שינויים. כולנו אוהבים אותם אבל לא תמיד קל לנו לצאת לדרך. לרגל עלייתה של התוכנית החדשה של אסי עזר, "היום בעוד שנה" (רביעי, 21:00, בקשת 12), בה שינוי של שנה קורה ברגע אחד, ביקשנו מכם לשתף אותנו בשינוי הגדול של חייכם. איה גוטוירט שיתפה באחד כזה. זהו סיפורה המרגש.
מי אני: איה גוטוירט , אוטוטו 21, מתנדבת בצה"ל על רקע לקות בשמיעה, כרגע רווקה בטינדר (אבל מי יודע לעוד כמה זמן?!)
כבר כשהייתה בת 8, הבחינה איה בשוני בינה לבין אנשים אחרים. "לא אהבתי את מה שראיתי כשהתבוננתי במראה, ואני מרגישה שמאז ומתמיד ניסיתי להסתיר ולשנות את מבנה הלסת שלי. בהתחלה ניסיתי הליך אורתודנטי שלא עבד עליי אם כי כן הצליח עבור אחותי התאומה שבסופו של דבר, לא נאלצה לעבור את הניתוח כמוני".
דבר הניתוח עמד על הפרק מאז הילדות, אבל נותר בהקפאה, כשלאורך השנים - הביטחון העצמי הלך והתערער. "סבלתי הרבה מאוד, מגיל מאוד צעיר, בגלל השוני הזה. לעתים לעגו לי, קראו לי מאחורי הגב 'קופה' ונמנעתי מלחייך שנים רבות בציבור, למרות שאני אדם מאוד אופטימי וחייכן".
כשהגיעה לתיכון, החלה איה לפעול לכיוון ביצוע הניתוח המורכב ובספטמבר 2017, היא עשתה זאת, רגע לפני הגיוס. תחילה החלה בתהליך אורתודנטי להתאמת מבנה השיניים לקראת הניתוח ולאחר מכן, עברה את ההליך עצמו שארך כארבע שעות וחצי. "הגשר ירד רק שמונה חודשים אחרי הניתוח, ויש ברגים שיישארו איתי כל החיים אלא אם כן אבחר להוריד אותם".
מתי הבחנת בשינוי?
"מיד! ממש בלילה של הניתוח כשעוד הייתי מסטולה מהמורפיום. בכיתי מאושר כשהסתכלתי במראה (למרות שהייתי נפוחה מאוד). לא הפסקתי לחייך, לצחוק ולשמוח - מאז ועד עכשיו. אה, והצלחתי סוף סוף ללעוס סטייק!".
אילו תגובות קיבלת מהסביבה?
"את הניתוח עשיתי ממש לפני החגים, כך שיצא לי לראות הרבה משפחה וחברים מיד לאחר מכן. כולם התלהבו ושמחו בשמחתי ולא הפסיקו להרעיף עליי מחמאות. אני פתאום שמה לב לכך שיותר מסתכלים עליי ברחוב . אין לי ספק שזה לא רק בזכות הניתוח, אלא העובדה שאני מחוזקת עכשיו ויש לי ביטחון עצמי".
איך השינוי בא לידי ביטוי ביום ביום?
"כמעט בכל היבט. השתניתי מאוד, גם חיצונית וגם פנימית. סוף סוף יש לי בטחון עצמי ואני לא מתביישת לדבר ולצחוק בציבור, התחלתי להצטלם בשפע ולא להתחבא מהמצלמה כמו שנהגתי בעבר. אני גם חברה בקבוצה בפייסבוק בשם 'אחוות הניתוחים' בה אני משתפת תמונות של לפני ואחרי ועונה לאחרים באותו מצב כמוני על שאלות שיש להם".
אילו יכולת, מה היית אומרת לאיה של לפני השינוי?
"לא לבכות ולשים ז*ן על הסביבה, להשתתף בצילומים כי בסופו של דבר אלו הזכרונות שלנו מהעבר".
איפה נראה אותך היום בעוד שנה?
"משוחררת מהצבא, עם חבר, לומדת לפסיכומטרי, ממשיכה להישאר ב'אחוות הניתוחים' כדי לייעץ למי שירצה, מחייכת בכל תמונה שלי בלי בושה ובגאווה גדולה!".
ד"ר דרור אלון שביצע את ניתוח הפנים של איה מתאר את התהליך: "איה הייתה יפה גם קודם. העניין הוא שהפנים שלה היו בעלות מבנה פנים קצת שונה שגרם לבעיות תפקוד בסיסיות כמו אכילה. מרבית המטופלים מגיעים כשהם גם סובלים מבעיות ביטחון עצמי לאור מבנה הפנים החריג שמונע מהם לחייך ואף להיראות בציבור במצבים מסויימים. כיום תחום האורתוכירוגיה מאפשר שינוי עדין שמביא גם לשינוי מהותי בתיפקוד היומיומי ובהערכה העצמית של המטופל. זהו הליך כירורגי שדורש סבלנות, אך התוצאה בהחלט משתלמת. אני גאה מאוד באיה שהיה לה את האומץ לעשות את השינוי".
>> רוצים לצפות בעוד שינויים מהעולם? הנה 5 סיפורים על שינוי של שנה ברגע אחד
>> החלטתם לעשות שינוי והצלחתם? שתפו את הסיפור שלכם כאן
"היום בעוד שנה": שינוי של שנה ברגע אחד, יום רביעי ב-21:00, קשת, ערוץ 12