לפני שנתיים, מתחת לרדאר ובזמן "עונת המלפפונים" של הטלוויזיה בחודשי הקיץ השקטים יחסית, עלתה לאוויר הסדרה "הדוב" (The Bear) בלי הרבה יחסי ציבור או שמות מוכרים. בתוך שבועות בודדים, ובזכות שבחים מפה לאוזן של צופים ומבקרים כאחד, היא הפכה להיות הדבר הכי מדובר על המסך הקטן, זכתה בעשרה פרסי אמי (כולל עבור סדרת הקומדיה הטובה ביותר) וארבעה פרסי גלובוס הזהב, ולאחרונה עלתה גם עונתה השלישית, החל מהשבוע גם בישראל, בדיסני+. בעקבות ההצלחה, מעמדו של הכוכב הראשי ג'רמי אלן ווייט נסק בשמי הוליווד כמי שנחשב כעת לאחד השחקנים הלוהטים ביותר בתעשייה.

ווייט מגלם בסדרה את כרמן "כרמי" ברזאטו, שף צעיר ומיומן שעבד במסעדת מישלן יוקרתית במנהטן. "כרמי" מוצא עצמו חוזר לעיר הולדתו שיקגו" לאחר שאחיו הבכור מייקי (ג'ון ברנטל, "המתים המהלכים") שהתמודד עם התמכרויות שם קץ לחייו, ולוקח את המושכות במסעדת הפועלים המשפחתית הכושלת. הוא מחליט להפוך את העסק למסעדת גורמה, ובתום העונה השנייה המקום החדש נפתח רשמית בתמיכתם של העובדים הוותיקים ובני משפחתו הקולניים.


"הדוב" הייתה צריכה להיגמר. עכשיו זה כבר מאוחר מדי | לביקורת המלאה


מה משך אותך לדמות?
"באינסטינקט הראשוני פשוט נשבר לי הלב עבורו. זיהיתי בכרמי גבר צעיר ומאוד בודד שחי בעולם מאוד מצומצם, ועדיין מתקשר עם הסביבה עם הרבה מאוד נשמה ואהבה כפי שהוא יודע לשדר, וזה מורגש באינטראקציה שלו עם שאר הדמויות. אני מעריץ את הנחישות שלו, הוא תמיד קרוב אל קצה גבול הסבלנות, כאילו כל רגע הוא עלול להתפרץ. זה גם היה קיים בדמות שגילמתי קודם לכן בסדרה 'חסרי בושה' - לשניהם יש גם ביטחון במה שהם עושים. כרמי נמצא באזור הנוחות שלו במטבח, אפילו שבמקום מסוים הוא עדיין קצת ילד קטן.

"אני עצמי התחלתי לשחק בגיל 14, את 'חסרי בושה' קיבלתי בגיל 18 ורצנו במשך 11 עונות. ואחרי שהסדרה הסתיימה היה רגע קשה. ניסיתי להבין אם אני אשאר רק אותה דמות מהסדרה ההיא או שאמשיך כשחקן לכל דבר. כך שאני יודע שיש לי מזל. מאוד התרגשתי כשנבחרתי לגלם את כרמי. אולי אחרי שהפרק הזה של 'הדוב' בחיי יסתיים אני אוסיף לגופי איזה קעקוע לכבודו".

 

יש דמיון בין להיות שחקן לבין להיות שף?
"אני חושב שכן, אבל יותר מתאים להשוות בין הפקה למטבח. כמו לבוא ולעבוד על עונה נוספת אחרי ההצלחה שכבר יש לך ביד, הלחץ גובר והרף עולה".

חבריו של ווייט לקאסט הסדרה, אבון אמוס-בכרך ואיו אדבירי, שקפצו כמעט בן לילה מאנונימיות עד לכדי זכייה של כל אחד מהם בפרס אמי על הופעתם, כבר החלו לקצור את פירות ההצלחה. מוס-בכרך הצטרף לאחרונה ליקום הקולנועי של מארוול ולוהק לסרט "ארבעת המופלאים", ואדבירי מדבבת את אחת הדמויות בלהיט הקולנועי של פיקסאר "הקול בראש 2", מצלמת שלושה סרטים עתידיים, ולפי השמועות עשויה להוביל את סדרת סרטי "שודדי הקאריביים" במקום ג'וני דפ.

"אני מעריץ את הנחישות שלו, הוא תמיד קרוב אל קצה גבול הסבלנות"

אבל ללא ספק זהו ווייט שהפך לסופרסטאר בזכות הסדרה שהביאה לו זכייה באמי ובשני פרסי גלובוס הזהב, ובזכות ליהוק נחשק לסרט הביוגרפי על ברוס ספרינגסטין, בו הוא יגלם את הבוס בכבודו ובעצמו. הוא גם קטף לאחרונה קמפיין לקולקציית התחתונים של "קלווין קליין" ומנהל זוגיות פוטוגנית עם הזמרת רוסליה (לאחר שהתגרש מאשתו ואם שתי בנותיו הקטנות), במה שרשמית מיתג אותו כסמל סקס תורן. ועם כל המשקל הרב והטרי הזה על כתפיו הוא הגיע לצילומי העונה השלישית של "הדוב", במהלכה אפילו צולמו חלקים עבור העונה הרביעית שצפויה לעלות בשנה הבאה. ככה זה כשלוח הזמנים מתמלא והמפיקים צריכים להתאים עצמם לאילוצים של הכוכב הראשי.

"אני די בטוח בעצמי ובמקצועיות שלי בשלב זה. אני די מיומן לחזור ולצלם בבועה בלי הסחות הדעת והרעשים בחוץ. זה נכון לגבי כולנו", מכריז ווייט בבטחה במפגש עמו בלוס אנג'לס לקידום העונה החדשה. "אני זוכר כיצד במהלך הקיץ שבו הסדרה עלתה ויותר ויותר אנשים התחילו לצפות ולדבר, שלחתי הודעת טקסט למפיקה שלנו על הטירוף שנהיה סביב 'הדוב'. התגובה המיידית שלה הייתה שלא אקרא יותר מידי מה כותבים עלינו. ממש הרגשתי ששלחנו את הסדרה אל העולם החיצון, ולפתע צצות כל מיני דעות ומחשבות שכבר לא קשורות בהכרח לאף אחד מאיתנו.

"זה הדבר היפה ביותר ביצירה, שאנשים לוקחים ממנה מה שהם מרגישים - ככה טלוויזיה וקולנוע עובדים בסופו של דבר. כל אחד מקבל משהו משלו, אבל זה מכביד על הנפש שהרבה אנשים מדברים עליך ומשתפים מסקנות עצמאיות על הסדרה. אני סך הכל ניסיתי ליצור דמות אמיתית בצורה הכי טהורה וזו הגישה שלי בכל עונה. במקביל אני נותן את האמון שלי בצופים שיראו ויבינו בעצמם, אני רוחש כלפיהם כבוד רב. אבל אני מטבעי נתון ללחצים, אז אולי עבורי אישית זה אחרת. אני מאוד סומך על היוצר של הסדרה, הצוות והשחקנים שאיתי וזה קצת נותן לי שקט לפרקים, אבל בגדול אני טיפוס לחוץ, אין מה לעשות. לפחות בזה אני עקבי".

ג'רמי אלן ווייט, "הדוב" (צילום: באדיבות דיסני+, יחסי ציבור)
מתוך "הדוב" | צילום: באדיבות דיסני+, יחסי ציבור

"ידעתי שמדובר במקצוע תובעני ומורכב, אבל לא הבנתי קודם את ההקרבה העמוקה והזמן הרב שהם משקיעים"

העונה החדשה של "הדוב", שזמינה כאמור לצפייה במלואה בדיסני+ מ-17 ביולי, ממשיכה מיד לאחר ערב הפתיחה הסוער של המסעדה של כרמי, כאשר רף העצבים והמתחים לא מרפים לרגע ואף מדבקים את הסובבים את כרמי. מי שנמצאת מחוץ לתמונה, לפחות לעתה עתה, היא בת זוגו הרופאה קלייר (מולי גורדון, "חורשות את הלילה"), שעל אף שקודם לכן הכריזה על אהבתה העמוקה, שמעה את גיבור הסדרה מבלי שידע ובעיצומה של סערת רגשות מאשים את הזוגיות איתה בחוסר המיקוד שלו במקצוע. בעונה החדשה כרמי רדוף מאי פעם סביב שברון הלב מפליטת הפה שהגיעה לאוזניה של קלייר, הטראומות והצלקות הנפשיות שהוא סוחב עמו מהעבודה הקשוחה עם השף בניו יורק, והדרמה המשפחתית בניצוחה של אמו דונה, אותה מגלמת ג'יימי לי קרטיס.

קרטיס הופיעה בתפקיד אורח בעונה הקודמת (כמו גם שחקנים אחרים, דוגמת זוכת האוסקר אוליביה קולמן וכוכב "סמוך על סול" בוב אודנקירק), והיא חוזרת בעונה החדשה, בה מתארחים שפים נחשבים, בהם דניאל בולו, כריסטינה טוסי ותומאס קלר. לדבריו של ווייט, המפגש וההיכרות שמות בולטים בענף הם שיעור נלווה אליו לא ציפה.

"ידעתי שמדובר במקצוע תובעני ומורכב, אבל לא הבנתי קודם את ההקרבה העמוקה והזמן הרב שהם משקיעים", הוא מספר. "שפים וטבחים חיים במטבח, במקרים רבים 19-18 שעות ביום, מוקפים פלדת אל-חלד וכלי אחסון קטנים. אני מעריך את העבודה שלהם, שנה אחר שנה, בטח אם יש להם מזל לפתוח מסעדה ולהגיע לדרגת שף מעוטר. הם באמת אוהבים מה שהם עושים, כי אחרת באמת שאין כל סיבה. הבישול זה עיסוק לא קל, אבל אני נהניתי ללמוד אותו לצורכי התפקיד. היו לי איזה חודשיים הכנה לפני שבכלל צילמנו את פרק הפיילוט ובאתי בגישה שנקבל אור ירוק ונצלם עונה שלמה, כך שברגע שאושרה לנו עונה היה לי פרק זמן נוסף של ארבעה חודשים כשההפקה התגבשה כדי להמשיך וללמוד את התחום. רק ללמוד על סכינאות במטבח דורש זמן רב". 

"הדוב" (צילום: באדיבות דיסני+, יחסי ציבור)
"סומך על הצוות והשחקנים שאיתי". ג'רמי אלן ווייט ואיו אדבירי | צילום: באדיבות דיסני+, יחסי ציבור

מה הטיפ הכי טוב שקיבלת?
"קשה לבחור. קיבלתי כל כך הרבה טיפים טובים לגבי איך לשחק שף במסעדה אמיתית וגם ניתן לי הרבה חופש פעולה ליצור את הדמות. אני תמיד נשען על עבודת המחקר שעשיתי לפני שהתחלנו לצלם, העברתי זמן בבית ספר קולינרי והסתובבתי במטבחים של מסעדות, עבדתי לצידם ושאלתי שאלות והגשתי מנות לשולחנות. ניסיתי לאסוף כמה שיותר פרטי מידע קטנים, הדיוקים במנות ובעבודה, שאפתי להיות דקדקן כמו האנשים בהם צפיתי כדי שאוכל להידמות לשף מעורר השראה. רציתי להיהפך להיות כרמי אפילו שזה נשמע לא מציאותי. 

"העובדה שיש לצידי על הסט כל הזמן את היועצת הקולינרית ואת מאטי מת'יסון, שמשחק את בן הדוד שלנו אבל שידוע בתור שף ואושיית רשת בתחום האוכל, מאוד עוזרת לי בתנועה ובריקוד של העבודה במטבח. יש דברים שצריך ללמוד אבל גם יש דרכים לבלף כאילו אתה עושה זאת שנים, וזה השילוב שעוזר להוריד ממני מעט לחץ. אני נעזר בשני המומחים הללו שאומרים לי מתי זה עובד ומתי חיישן הבולשיט מזהה שאני לא מספיק טוב. כל פעם שאני עושה איזה צעד שגוי הם עוצרים אותי. אני מרגיש עם רשת ביטחון קבועה. אני בסופו של דבר רק שואף לעשות כבוד לתחום ולהציג את הנפשות הפועלות בצורה הכי אמיתית וכנה".