוכל".
כמו שלכולם יש כיסונים - דים סאם, סמבוסק, רביולי...?
נכון, "בדיוק! לכולם יש כיסונים, ולכולם יש קציצות בשר - לאמריקאים יש את ההמבורגר, למרוקאים - קציצות ברוטב. אז האוכל הרוסי לא שונה, רק צריך לפתוח את הראש והחך".
נראה שהשופטים מסכימים אתכם, והמתמודדים האחרים קצת פחות.
אלכסה: "לגבי השופטים, מדובר באנשים משכילים ברמה בינלואומית. המתמודדים שהגיעו לתוכנית - אני פחות מאמינה שיש להם ידע כמו לשופטים. הם לא מסוגלים לפענח ולהבין משהו שהם לא נחשפו אליו. צריך רמת משכל מסוימת כדי להיות פתוח לטעום משהו חדש. אני, נגיד, מוכנה לטעום כל מנה בעולם. אנחנו חושבים ברמה קולינרית מאוד גבוהה, ולזוגות האחרים אין את זה".
אלכס: "אנחנו עשינו עבודת מחקר לכל מנה שהגשנו".
ממש עושים תחקיר? כי אתם עובדים די בבלאגן
אלכסה: "אנחנו עושים ניסוי וטעיה, כי אני בחיים לא למדתי קולינריה. ואנחנו לא רגילים לעבוד בזמנים כאלה - אנחנו מכינים אוכל עם כוס יין, מתחילים ב-2 בצהריים ומסיימים ב-12 בלילה. ואנחנו לא כמו אמאל וג'אבר שמבשלים אוכל ל-30 אנשים כל יום".
אלכס: "או כמו הזוגות האחרים שעובדים במסעדות ובקייטרינג. רק למוטי ורונן ולאמיר ונמרוד שאין להם מסעדות, ולנו".
טוב, אני מודה לכם מאוד, ומקווה שהקוקיות יחזרו.