מפעם לפעם עולות טענות כלפי מערכת החינוך בישראל, מקריאות לעדכן את תכנית הלימודים הנהוגה כיום בבתי הספר דרך החוסר בכוח אדם, ועד מקרי האלימות שלעיתים מופנים גם כלפי הצוות החינוכי. לקראת שידורה של סדרה דוקומנטרית חדשה "בית ספר לתקווה" (הערב ב-21:00 בערוץ 2), שבמרכזה סיפורם של תלמידי חטיבת ביניים "נוה יונתן" והגישה החינוכית הייחודית אותה הנחילה מנהלת בית הספר שלי קרן, נערך סקר בקרב גולשי mako אודות מצבה של מערכת החינוך בישראל.

מבין כ-190 גולשים שהשיבו על הסקר שכ-65 אחוזים מהם הורים, רק 6.53% העידו שהם מאוד מרוצים מרמת החינוך שקיימת היום במערכת החינוך בישראל. לעומתם למעלה מ-60% מהגולשים הביעו אי שביעות רצון.

ההשוואה למדינות שונות בעולם היא מתבקשת, ומתעוררת כל פעם מחדש עם פרסום דו"ח ה-OECD השנתי שמצביע על מיקומה של מערכת החינוך בישראל בזירה הבינלאומית. בעוד ש-13.5% מגולשי mako שהשתתפו בסקר סברו שרמת החינוך בישראל טובה יותר בהשוואה ליתר מדינות העולם המערבי, לעומתם כ-70% מהגולשים דירגו את רמת החינוך בישראל כנמוכה מהסטנדרט המערבי.

תופעת האלימות בין בני הנוער אמנם החלה ככזו המתנהלת בין כתלי בית הספר, אך מאז עברה להתנהל גם ברשתות החברתיות, ולא פעם מופנית גם כלפי צוות המורים וההנהלה. בשנים האחרונות אמנם פותחו במשרד החינוך דרכים לניטור, טיפול ומניעה, אך למרות זאת על פי הסקר, למעלה מ- 60% מגולשי mako חושבים שמערכת החינוך בישראל אינה יודעת כיצד להתמודד עם תופעת האלימות.