תכנית הבישול החדשה "אוכל עם ברק" בהנחייתו של ברק יחזקאלי, (א'-ג', 10:00) תפתח מדי בוקר בליקוט של מרכיבים טריים מחוות חקלאיות או שווקים שונים מרחבי הארץ, אותם יהפוך השף יחזקאלי למנות טעימות, בריאות ופשוטות להכנה ביתית. רגע לפני שהוא כובש את המסך, פאולה רוזנברג הזמינה אותו לאולפן "קיץ בריא", כדי לשמוע ממנו על הרגלי התזונה שלו.
מה הדבר הראשון שאתה אוכל בבוקר?
"אני לא רוכל בבבוקר, אני רק שותה קפה".
מה הזכרון הראשון שיש לך מהמטבח?
"הזיכרון הראשון שיש לי מאוכל הוא סבא שלי מגיש לי ביצה קשה ועגבנייה, הייתי בן 5 אני חושב. זאת היתה הפעם הראשונה שמישהו הגיש לי עגבנייה שלמה פשוט כדי לנגוס בה".
יש משהו שבחיים לא תסכים לבשל?
"לא, אני זורם".
איזה הרגל מגונה יש לך במטבח?
"אני לא יודע איזה הרגל מגונה יש לי במטבח, הכל מרגיש על סף המגונה במטבח. אני עובד הרבה עם הידיים אז אפשר לקרוא לזה הרגל מגונה"
מה התבלין האהוב עלייך?
"תרשמו: מלח ופלפל. שני התבלינים הכי סודיים שלי".
מה המסעדה שאתה הכי אוהב?
"אני מת על אוכל רחוב, בסופו של דבר המקומות הפשוטים זה המקומות שהכי הכי. אין דבר כזה שף לא טוב, אין דבר כזה שף שמוציא מנה שמוציא מנה טועם וגם אם זה לא טעים הוא מוציא את זה לסועדים. כל אחד עושה את הכי טוב שהוא יכול, אז אני מפרגן לכולם, אבל אם שואלים אותי מה אני באמת אוהב, אז אני אוהב מסעדות פשוטות".
מה המנה שאתה מכין לאשתך?
"פסטה, אבל לא משקית, פסטה שאני מכין לבד. זה יכול להיות עם כל רוטב העיקר שאת הפסטה אתה מכין לבד".
האורח או האורחת שהכי אהבת לארח בתכנית שלך?
"טוב ששאלתם היא יושבת לצידי, פאולה רוזנברג שבמקרה גם מתארחת בתכנית הראשונה שלי".
"אוכל עם ברק": א'-ג', 10:00