במהלך השנים האחרונות עולם הקונדיטוריה הספיק לחוות ולעבור לא מעט טרנדים. החל מעוגות מספרים, לעוגות מעוצבות, למאפים מיוחדים ופיסול בשוקולד, אבל הטרנד האחרון שמשגע את כולם ובעיקר את הרשתות החברתיות הוא הטרנד "עוגה או לא עוגה?". העיקרון הוא מאוד פשוט: אופים וקונדיטורים מכינים עוגות בצורות של חפצים, אנשים, חיות ועוד, כשהמטרה היא שהם ייראו כל כך ריאליסטיות שאי אפשר יהיה להבדיל בינם לבין החפץ האמיתי.
אמש (שבת), קיבלנו לכך הדגמה חיה בפרק הבכורה של "הקינוח המושלם" (פרק חדש הערב, אחרי "החדשות", קשת 12), כשהקונדיטורית יוליה מולר, הגישה לשופטים עוגה בצורת המבורגר ענקי שנראית בדיוק כמו הדבר האמיתי. התגובות של השופטים היו נלהבות והם העבירו אותה בקלילות לשלב הבא, אחרי שטעמו את ההמבורגר המתוק וקבעו כי הוא טעים לפחות כפי שהוא מרשים.
הטרנד תפס כל כך חזק ברשת, שנטפליקס החליטו להפיק סדרת ריאליטי אוכל שסובבת רק סביבו. גם בטיקטוק הטרנד הפך לחלק מאוד מרכזי עם סרטונים בהם אנשים מנחשים האם הפריט הוא עוגה או לא עוגה. על פניו נשמע כמו משימה פשוטה אלא שההעתקים כל כך זהים ומדויקים שזה הופך להיות כאב ראש רציני אבל אתגר כיפי במיוחד.
יש עוגות שאי אפשר להאמין שהן לא אמיתיות וסרטונים שמתעתעים לגמרי במציאות: אנשים שפורסים קירות, חדרי שירותים, מחשבים וטלפונים וכמעט בלתי אפשרי לזהות שמדובר בעוגות. האומנות הזאת דורשת מיומנות פשוט מטורפת וכוללת שימוש בכלים, חומרים וציוד מיוחד כדי להגיע לתוצאות כמה שיותר ריאליסטיות ולא נראה שהטרנד עומד לחלוף בקרוב כי הוא פשוט מצליח לסקרן את כולם.