החודש הוא אולי יוני, האירוויזיון אולי בוטל, אבל בימים האחרונים תחרות הזמר הזו פשוט לא יוצאת לנו מהראש - ואנחנו כנראה לא לבד. המוסד האירופי (שכולל גם את ישראל ואוסטרליה) עומד במרכז סרטו החדש של וויל פרל, "תחרות הזמר של האירוויזיון: סיפורה של Fire Saga", שעלה בסוף השבוע בנטפליקס וכבר התברג למצעד הסרטים הפופולריים ביותר בשירות.

הביקורות על הסרט אולי חצויות, אבל עם דבר אחד אי אפשר להתווכח - והוא שמדובר בשיר אהבה לתחרות שמחרפנת חלק גדול מהעולם מדי שנה. ומאחר שהסרט נועד, בין היתר, גם כדי לחשוף את הקהל האמריקאי בפני המוסד, הוא כולל הופעות אורח של כמה מבוגרי האירוויזיון הגדולים ביותר של השנים האחרונות, לצד כוכבים מוכרים אחרים כמו רייצ'ל מקאדמס, דמי לובאטו ופירס ברוסנן. 

רוב השמות האלה אמנם מופיעים באותה סצנה - מחרוזת "Sing-Along" ספונטינית עם כמה להיטי פופ מדבקים - אבל עדיין אפשר למצוא ביניהם כמה פרצופים שהצופה הממוצע, גם כזה שראה אירוויזייון או שתיים, לא בדיוק זוכר. אז אם הצלחתם לזהות רק את הנציגות הישראלית של נטע ברזילי, או מקסימום גם את קונצ'יטה, המדריך הזה יעשה לכם סדר בכל הופעות האורח.

מולי סנדן

מצטערים לאכזב, אבל כישורי השירה של סיגריט אריקסדוטיר (מקאדמס) הם לא אותנטיים במיוחד. לאורך כל הקטעים המוזיקליים השחקנית מבצעת ליפ-סינק לשירה של זמרת אחרת, בדיוק כמו רוב חברי הקאסט שאינם וויל פארל. במקרה של מקאדמס, מי שמעניקה לה את קולה היא זמרת שוודית שחובבי האירוויזיון האדוקים אולי יזהו - מולי סנדן, שהגיעה למקום השלישי באירוויזיון הנוער של 2006.

סלבדור סובראל

בניגוד לרוב בוגרי האירוויזיון שתכף יגיעו, את ההופעה בסרט של סובראל, נציג פורטוגל לאירוויזיון 2017, קל לפספס. סובראל מגלם פסנתרן רחוב שלא זוכה ליותר מדי תשומת לב בסרט, למעט העובדה שהשיר שמתנגן ברקע באותם רגעים הוא "Amar Pelos Dois", השיר איתו זכה באירוויזיון של אותה שנה.

יון לונדוויק

לונדוויק פותח את נאמבר ה"Sing-Along", במסיבה בביתו של הנציג הרוסי הפיקטיבי אלכסנדר למטוב (דן סטיבנס). צופי האירוויזיון של השנה שעברה, זה שנערך בישראל, כנראה זוכרים את לונדוויק בתור הנציג השוודי שהגיע עד למקום החמישי, יחד עם השיר "Too Late For Love". 

אנה אודובסקו

נציגת מולדובה של השנה שעברה אמנם לא זכתה לעלות לגמר עם השיר "Stay", אבל היא דווקא כן הוזמנה לקחת חלק בנאמבר החגיגי בסרט. יחד עם לונדוויק, השניים שרים את "Believe" של שר, שאמנם לא הגיע לאירוויזיון כלשהו אבל כן ביסס את עצמו כהמנון פופ מקובל ואהוב.

בילאל חסאני

המראה והכשרון המיוחדים של חסאני הצרפתי, הנציג האחרון של אירוויזיון 2019 בסרט, הפכו אותו לאחד מהפרצופים המזוהים ביותר עם התחרות של השנה שעברה. למרות הציפיות הגבוהות, חסאני ושירו "Roi" נאלצו להסתפק במקום ה-16 בלבד. חסאני בן ה-20 מצטרף ללונדוויק ואודובוסקו ושר גם הוא את הלהיט של שר.

לורין

"Euphoria", המנון הדאנס של הזמרת השוודית, זיכה אותה במקום הראשון בתחרות של 2012 והפך לאחד מהרגעים הזכורים ביותר של העשור האחרון בתחרות. בשנת 2017, אגב, לורין השתתפה פעם נוספת בתחרות המלודיפסטיבלן - קדם האירוויזיון השוודי - אבל היא לא הצליחה להעפיל לגמר ולא ייצגה שוב את המדינה.

ג'סי מטאדור

נציג צרפתי נוסף במחרוזת, הפעם מהתחרות של שנת 2010. מטאדור ביצע באירוויזיון את השיר "Allez Ola Olé" והגיע למקום ה-12 - כששני מקומות מתחתיו נמצא הנציג הישראלי של אותה שנה, הראל סקעת. בסרט, מטאדור ממשיך לבצע לצד לורין את "Believe".

אלכסנדר ריבאק

המחרוזת נמשכת, בוגרי האירוויזיון עוברים לשיר את "Ray of Light" של מדונה, ומי שמצטרף אליהם הוא אלכסנדר ריבאק, זוכה התחרות של שנת 2009. בדרך לזכייה עם "Fairytale" ריבאק אמנם נעזר גם בכישורי השירה שלו, אבל בקליפ הזה הוא מופיע רק עם סימן ההיכר - הכינור. אם לא שמעתם, ריבאק חזר לתחרות גם בשנת 2018 עם "That's How You Write a Song", אבל השיר הזוכה של אותה שנה היה כמובן של ישראל.

ג'מאלה

זוכת אירוויזיון נוספת, הפעם מהתחרות של שנת 2016. הזכייה של ג'מאלה האוקראינית עם "1944" עוררה סערה בשעתו, מאחר ומילות השיר עוסקות בשלטונו האכזר של סטלין, אך המחאה נגד רוסיה - יחד עם הקונטקסט הפוליטי של אותה שנה, עם הפלישה של המדינה לחצי האי קרים - זיכו את ג'מאלה במספר שיא של 534 נקודות. התפקיד של ג'מאלה במחרוזת הוא גם להזניק את השיר הבא: זוכה האירוויזיון "Waterloo" של להקת אבבא.

אלינה נצ'אייבה

נציגת אסטוניה מהאירוויזיון בו זכתה נטע ברזילי, אז הגיעה למקום השמיני עם השיר "La Forza". נצ'אייבה מבצעת את "Ne partez pas sans moi", אחד מהשירים המצלייחם ביותר של סלין דיון - איתו גם ייצגה את שוויץ באירוויזיון 1988, בו זכתה.

קונצ'יטה וורסט

זוכת אירוויזיון 2014, שאף חזרה להשתתף באחד מהקטעים האמנותיים באירוויזיון 2019 בישראל. וורסט והזקן המיתולוגי זכו בתחרות של אותה שנה יחד עם השיר "Rise like a Phoenix" - עוד אחד מהמנוני האירוויזיון של התקופה.

נטע ברזילי

מכירים את נטע? זוכת אירוויזיון 2018 - בזכות השיר "Toy", אלא מה - היא האורחת החגיגית שנבחרה לסגור את המחרוזת המושקעת. נטע יוצאת מלימוזינה מפוארת, לובשת בגד גוף ונעלי פלטפורמה מפה עד הודעה חדשה, ומבצעת כמה שורות מ"I Gotta Feeling" של הבלאק אייד פיז, שיר שאמנם לא קשור לאירוויזיון, אבל כן מרים במיוחד.