אל חטיבת הביניים "נווה יונתן" שברמלה הגיעה לפני שבע שנים שלי קרן, מנהלת חדשה שהפכה את בית הספר על כנו. יחד עם המורים, היא פיתחה שיטת חינוך ייחודית, בה במקום לקבל עונשים, השעיות וטלפונים להורים, התלמידים מתמודדים עם הקשיים דרך פעילות ספורטיבית ותמיכה אישית.
בפרק הבכורה של הסדרה הדוקומנטרית "בית ספר לתקווה", נחשפו סיפוריהם של התלמידים בבית הספר וביניהם גם סיפורה של ירין בן נתן, תלמידת כיתה ח' עם ציונים למופת, חברים בשפע ומשפחה אוהבת. על פניו חיים מושלמים, אבל מתחת לפני השטח הסיפור נראה קצת אחרת.
>> כן בבית ספרנו: 5 שיטות חינוך אלטרנטיביות
במהלך הלימודים היא נוהגת לשמור על חיוך מאוזן לאוזן, אבל כבר בדרכה חזרה הביתה המסכה מתחילה להיסדק לאט לאט. "כשרואים אותי מבחוץ ולא מכירים אותי, החיים שלי דבש", מודה ירין ומספרת שבבית היא מטפלת בשלושה אחים, דואגת לכל המטלות ומתפקדת כמעט כמו אימא במשרה מלאה. "תמיד רציתי להיות ילדה רגילה, רציתי לא לעשות שום דבר", משתפת ירין ומסבירה שאמה החד הורית מלי, נאלצת לעבוד ברוב שעות היום, מה שמשאיר את הילדות של ירין הרחק מאחור.
למרות הקושי, כשירין מגיעה לבקר את אמה במקום עבודתה, היא חושפת בפניה את שעל ליבה ופורצת בבכי. "את אימא שלנו, לא אני", היא אומרת בעיניים דומעות. אמה אמנם מסכימה איתה, אבל המציאות לטענתה גוברת על הכל. "זה רק אני ואת, לא כולם חיים עם אם חד הורית", היא מסבירה לירין ומתוודה: "אני הכנתי אותך נפשית להיות אימא". צפו בקטע המלא מתוך פרק הבכורה של "בית ספר לתקווה".
>> לא זולגות מעצמן: ראיון עם אסיף שהצליח לעצור את הדמעות שלו
>> הפרק הראשון של "בית ספר לתקווה" ב-makoTV
"בית ספר לתקווה" - חמישי ב-21:00 בערוץ 2, קשת