דניאל ווינברג ממכון התקנים הישראלי התלווה לחיים הכט בצילומי תכנית האינסטלטורים, בדק שצנרת המטבח תקינה לחלוטין ואף דאג לייצר בה את התקלה הפיקטיבית. לאורך הצילומים הוא עקב מתוך חדר הבקרה אחר ההתמודדות של האינסטלטורים עם העבודה, ועכשיו הוא נותן כמה טיפים, שאולי לא יכולו למנוע בעיות אינסטלציה - אבל בהחלט יוכלו למנוע צרות עם האינסטלטור:

המלצות:
הדרך הטובה ביותר לבחור אינסטלטור היא על ידי המלצות. בעולם ישנן תעודות והסמכות, אך מכיוון שבארץ אין כאלה - אין כמו ניסיון טוב של לקוח מרוצה אחר.  

חומרים תיקניים:

בדקו שעל גבי החלקים, החומרים והאריזות שמביא איתו האינסטלטור יש תו תקן של מכון התקנים הישראלי. כך תדעו שלחלק שמותקן אצלכם בבית יש אמא ואבא, שמבטיחים שהוא איכותי. את החלקים הישנים - תדאגו שהאינסטלטור ישאיר אצלכם. כך במידה ותגלו שחלק תקין הוחלף ללא סיבה בחלק מאיכות נמוכה יותר - לא תצטרכו לרכוש חדש.

צינורות אינסטלציה (צילום: Thinkstock)
לפעמים זה נראה מסובך יותר מאיך שזה באמת | צילום: Thinkstock
פיקוח:
אם נערכה בביתכם עבודת אינסטלציה גדולה בקשו מהאינסטלטור או הקבלן לא לכסות אותה עד שיגיע פיקוח. מי יכול לפקח? מכון התקנים שולח פקחים לבדוק עבודות אינסטלציה גדולות וישנם בשוק גם פקחים פרטיים שניתן להזמין. אם מדובר בשיפוץ קטן - בקשו מהאדריכל לפקח. אדריכל מנוסה ידע לתת עין מקצועית נוספת על עבודות האינסטלציה.

לא פותחים לפני שסוגרים: 
פעמים רבות האינסטלטור שמגיע אליכם רוצה להבטיח שהעבודה תהיה שלו, לכן הוא ממהר לפתוח צינורות ובלטות, ואז מבטיח להשלים את העבודה בהמשך. אל תתנו לאינטסלטור לפתוח כלום לפני שאתם קובעים מה המחיר שתשלמו על העבודה, כמה זמן היא תיקח ומה הפיצוי שתקבלו במידה והיא לא תושלם בזמן.

יצאת צדיק. הערב, (ראשון), 21:00

>> מחפשים צדיקים? כל צדיקי התכנית במקום אחד

>> רוצים להיות חברים של "יצאת צדיק" בפייסבוק? הצטרפו עכשיו