אינה קראבצקי - עונה 1

היא עלתה לארץ מאוקראינה לפני למעלה מ-20 שנה, ואחרי שטיפחה קריירת דוגמנות החליטה לפנות מקום לאהבה הגדולה שלה לבישול, ולהתמודד על תואר המאסטר שף של ישראל. באודישן הראשון הכינה אינה לשופטים טונה עטופה בשומשום בשלושה צבעים, שנצרבה על מחבת בדיוק במידה הנכונה וזיכתה אותה בכרטיס כניסה למחנה האימונים.

אינה קרבצקי (צילום: עודד קרני)
אינה קרבצקי | צילום: עודד קרני

אחרי שהפכה לזוכה הראשונה בתואר "המאסטר שף של ישראל", אינה הכניסה אותנו למטבח הפרטי שלה עם שלל מתכונים לאוכל טעים ואסתטי ומאז השמיים הם הגבול. כיום היא מאמנת פרטית לתזונה נכונה, כשבמהלך השיעורים לניהול אורח חיים בריא משולבים גם שיעורי בישול מעשיים. בין ייעוץ קולינרי למסעדות וחברות לבין כתיבת תפריטים ומתכונים למוצרים חדשים, אינה מתחזקת את ההופעה על מסך הטלוויזיה, עם תכנית הבישול "טעמים ירוקים" שמשודרת בערוץ הראשון. 

אבי לוי - עונה 2

בילדותו למד אבי לוי מלונאות אבל החיים סחפו את הנער הירושלמי למחוזות אחרים. אחרי התמודדות לא פשוטה עם התמכרות לסמים ומאסר, הוא פנה לגמילה והתחיל חיים חדשים. לאודישן ב"מאסטר שף" הוא הגיע מלווה באמא, וגם המנה שהגיש לשופטים מילאה את האולפן בניחוחות וטעמים של בית.

אבי לוי, צ'יריפום (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
אבי לוי, צ'יריפום | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מאז זכייתו בתואר "מאסטר שף", אבי לוי לקח את הבישול הביתי צעד קדימה וכיום הוא מנהל שתי מסעדות מצליחות. לפני כ-5 שנים הקים את "המוציא" בבירה הירושלמית, ולפני קצת יותר משנה הביא את העממיות גם לתל אביב כשפתח את המסעדה השנייה שלו, "צ'יריפום". בתוך הלו"ז העמוס, מצליח לוי להיות שף מלווה ופרזנטור של מוצרים שונים, להעביר סדנאות בישול פרטיות, ולבשל גם עבור חברי פרלמנט ודיפלומטים מסביב לעולם. בראש השנה האחרון, הוציא לוי ספר בישול ראשון בשם "טעמים של בית" וכבר חולם על היעד בא. 

עמנואל רוזנצוייג - עונה 2

במסגרת תפקידו כטייס, עמנואל רוזנצוייג הגיע למדינות רחוקות, והכיר תרבויות וטעמים מכל רחבי העולם. את האהבה לבישול הוא חולק יחד עם אשתו, שלדבריו נכבשה בקסמיו בזכות צלחת פירות מושקעת. באודישן שלו ל"מאסטר שף" הוא החליט לחשוב מחוץ לקופסה ובישל לשופטים ריזוטו פטריות ביין אדום, במקום היין הלבן שבדרך כלל מככב במנה.

כיום רוזנצוייג ממשיך בעבודתו כטייס "אל-על", מעביר סדנאות בישול ובמקביל מתחזק עם אשתו את הבלוג הזוגי "שטעים". בני הזוג חולקים עם הקוראים את אהבתם לבישול, חוויות מעולמם הפרטי, ומאחורי כל מתכון מסתתר גם סיפור מעניין לא פחות. בין טיסה לטיסה רוזנצוייג מקפיד להמשיך ולבשל גם מסביב לעולם, ובשנה האחרונה החל לנהל אורח חיים בשיטת ה"פליאו", בה הוא נמנע מדגנים וקטניות.

בני בן ישראל - עונה 3

במטבח האיטלקי הוא התאהב אחרי שגר ארבע שנים ברומא במסגרת העבודה, ול"מאסטר שף" הוא הגיע כדי להגשים את החלום הבא שלו. באודישן הוא השתמש בשמן זית שהביא כל הדרך מאיטליה, והרביולי שהכין כבש את השופטים וזיכה אותו בסינר ובכרטיס כניסה לנבחרת.

מסרט וולדמיכאל (צילום: עודד קרני)
מסרט וולדמיכאל | צילום: עודד קרני

את בני בן ישראל אפשר למצוא היום כשהוא ממשיך להדריך טיולי בוטיק באיטליה, המספקים טעימה קולינרית מהמטבח המקומי, סדנאות בישול וביקור בחוות גידול המייצרות את חומרי הגלם. למי שלא יכול לטוס עד לארץ המגף, בן ישראל עורך סדנאות גם בארץ ומביא את הטעם האיטלקי עד לבית. לאחרונה לקח חלק גם בהפקת תכנית הבישול "קרב השפים הגדול", שם התחרו ראש בראש השופטים של "מאסטר שף" אייל שני ויונתן רושפלד.

נוף עתאמנה - עונה 4

כשבידה תואר ד"ר לביולוגיה, נוף עתאמנה, לקחה הפסקה מלימודי הפוסט-דוקטורט במטרה לאתגר את המטבח הערבי ולקחת אותו צעד אחד קדימה. כבר באודישן שלה בעונה הרביעית היא הצליחה להפתיע את השופטים עם הגרסה שלה למנת השושבראק המסורתית. 

 

בימים אלה, נוף עסוקה בעיקר בהעברת סדנאות בישול ערבי מודרני שמגיעות עד למעבר לים, עובדת על ספר בישול ראשון ומשמשת כיועצת קולינרית. החלום הגדול שלה הוא להקים בית ספר לבישול יהודי-ערבי, ובחשבון הפייסבוק שלה כבר אפשר לקבל הצצה לשיתוף פעולה שמתבשל בלונדון.

A photo posted by נוף עתאמנה אסמעיל - מאסטר שף (@nofatamna) on

מסרט וולדמיכאל - עונה 4

היא טיילה בכל העולם, דוברת שמונה שפות אבל באודישן ל"מאסטר שף" היא בחרה להתחבר לשורשים והכינה מנה מהמטבח האתיופי. על הסט, היא סיפרה שבעיניה הדרך הכי טובה לגעת באנשים היא דרך האוכל, וכך מסרט בחרה להכיר לציבור הישראלי את הטעמים האתיופים, ואפילו גרמה לשופטים לאכול עם הידיים.

רחל בן אלול (צילום: עודד קרני)
רחל בן אלול | צילום: עודד קרני

היום אפשר למצוא את הפיינליסטית בין סדנאות הבישול שהיא מעבירה, כשהחלום הוא להכניס למטבח גם את עולם הלייף סטייל והעיצוב עם נגיעות אתניות. הסדנאות של מסרט הן לפי קונספט, כשהביקוש העיקרי הוא לטיולים קולינריים באתיופיה.

אייל גרש (צילום: מיקאל אונגורד)
אייל גרש | צילום: מיקאל אונגורד

רחל בן אלול - עונה 5

מי שלמדה אדריכלות ועסקה בעברה בשרטוט, הגיעה ל"מאסטר שף" בעקבות אהבתה לאוכל ספרדי ובעיקר כדי להגשים חלום. אחרי שהחלימה ממחלה קשה ואימצה דרך חיים חדשה, רחל הגיעה לאודישן והכינה לשופטים סושי עם טוויסט שגרם להם להתמוגג מעונג.

_OBJ

מאז השתתפותה בתכנית, רחל מספקת שירותי קייטרינג בוטיק ומתארחת במסעדות של שפים רבים במסגרת ערבי נושא. את האווירה הביתית של רחל אפשר לספוג בארוחות שהיא מארחת דרך מיזם EAT WITH על גג ביתה בירושלים, כשבאופק נרקמות תכניות לפתיחת מסעדה חדשה בתל אביב.

_OBJ

אייל גרש - עונה 5

הוא אמנם גדל בישראל אבל כשאייל גרש הגיע לאודישן הוא הצליח לבלבל אפילו את השופטים. עם מבטא שוודי וידע קולינרי נרחב מהמטבח הסקנדיבי, גרש הכין את עוגת הנסיכה השוודית שמהר מאוד קיבלה מקום של כבוד גם במטבח הישראלי.

_OBJ

אחרי שסיים את הכשרתו המקצועית בתחום המתוקים ונושא כעת בתואר שף-קונדיטור, אייל גרש מעביר סדנאות קינוחים ברחבי הארץ, וכן, יש גם סדנה מיוחדת שמוקדשת כולה להכנת העוגה הסקנדינבית המפורסמת. בימים אלה, מנהל גרש מיזם חדשני הפונה לקהל הפנויים-פנויות, ומשלב בין עולם הדייטינג והאהבה לאוכל, כשבכל ערב כל המוזמנים הם באותו טווח הגילאים. הארוחות מתקיימות בביתו שבגבעתיים, ובין ארבעת המנות שמוגשות אולי תצמח גם אהבה חדשה.

_OBJ

מסימילאנו די מטאו - עונה 5

הוא נולד בשוויץ, גדל באיטליה וחי בארצות הברית 17 שנה, אבל האהבה לבישול התחילה כבר בגיל עשר כשהצטרף למטבח האיטלקי של אמא. לאודישן של "מאסטר שף" הוא הכין ריזוטו ביין אדום, השופטים זיהו מיד שמדובר בכשרון, ומסימליאנו בישל כל הדרך עד לזכייה בתואר "מאסטר שף".

_OBJ

 די מטאו, שמחזיק כעת בתואר "המאסטר שף של ישראל", עוסק היום בסדנאות בישול לאוכל איטלקי. בין המנות שהוא מלמד לבשל ישנן גם מנת "הכפתורים" שבישל בעצמו בערב הגמר של העונה החמישית ועוד מנות איטלקיות מסורתיות. בקרוב הוא גם יגשים חלום ויתחיל ללוות מסעות קולינריים בחבל הארץ באיטליה שבו גדל.

A photo posted by Massimiliano Di Matteo (@massimiliano_master_chef) on



"מאסטר שף" - העונה החדשה יוצאת לדרך ב-26.10, רביעי ב-21:00 בערוץ 2, קשת