אסתטיקה, דיוק ומוקפדות: אם צריך לתאר את הכישרון שמייחד את מיכאל זורין בשלוש מילים בדיוק, אלו יהיו המילים הנבחרות. מהאודישן הראשון, לאורך כל הדרך שהובילה אותו בסופו של דבר אל רביעיית הגמר של "הקינוח המושלם" (חצי הגמר השני הערב, אחרי החדשות, קשת 12), יחד עם שאר הפיינליסטיות מור מזרחי, לירון טאקו ובשמת וינר שוורצברד.
קונדיטוריה היא מדע מדויק, זה החוק שכולם מכירים. אבל נדמה שמיכאל לקח את זה צעד אחד קדימה, כי בעוד שכל אופה חובב יגיד לכם שגרם לפה או לשם, כנראה לא יעשו את ההבדל - הפיינליסט דווקא מעיד על עצמו כי מבחינתו הדיוק הוא עד לרמת המיליגרמים הבודדים והוא עובד על הקינוחים עם מחשב, פונקציות ופורמולות. רגע לפני הגמר, תפסנו אותנו לריאיון מיוחד בו שיתף על השאיפה הגדולה: "יש לי הרבה מאוד חלומות שאני רוצה להשיג. בגדול, להיות הקול העולה החדש בעולם הקונדיטוריה".
נתחיל במלא מזל טוב, עלית לגמר. איך ההרגשה?
"מדהים. חצי הגמר היה שוק מבחינתי, הזיה אחת גדולה. מאוד הופתעתי".
כשנרשמת לתוכנית, האמנת שתגיע לשלב הזה?
"כן ולא. מצד אחד אני מציב לעצמי יעדים, אבל גם לא לוקח את זה כמובן מאליו".
מה לדעתך עזר לך לגבור על שאר המתמודדים ולהעפיל לגמר?
"אני אוהב את הוויזואליזציה. אני משתמש בשיטה הזאת די הרבה, לא רק בתחרות. האמנתי בעצמי, תליתי בכל הבית שלטים שאני הולך לנצח את התחרות הזאת וזה תמיד הזכיר לי שיש לי מטרה, איפה אני נמצא עכשיו ומה אני צריך לעשות".
מאיפה לקחת את ההשראה לקינוח הגמר?
"משני מקומות, גם מפייר ארמה וגם מאמא. לקחתי את החיבור בין העבודה שלי בצרפת לטעמים של הארץ".
אם הייתה ניתנת לך ההזדמנות, עם מי מהשופטים היית רוצה לשבת לכוס קפה ועוגה?
"אסטלה. שנינו אנשי פסנתר, אז יש לנו הרבה על מה לדבר".
בשני הקינוחים שהציג עד כה, גם באודישן וגם בחצי הגמר, השתמש הקונדיטור בשיטות ייחודיות ומתקדמות ומעבר לכך בטעמים לא שגרתיים. הקינוח הראשון שלו אותו כינה "מרלין מונרו", כלל בין היתר ניפוח סוכר ושימוש בחנקן נוזלי, אבל כששאלנו אותו על החטא המתוק והפשוט שהוא טיפה מתבייש בו, אבל לא יכול בלעדיו, גילינו שהוא בכלל מתחבר לבסיסי והמפתיע: "אני מת על הגומי הארוך והאדום הזה, עם המילוי הלבן שאוכלים אחד וכואבת הבטן", הוא משתף בהומור.
ואם כבר דברים שמביכים אותנו, מה פדיחת האפייה הכי גדולה שקרתה לך אי פעם?
"שמתי מלח במקום סוכר על מסה של 25 קילו של עוגת גבינה, אי אפשר לתקן את זה. למזלי באותה תקופה הייתי שכיר ולא עצמאי".
מה התוכניות שלך לעתיד במידה ותזכה בתוכנית?
"לכבוש את העולם. מה שאני אוהב במקצוע הזה הוא שהתחום כל כך רחב ואפשר לעשות הרבה מאוד דברים בתוכו. אולי להקים מפעל קטן, שאוכל לנהל את הצוות שלי או לעשות בית ספר אונליין ולהעביר הדרכות".
גלה לנו שלושה דברים שאנשים יופתעו לדעת עליך.
"שרדתי רעידת אדמה בעוצמה של 7.1 בנפאל, אני דובר שש שפות: עברית, אנגלית, רוסית, אוקראינית, צרפתית וספרדית והשתתפתי בשנת 2013 בתחרות מקצועית לפיתוח גוף".
באודישן שלו, אחד הדברים המפתיעים שמיכאל סיפר על עצמו הוא שההורים שלו היו בוחרים בשבילו מסלול שונה לחלוטין בקריירה. אבא שלו היה מייעד אותו להיות איש עסקים ואילו אמא שלו, הייתה חולמת שיהיה טייס. אבל בסופו של דבר הוא התחיל לעבוד במסעדות, התאהב בעולם הקונדיטוריה, יצא ללמוד בצרפת ואפילו התמחה אצל סדריק גרולה, אחד מהקונדיטורים הגדולים בעולם.
איך ההורים שלך קיבלו בסוף את הבחירה הזו במקצוע? הרגשת התנגדות מצידם?
"לא. לא הייתה התנגדות".
פחדת באיזה שהוא שלב מהדעה שלהם על כך שתעסוק בקונדיטוריה?
"לא, דווקא קיבלתי חיזוקים כשקיבלתי את ההחלטה לעשות את זה, הם באמת תמכו בי".
אם אתה היית צריך לבחור לעצמך מקצוע אחר שהוא לא קונדיטוריה, במה היית בוחר?
"בתור ילד רציתי להיות שחקן סנוקר מקצועי. אני אוהב משחקי חשיבה וטקטיקה כמו שח-מט למשל. כל מה שדורש פיענוח של תעלומות, נקרא לזה ככה. בתור מבוגר הייתי ממש רוצה להיות נגן פסנתר".