הישראלים מגלים את יוון ולא כיעד תיירות אטרקטיבי, אלא כיעד נדל"ן לוהט. שם, ביגוד לישראל, אפשר לקנות דירה במחיר רצפה ולהפוך אותה לדירת נופש אקסקלוסיבית. על הדרך אפשר לשפץ את החלל, להשכיר אותו ולהרוויח לא רע, אז מה הפלא שישראלים רבים בוחרים לוותר על חיפוש דירה בארץ, ומעדיפים לקנות נדל"ן דווקא באתונה או בכרתים, מרחק שעתיים טיסה מישראל.
עבור משקיעי הנדל"ן הישראליים מכרות הזהב נמצאות בבירה היוונית, שם דירה קטנה יכולה לספק תשואה של עד עד 6 אחוזים בשנה, ועד 10 אחוזים אם תושכר לתקופות קצרות. דירה גדולה של 100 מ"ר בשכונות היקרות תעלה 1.2 מיליון שקלים, סכום שיספיק רק לשליש דירה בתל אביב. ככל שמתרחקים ממרכז העיר המחירים צונחים, ובשכונות המרוחקות גם חצי מיליון שקלים יספיקו. כרגע המשקיעים מקבלים פטור ממס שבח, כך שגם אם נוסיף על הסכום את דמי הטיפול והאחזקה עדיין העסקה קורצת להמון ישראלים.
לצד הרעב הישראלי לדירה התחילו לצוץ ברחבי אתונה סוכנויות נדל"ן ישראליות ומתווכים רבים עברו לגור בעיר. "אם בהתחלה היינו מדברים על דירה או שתיים בחודש, היום אנחנו סוגרים עשרה חוזים בחודש", מספר גיל בר, שעובד במתווך באתונה בשלוש השנים האחרונות, "ישראלים אוהבים לקנות בזול ופה הם מוצאים דירה ב-400 אלף שקל כולל כל ההוצאות הנלוות, חדשה מקבלן". "דירה באתונה באזורי ביקוש סביב שני חדרים עולה כמו רכב בישראל", מספר מתווך אחר, עומר דניאל, "אמא שלי קנתה פה דירה, אחותי השתחררה מהצבא קנתה דירה, בגיל 21".
הישראלים הם לא הראשונים שהסתערו על השוק ביוון. בעשור האחרון המחירים צנחו ב-42 אחוזים, בגלל שהמקומיים נאלצו למכור את הנכסים על מנת להתקיים, בצל המשבר הכלכלי הכבד שפקד את המדינה. את הסיטואציה ניצלו הסינים, שקנו את הנכסים והובילו לעליית מחירים חדה, למורת רוחם של היוונים, שלא יכולים להרשות לעצמם לקנות דירות. כמו בישראל, עבור היוונים הפכו מחירי השכירות לבלתי נסבלים, והדור הצעיר מיואש לחלוטין משוק הנדל"ן המקומי.
"בשלוש השנים האחרונות הכלכלה נמצאת בעלייה, אבל לא המשכורות וההכנסות שלנו", סיפר ארי, שעובד בעסק המשפחתי בשוק הבשר והדגים, "אני בן 31 ואצטרך לעבוד עוד שנים רבות כדי שאוכל לקנות דירה. הצעירים ביוון עדיין גרים עם ההורים שלהם, מפני שהם לא מסוגלים לקנות בית".
בעוד שאתונה היא בירת הנדל"ן של הישראלים, כרתים היא ללא ספק בירת הנופש. על רצועת החוף פגשנו את איריס וירון, שעברו לגור בעיר ופתחו מסעדה כשרה. "אנשים שואלים אותנו איפה יש, איפה כדאי, כמה עולה", אמר ירון. אם היו קונים דירה כשעברו לפני עשור היו מכפילים את ההשקעה, ולמרות שהם נתקלים בהזדמנויות בכל יום הם מעדיפים להישאר שם בשכירות. "אנחנו מרגישים די בבית, אבל זה עדיין אל הבית שלנו", אמר, "כשנרצה, נקנה איזה נכס, אבל אנחנו לא רואים בזה צורך כרגע".
אבל כדאי לחשוב פעמיים לפני שמתקשרים למתווכים. כרגע ממשלת יוון חייבת את המשקיעים, אבל איש לא הבטיח שבעתיד היחס הזה ימשך. ההשקעה נראית קלה, אבל מספיק להיזכר במה שקרה למשקיעים הישראליים ברומניה לפני קצת יותר מעשור, שציפו לתשואה חלומית במיליונים שהשקיעו בבוקרשט, אבל המשבר הכלכלי העולמי הוריד את החלומות לטמיון.