במשך כל השנה אנחנו צופים בהם טועמים ושופטים מנות בתוכניות האוכל שמשודרות בקשת 12, אז לכבוד תחילתה של שנה חדשה החלטנו להציץ לארוחת החג הפרטית של קרין גורן, ישראל אהרוני, אסטלה ואייל שני. נכין אתכם מראש שבגזרת עוגת הדבש הדעות קצת חלוקות, אבל בכל הנוגע לשליטה במטבח נראה שכולם מעדיפים שהסירים יישארו בידיים שלהם.
קרין גורן
בשביל כוהנת המתוקים ושופטת "בייק אוף ישראל" היעד המועדף לתקופת החגים הוא הבית, את הדרכון וכרטיס הטיסה היא מעדיפה לשים בצד. "אני אוהבת לארח וכולם נשארים לישון אצלי, ככה משלבים גם מסיבת פיג'מות עם האחיינים", גורן מספקת לנו הצצה מעוררת קנאה לארוחת החג והפינוק שמגיע בבוקר שאחרי, "יש לי תירוץ להכין וופל בלגי וערימת פנקייקים כאילו לא אכלנו כלום בערב חג".
כמה אנשים יושבים בדרך סביב שולחן החג שלכם?
"מסביב לשולחן יושבים 20 אנשים אבל אנחנו מבשלים אוכל בכמות שמספיקה ל-200".
את חושבת שחוששים להתחרות איתך בגזרת המתוקים?
"במשפחה ממש לא סופרים אותי וזה מהמם. אם כבר מישהו בלחץ זו אני, מקווה שעמדתי ברמה של אמא שלי וחמותי שיש להן ידי זהב. מחוץ למשפחה זה כבר סיפור אחר, כולם נלחצים ולא ברור לי למה. הם לא מבינים שהדבר שאני הכי אוהבת זה מאפים פשוטים וביתיים".
אז בראש השנה אתם מסתפקים בעוגת דבש קלאסית?
"סליחה אבל עוגת דבש זה לא קינוח. לפחות אצלנו יהרגו אותי אם זה כל מה שאכין. אחרי כמויות האוכל ההזויות שאנחנו מצליחים לדחוף בערב חג, רק קינוח קריר של קרם או מוס מצליח להחליק בגרון. אחרי שעה, כשהקינוחים בשולחן מפנים את מקומם לקלפים ורמי קוביות, תה נענע ופיצוחים - רק אז מגיעה שעתה היפה של עוגת הדבש".
ישראל אהרוני
גם השף ושופט "מאסטר שף" ישראל אהרוני מעדיף להעביר את תקופת החגים בישראל, כשלפי המסורת המשפחתית ארוחת ערב ראש השנה מתקיימת אצלו בבית מדי שנה. אהרוני חשף בפנינו שאת הבישולים הוא מתחיל כבר ביום שלפני החג, ולבני המשפחה מותר לעזור רק בחיתוכים. "אני נהנה לארח ומכין הכל בעצמי, לא מרשה לאורחים להביא כלום", הוא מחלק פטור ל-30 המוזמנים שיגיעו לארוחת החג, "אני מרשה להם להביא רק גלידה".
בשולחן החג שלכם מעדיפים גפילטע פיש או חריימה?
"חריימה"
ואיזה קינוח מצפה לאורחים בסוף הארוחה?
"אצלי עוגה זה לא קינוח, זה בא אחרי. אני עוד לא יודע מה אני אכין לארוחת חג אבל אני מאוד אוהב קינוחים של פירות".
אסטלה
את שופטת "בייק אוף" תפסנו שנייה לפני שטסה לטיול מתוק באירופה, שם תבקר במוזיאוני שוקולד כדי לבדוק מה הכי שווה לטעום. את החגים לעומת זאת היא מעדיפה להעביר ממש כאן בישראל, כשברוב הפעמים ארוחת החג מתקיימת אצלה ובני המשפחה לא מוותרים על מנת פטה עוף עם ריבת קסיס. לקינוח יש להם את הפייבוריט הקבוע, טארט טאטן מפנק או פרלין שוקולד טוב.
כמה אנשים יושבים בדרך סביב שולחן החג שלכם?
"ממש מעט, אנחנו 15 אנשים ביחד עם השכנים. אנחנו משפחה מאוד קטנה, אנחנו חוגגים ביחד עם המשפחות שלי ושל בעלי, ואולי יצטרפו עוד כאלה שנתקעו לבד בחג. אם כבר מבשלים מה זה לבשל עוד כמה מנות?".
כל אחד מביא משהו או שאת מנצחת על כל הארוחה?
"אם הייתם מכירים את המשפחה שלי אז הייתם אומרים איזה מזל שאף אחד לא מביא כלום".
בשולחן החג שלכם מעדיפים גפילטע פיש או חריימה?
"אנחנו גיפלטע פיש משתי עדות, האחת לא אוכלת את של השנייה. מהצד של בעלי הגפילטע הוא פולני מתוק ומאוד חריף, מהצד שלי זה מלוח וטיפה חריף. הגיפלטע פיש שאמא שלי מכינה הוא פשוט אומנות, אבל בגיל 82 היא כבר פחות מבשלת. אמא של בעלי כל הזמן מאיימת שהיא תכין גם גפילטע פיש, שיוצא לה טעים מאוד, אבל גיל 100 זה כבר לא גיל לבישול".
אייל שני
שופט "מאסטר שף" נמצא בימים אלה בניו יורק, שם פתח את מסעדת "המזנון" שזוכה לשבחים גם אצל הקהל האמריקאי. כשהתקשרנו לברר איפה הוא מעדיף להעביר את תקופת החגים, שני הודה שלמרות שהוא מטורף על האווירה החגיגית שמורגשת עד לדקה הראשונה של החג, את החג עצמו הוא היה מעדיף להעביר דווקא בחו"ל. "הנטיה הטבעית שלי היא לארח ולעשות הכל לבד מהאוכל והיין ועד לסידור השולחן", הוא חשף בפנינו שלמרות הנטייה שלו לשלמות הוא למד לשחרר שליטה ולהתארח אצל אחרים, "אצלי הכל צריך להיות מושלם וכל מי שמנסה לעזור מוגדר בתוכי מידית כאוייב שמחבל לי במושלמות".
איזה קינוח אתה מעדיף בראש השנה - מפונפן או עוגת דבש קלאסית?
"עוגת דבש, בשיאה היא ממש לחם קודש".
ואתה חושב שאנשים נלחצים לארח שף סביב השולחן?
"אנשים כמעט ולא מעיזים לארח אותי, הם פוחדים ממה שאני אגיד, וכל מה שרוצה זה שיזמינו אותי ויגישו ארוחה אותנטית לבית. אין מחיר לאוכל אותנטי, בשבילי הוא תמיד הגבוה ביותר".