האתגרים בתוכנית "הישרדות" הם קשים מספיק גם ככה, אבל הנשים שבתוכנית נאלצות להתמודד עם אתגר נוסף שהעניקה להן לא אחרת מאשר אמא טבע - המחזור החודשי. לצד המשימות הפיזיות והאסטרטגיות של התוכנית, המשתתפות נאלצות לדאוג גם מדימום, כאבים ומצב רוח הפכפך. בשיחה עם מגזין Insider שפורסמה לאחרונה, סיפרו כמה ממתמודדות "הישרדות" האמריקאית לאורך השנים על ההתמודדות שאף אחד לא מדבר עליה.
חשוב להבהיר: מתמודדות רשאיות להגיש בקשות למוצרים היגיינים מכל מיני סוגים לפני תחילת העונה. בקופסה רפואית שנמצאת באזור מרוחק, נמצאים תכשירים כמו עדשות מגע, תרסיסים נגד רחקים או קרם הגנה - אבל גם, כמובן, בתחבושות היגיניות וטמפונים. איליין סטוט, מתמודדת עבר, אומרת ש"אם את צריכה משהו מהדברים האלה, את פשוט הולכת ל'קופסה הרפואית'". אבל בהפקה חייבים לשמור על משחק הוגן: רק משתתפת אחת רשאית לנכוח באזור המבודד בו זמנית - זאת על מנת למנוע התכנסויות ותכנון אסטרטגיות הרחק מהמצלמות.
נכון, יש אספקת מוצרים היגיינים, אבל זה לא תמיד עוזר: מתמודדת אחת מצאה את עצמה בלי טמפונים אחרי שקיבלה וסת פעם אחת יותר ממה שתכננה לקבל בתקופת השהות שלה על האי. כוכבת "הישרדות" לורן אשלי בק מספרת כי "סיימתי את המחזור ביום הראשון של הצילומים, אז בעצם קיבלתי מחזור פעם נוספת שם". כמו משתתפות אחרות, גם בק הגישה בקשה לטמפונים טרם התחילה העונה להצטלם. אבל כשהיא קיבלה מחזור בפעם השניה, היא הבינה מהר מאוד שהטמפונים שברשותה לא יספיקו: "אני פשוט מדממת, ואני באה למפיקה ואני אומרת לה, 'את יכולה להשיג טמפון?'". לדבריה, היא מצאה את עצמה מחכה לא פחות מ-24 שעות עד שחזרה המפיקה עם אספקת טמפונים מחודשת.
ובכן, גם מי מהמתמודדות שלא חסרו להם טמפונים טענו שהן לא הרגישו נקיות כשהיו במחזור בזמן הצילומים. אנדראה בולק, שהשתתפה בתוכנית הריאליטי כבר שלוש פעמים, סיפרה כי אחד הדברים הקשים ביותר בוסת בזמן הצילומים הוא העובדה שנאסר עליה להשתמש בסבון או להחליף לזוג תחתונים נקיים. "זה מבאס להחליף טמפון בג'ונגל ליד הקופסה הרפואית בלי היכולת באמת לנקות את עצמך", היא מודה. "זה די מטומטם". בולק מספרת שלעיתים קרובות היא "הייתה בחרדה ממה שקרה שם". גם סטוט מבהירה שזה בלתי אפשרי לשטוף את אזור איבר המין כראוי כשהאוקיינוס הוא האמבטיה שלך. עם זאת, רופאת הנשים ד"ר מרי ג'יין מינקין אמרה למגזין אינסיידר כי התנקות בים (או לחילופין כיבוס התחתונים בים) היא ככל הנראה האופציה הבטוחה ביותר. למשתתפות אמנם יש גישה לחומר חיטוי ידיים, אבל רופאת הנשים ייעץ בחום שלא להשתמש בו באזור הווגינה.
לא תמיד נאלצות המשתתפות לכבס את תחתוניהן הספוגים בדם במי הים. לעיתים, הן מקבלות זוג נוסף של תחתונים - אבל הסיכוי לכך לא גדול. לדברי כמה מהמשתתפות, קבלת תחתונים נוספים היא נדירה - גם אם המבקשת נמצאת בווסת החודשית. עם זאת, סטוט מדגישה כי "אם יש לך בעיות מסוימות, הם לא פשוט משאירים אותך תלויה באוויר". מתמודדת אחרת, קרישמה פאטל שמה, מספרת כי גם כשמתמודדות במחזור מקבלות זוג תחתונים נוסף - הדבר לא מתקבל באהדה על ידי מתמודדים אחרים ש"עשויים לראות את זה כיתרון עבורן".
יש גם מתמודדות שבכלל לא מקבלות מחזור בזמן הצילומים, עקב הלחץ הנובע מהתחרות. משתתפות מסוימות מודות כי המחזור שלהן היה לא סדיר בזמן הצילומים. בולק מספרת כי "בשתיים מהעונות שלי, לא קיבלתי מחזור בכלל, מה שהיה נהדר. לדבריה, מתמודדות אחרות סבלו מאותה בעיה, לדברי בולק בעקבות "כל הלחץ והרעב" שבאים באופן בלתי נמנע ב"הישרדות". "הגוף שלך לא בטוח מה עובר עליו. לפעמים את לא מקבלת מחזור, לפעמים המחזור שלך נמשך יותר זמן מהרגיל. את פשוט לא יודעת איך הגוף שלך עומד להגיב לחוויה הזו".
מתמודדות אחרות שדווקא קיבלו מחזור על האי סבלו מכאבים חמורים יותר מבדרך כלל. "את הורמונלית, ואת גם נמצאת בעייפות קיצונית", מודה פטאל. בק, מצידה, מסבירה כי עצם העובדה שהטריטוריה לא מוכרת לגוף הופכת את הכאבים לעוצמתיים יותר מהרגיל. "מחזור באופן כללי זה דבר שקשה להתמודד איתו, אפילו כשאת לא מורעבת באי וכשיש לך שירותים אמיתיים עם נייר טואלט". אבל יש גם דרך להימנע מכל הזוועה הזו: מתמודדות מסוימות בחרו בדרך הקלה והשתמשו בגלולות על מנת לעכב את המחזור החודשי כך שלא יפציע בזמן שהן בצילומים על האי.